RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Radiodagboek van 5 december

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1978: De eigenaar van Radio Mi Amigo, Sylvain Tack, krijgt een brief van de Spaanse autoriteiten waarin hij wordt aangemaand om de zeezender te eindigen. De regering in Madrid steunt zo het Verdrag van Straatsburg.

1979: De BOB en de PTT nemen de Leuvense Radio Country in beslag. De medewerkers pogen om via de achterdeur te vluchten. De ordediensten verijdelen deze ontsnapping.

2004: Door een volledige overbelasting van het computersysteem wordt het nachtblok bij Radio 1 ‘Tussen Droom en Daad’ tot 6.40 uur door Radio 2 vervangen. 

1971: Radio Noordzee Internationaal op de ‘Mebo II’ viert Sinterklaas. De uitzending is eerder in de Amersfoortse Schoolvereniging opgenomen. Diverse artiesten zoals André van Duin verlenen hun medewerking. De luisiteraars ontvangen cadeautjes.

1973: Minister van ‘CRM’ Harry van Doorn adviseert negatief op de eerste vraag van Veronica om C-omroep te worden.

1985: Erik de Zwart en Ferry Maat presenteren de eerste ‘Nationale Hitparade Top 100’ bij de ‘TROS’ op Radio 3. Voordien presenteerde Tom Blomberg bij de ‘NOS’ de ‘Nationale Top 30’.

2000: Terwijl Sky Radio, Radio 2 en Radio 538, volgens de nieuwe luistercijfers van het ‘Bureau Intomart’ populair blijven, krijgt het Radio 3FM opnieuw klappen. Het marktaandeel daalt naar 9,7%.

2001: Radio 3FM onthult de opvolgster voor de naar de ‘TROS’ vertrokken Corné Klijn. Vanaf 1/2/2002 doet Isabelle Brinkman het blok tussen 18.00 uur en 20.00 uur.

2002: Diverse roddelbladen en sites voeden het gerucht dat Tom Mulder Radio 10 FM zal verlaten. Veel houdt verband met zijn buitensporig gedrag dat tijdschriften als ‘Privé’ naar buiten brachten. Algemeen directeur Derik Jolink van Radio 10FM ontkent de beschuldigingen.

2011: Mediamagnaat John de Mol wilt ‘SBS’ volledig overnemen. HIj is bereid om 373 miljoen euro te betalen om de Finse ‘uitgeverij Sanoma’ uit het tv-bedrijf ‘SBS’ te kopen. De ondernemenr bezit 2/3 van ‘SBS’.

1964: Radio London op de ‘MV Galaxy’ test via 266 m (AM 1125 kHz). Na de aankomst van het Amerikaanse schip in de monding van de Theems op 19/11/1964 hoorde men reeds signalen op 414 m (AM 725 kHz) en op 324 m (AM 926 kHz).

2001: De groep ‘Teamtalk’ neemt de aandelen van ‘RTL’ bij Atlantic 252 over.  

2005: Het netwerk Classic Gold plant de regionalisering van diverse stations. Men werkt met 18 vergunningen. 13 van deze licenties wilt samen laten smelten.

1953: Groot Hertogdom Luxembourg

De Nederlandstalige shows bij Radio Luxembourg (AM 1440 kHz) met onder meer Stan Haag hervatten vanaf 8.00 uur en lopen tot de vroege middag 13.00 uur op AM 1440 kHz. 

2020: Verenigde Staten

Radio Disney en Radio Disney Country stoppen in het voorjaar van 2021. Dit besluit houdt verband met het succes van de streamingdienst. 36 medewerkers verliezen hun job. Het station zond op AM en op FM uit. Verschillende sterren als The Jonas Brothers, Miley Cyrus, Selena Gomez, Demi Lovato, Taylor Swift, Justin Bieber, Britney Spears, N’Sync en One Direction braken via Radio Disney door.

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018

RadioVisie op deze dag in 2017


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 6 december

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 4 december

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 3 december

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Hoe één Egyptische zangeres NRJ redde (video)

Belpop Bonanza achterna, is dit één van de minst bekende en zelfs meest onderschatte gebeurtenissen Lees verder

Peter Van de Veire neemt afscheid van MNM

Peter Van de Veire kondigde deze ochtend - donderdag 2 december - aan dat hij Lees verder

Het Radiodagboek van 2 december

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Stan Haag ‘voor eeuwig op wacht’ (véél audio)

Vandaag is het alweer twintig jaar geleden dat Stan Haag, radiolegende in Nederland én Vlaanderen, Lees verder

Het Radiodagboek van 1 december

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x