RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het Radiodagboek van 5 augustus

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit is geschiedenis

1979: Jerry Hoogland, Ben van Praag, Eric Mes en Ferry Eden starten bij Radio Mi Amigo op de ‘MS Magdalena’.

1985: Radio Kompas (Koekelare) start als erkende omroep op 105,8 MHz.

2020: De studio van Radio Mi Amigo in het Spaanse Playa de Aro is van een garage in Spanje naar de studio’s van de VBRO in de ‘Borze’ in Brugge verhuisd. De ex-eigenaar van het netwerk Frederik Thomas zal daar het materiaal van de beroemde zeezender in ere herstellen.  

1979: Radio Delmare op de ‘Aegir 2’ is vanaf 8.00 uur in de lucht.

2003: Radio Veronica blijft de grote namen voor de terugkeer aanwerven. Ron Bisschop wordt bij de ploeg gevoegd. Als Johan Visser werkte hij bij Radio Mi Amigo en bij Radio Caroline vooraleer naar Radio 10, Business Nieuwsradio, Talkradio en Radio 192 over te stappen.

1966: Vier jonge vakantiegangers in de Britse badplaats Walton-on-the-Naze bezoeken met een rubberbootje de ‘MV Galaxy’ van Radio London. Wanneer ze niet tijdig terug keren, slaat men alarm. Een reddingsschip en een helikopter starten een zoekactie. Men vindt hen uiteindelijk op het zendschip terug. De tender ‘Offshore 1’ brengt het kwartet aan land.

1967: Radio 355 neemt afscheid. De directie had op 2/8/1967 gemeld dat men zou stoppen daar de huurovereenkomst met de eigenaar van de ‘Laissez Faire’ afliep en ook al omdat op 15/8/1967 de anti-zeezenderwet van kracht zou worden.

1970: Radio Northsea International op de ‘Mebo II’ start op 9940 kHz een nieuwe korte golf zender. 

1977: De technicus van Radio Caroline, Peter Chicago (Peter Murtha) wordt door de Britse politie gearresteerd wanneer een Belgische vissersboot hem in de haven van Gorleston in het graafschap Essex aan land brengt. Hij krijgt een boete van 150 pond (105 euro).

1985: Charlie Wolf kondigt rond middernacht bij Laser 558 zijn afscheid aan.

2016: De stevige discussie over de Brexit verhoogde het marktaandeel van LBC in Londen met 2,1% tot 6,6%. Dit bleek uit de luistercijfers over het tweede kwartaal van 2016 van RAJAR. Capital, Heart en Magic verloren terrein. BBC Radio 2 was – landelijk – ondanks een verlies van 1,4% marktleider met 17,2%. Ochtendjock Chris Evans haalde 8,47 miljoen luisteraars. Heart scoorde 6% voor Capital 4,1% en Smooth 3,7%.   

1958: Denemarken

De politiek onderneemt actie tegen Radio Mercur. Men verzoekt de Panamese regering om de registratie van de ‘Cheeta I’ in te trekken. De directie van de zeezender wordt geïnformeerd.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx