fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 5 augustus – 218 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1979

Jerry Hoogland, Ben Van Praag, Eric Mess en Ferry Eden zijn het nieuwe deejay-team aan boord van de MS Magdalena, het zendschip van Radio Mi Amigo. (Foto: Andy Archer en Ferry Eden)

2003

In het Staatsblad verschijnt het verzoek gericht aan de lokale radio’s in Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Brussel om zich kandidaat te stellen voor een nieuwe vergunning. De aanvragen kunnen tot 4 september ingediend worden.

2004 

Het persagentschap Belga levert nieuwsuitzendingen op maat aan de lokale radiostations. Qmusic, 4FM, Multipop en Via FM zijn de eerste klanten. Omdat ze snel klanten willen werven, doen ze beroep op RadioVisie om mee de service te promoten. 

2006 

Het Brusselse Imagine FM start in de plaats van Jazzy FM op 90.5 MHz en op 99.7 MHz met testuitzendingen. Het zendvermogen bedraagt 80 Watt.

1979 

Radio Delmare, uitzendend vanaf de Aegir 2 is sinds 08:00 uur in de lucht.

2002 

Radio 538 kondigt de terugkeer aan van het programma ‘Curry & Van Inkel’ op 12 augustus. Het verhaal blijkt achteraf een misplaatste publiciteitsstunt te zijn. Adam Curry ontkende meteen via zijn weblog.

2003 

Radio Veronica blijft de grote namen voor de terugkeer aanwerven. Ron Bisschop wordt aan het lijstje gevoegd. Hij startte als Johan Visser bij de zeezenders Mi Amigo en Caroline om nadien bij Radio 10, Business Nieuwsradio, Talkradio en Radio 192 te belanden. 

1966

Vier jonge vakantiegangers in het Britse Walton-on-the-Naze besluiten om met een rubberboot de MV Galaxy van Radio London te bezoeken. Wanneer ze niet tijdig terug zijn, slaat men alarm. Een reddingsboot en een helikopter starten dadelijk een uitgebreide zoekactie. Uiteindelijk worden ze aan boord van het zendschip aangetroffen. De tender Offshore 1 brengt hen terug aan land.

1967 

De presentatoren van Radio 355 brengen een afscheidsprogramma. De directie had immers op 2 augustus aangekondigd dat men zou stoppen omdat de huurovereenkomst met de eigenaar van de Laissez Faire afliep en ook al omdat op 15 augustus de anti-zeezenderswet van kracht zou worden.

1970 

Radio Northsea International brengt op 9940 kHz een nieuwe korte golfzender in de lucht.

1977 

De zendtechnicus van Radio Caroline, Peter Chicago alias Peter Murtha, wordt door de Britse politie gearresteerd wanneer een Belgische vissersboot hem in de haven van Gorleston in het graafschap Essex aan land brengt. Hij krijgt een boete van 150 pond.

1958: Denemarken

De Deense politiek is niet opgezet met Radio Mercur. Men verzoekt de Panamese regering om de registratie van de Cheeta in te trekken. De directie van de zeezender wordt hierover geïnformeerd.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 18 september – 262 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2011: Radio 538 illegaal bezig vanuit Lanaken?

Wat we ons een paar weken geleden, tussen de regels, nog afvroegen, leek ook het Lees verder

‘Progressieve’ BBC op zoek naar nieuw imago

De moeder (en vader) aller Europese openbare omroepen 'Auntie BBC', zit al enkele jaren in Lees verder

Het radiodagboek van 5 september – 249 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 593: Radio 2, Studio Brussel & NPO Radio 1

Radio 2 krijgt wekelijks honderd liedjes, die ze allemaal beluisterenStudio Brussel live vanuit de huiskamer Lees verder

Blad 591: Hitlijst, podcast en Tineke (audio)

Een koppige Belg een een dwarsliggende Ier dwarsboomden Nederlandse overheid"Bij kanker is er medelijden, maar Lees verder

‘De Taalmail’ bestaat 20 jaar

De VRT wil de taalbeleving van Vlaamse mediagebruikers stimuleren. Daarom werkt de publieke omroep mee Lees verder

Kicken op radio en zo – 98

Van Menno naar Coco bij 538 Het gaat sinds het vertrek van Evers niet goed Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, nederland, offshore
Blad 564: Noordzee, Randstad en Pfizer

USA: Radio-icoon Cousin Brucie verlaat SiriusXM

Radio 1-programma “#weetikveel” naar Eén

Het is vandaag 4 augustus… 1975 (studiotape)

2008: Belgisch radiostation van start in Congo

Het radiodagboek van 4 augustus – 217 (audio)

Sluiten