fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 5 augustus – 217 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1979

Jerry Hoogland, Ben Van Praag, Eric Mess en Ferry Eden zijn het nieuwe deejay-team aan boord van de MS Magdalena, het zendschip van Radio Mi Amigo. (Foto: Andy Archer en Ferry Eden)

2003

In het Staatsblad verschijnt het verzoek gericht aan de lokale radio’s in Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Brussel om zich kandidaat te stellen voor een nieuwe vergunning. De aanvragen kunnen tot 4 september ingediend worden.

2004 

Het persagentschap Belga levert nieuwsuitzendingen op maat aan de lokale radiostations. Qmusic, 4FM, Multipop en Via FM zijn de eerste klanten. Omdat ze snel klanten willen werven, doen ze beroep op RadioVisie om mee de service te promoten. 

2006 

Het Brusselse Imagine FM start in de plaats van Jazzy FM op 90.5 MHz en op 99.7 MHz met testuitzendingen. Het zendvermogen bedraagt 80 Watt.

1979 

Radio Delmare, uitzendend vanaf de Aegir 2 is sinds 08:00 uur in de lucht.

2002 

Radio 538 kondigt de terugkeer aan van het programma ‘Curry & Van Inkel’ op 12 augustus. Het verhaal blijkt achteraf een misplaatste publiciteitsstunt te zijn. Adam Curry ontkende meteen via zijn weblog.

2003 

Radio Veronica blijft de grote namen voor de terugkeer aanwerven. Ron Bisschop wordt aan het lijstje gevoegd. Hij startte als Johan Visser bij de zeezenders Mi Amigo en Caroline om nadien bij Radio 10, Business Nieuwsradio, Talkradio en Radio 192 te belanden. 

1966

Vier jonge vakantiegangers in het Britse Walton-on-the-Naze besluiten om met een rubberboot de MV Galaxy van Radio London te bezoeken. Wanneer ze niet tijdig terug zijn, slaat men alarm. Een reddingsboot en een helikopter starten dadelijk een uitgebreide zoekactie. Uiteindelijk worden ze aan boord van het zendschip aangetroffen. De tender Offshore 1 brengt hen terug aan land.

1967 

De presentatoren van Radio 355 brengen een afscheidsprogramma. De directie had immers op 2 augustus aangekondigd dat men zou stoppen omdat de huurovereenkomst met de eigenaar van de Laissez Faire afliep en ook al omdat op 15 augustus de anti-zeezenderswet van kracht zou worden.

1970 

Radio Northsea International brengt op 9940 kHz een nieuwe korte golfzender in de lucht.

1977 

De zendtechnicus van Radio Caroline, Peter Chicago alias Peter Murtha, wordt door de Britse politie gearresteerd wanneer een Belgische vissersboot hem in de haven van Gorleston in het graafschap Essex aan land brengt. Hij krijgt een boete van 150 pond.

1958: Denemarken

De Deense politiek is niet opgezet met Radio Mercur. Men verzoekt de Panamese regering om de registratie van de Cheeta in te trekken. De directie van de zeezender wordt hierover geïnformeerd.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De giftige pen van een slecht geïnformeerde journalist Terwijl ik deze column schrijf, luister ik
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Sommigen delen hun mening met anderen op allerlei manieren. Doe er uw voordeel mee... Alweer
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
In het jaar dat in Nederland gevierd wordt dat het medium radio er een eeuw
We hadden het er al over in Blad 302 en je hoorde of las het
Evenveel nieuws, maar toch via minder kanalen. Effciëntie heet dat... (zegt men) De Vlaamse Netflix

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 4 augustus – 216 (audio)

Het radiodagboek van 3 augustus – 215 (audio)

Het radiodagboek van 2 augustus – 214 (audio)

Het radiodagboek van 1 augustus – 213 (video)

Het radiodagboek van 31 juli – 212 (video)

Het radiodagboek van 30 juli – 211 (audio)

Sluiten