fbpx

RadioVisie

  • .
    Broadcast Partners
    .

Het radiodagboek van 4 oktober – 276 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2000

NRJ Vlaanderen heeft een nieuwe redacteur. Lieven De Martelaere komt van Hitradio VRB en Radio Beverland. 

2003

Lazer FM, de eerste en illegale housezender die in Brussel, Antwerpen en Oostende goed te ontvangen was, levert nu programma’s aan geïnteresseerde stations. ‘Lazer Tunez’, dat tussen 23:00 en 06:00 uur wordt uitgezonden, start bij Radio Park in Brasschaat op 105.6 MHz.

2004

94 Extra Gold werkt aan een doorstart. De nieuwe mast en de nieuwe antennes zijn geplaatst. 

1974

De TROS krijgt op Hilversum 3 als A-omroep de volledige donderdag ter beschikking. De uitzendingen starten voortaan om 07:00 uur. Te horen zijn Tom Mulder (foto bovenaan), Gerard de Vries, Annie Reuver, Hugo van Gelderen en Ferry Maat.

1978

De piratenzender Radio Unique start op de kabelfrequentie 97.4 MHz.

1989

De afdeling Rechtspraak binnen de Raad van State geeft de toelating om RTL Véronique op de kabelnetten te plaatsen. Daar het een buitenlands station betreft, mag men geen obstakels opwerpen. TV10 van producent Joop van den Ende wordt gezien als een project met een té Nederlands karakter en wordt bijgevolg geweigerd.

1992

RTL4 zendt voor de laatste keer de ‘Fabeltjeskrant’ uit.

1998

Staatssecretaris Eric van der Ploeg van mediazaken, is verbaasd over het voornemen van Europees commissaris Karel Van Miert om de taken van de publieke omroepen te beperken. De Vlaamse politicus wil beletten dat de NOS en andere organisaties nog langer films, sport en grote evenementen uitzenden.

2001

De politieke partijen PvdA, CDA en D66 twijfelen er aan of staatssecretaris Monique de Vries (Verkeer en Waterstaat) de Tweede Kamer juiste en volledige informatie heeft bezorgd over de verdeling van de frequenties voor de commerciële stations. Dat blijkt na afloop van een hoorzitting in de Tweede kamer.

2002

The Music Factory, het televisieverlengstuk van Radio 538 wordt het eerste station dat als freeview, digitaal in Groot-Brittannië wordt doorgegeven. Men kan de videoclipzender ook via de satelliet en via de kabel bekijken.

2003

De nieuwe baas van RTL Nederland, Fons van Westerloo onthult in het Financieele Dagblad dat het concern Bertelsmann de verkoop van RTL4, RTL5 en Yorin overwoog. Er bestond ongenoegen over de minieme winst en de oplopende kosten.

2005

– De nieuwe investeringsmaatschappij 2H Media van Lex Harding, Ruud Hendricks en Marcel Dijkhuizen bereikt met ID&T een akkoord over de overname van Slam!FM. Tegen 1 december moet de overeenkomst uitgevoerd zijn.

– Volgens door Sky Radio onbevestigde berichten, wordt programmadirecteur Vranz van Maaren ontslagen. Het dalende marktaandeel verplicht de directie om in te grijpen.

2006

De pogingen van Jan van Veen en Vranz van Maaren om RTLFM in Candlelight Radio te veranderen, draaien op niets uit. De onderhandelingen met RTL Nederland werden een maat voor niets omdat de mediagroep met een andere partner overnamegesprekken voerde.

1990

Om moeilijkheden met de Britse lokale stations te vermijden onderbrak Radio Caroline op 16 september de uitzendingen op 558 kHz. De radiolegende keert nu via 819 kHz terug.

2005

BBC Radio London haalt de geliefde Jono Coleman als ochtendpresentator terug. Enkele maanden geleden moest hij vanwege een verjonging bij Heart FM vertrekken. Tussendoor verzorgde hij een namiddagprogramma bij LBC 97.3 MHz.

1973: Israël

Bij het uitbreken van de Yom Kippur-oorlog in het Midden Oosten duikt een Israëlische kanonneerboot nabij de MV Peace op. De overheid eist dat de uitzendingen van The Voice of Peace worden gestaakt. Na een korte onderbreking worden de programma’s verder gezet ter hoogte van Famagusta voor de Cypriotische kust.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Keurgroep jaggers (vitalo's voor onze noorderburen), gaat tv maken met een plusje Tegenwoordig wordt zonder
Wie Roos Van Acker niet kent is niet van deze wereld. Ze loodste eerder haar
Evy Gruyaert (foto bovenaan) gaat vanaf het voorjaar van 2008 een prominente rol spelen in
Eric Hofman, dé stem van VTM keert terug naar zijn grote liefde, de radio. De
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Is dit nu radio of televisie??? In het jaar dat de radio honderd jaar bestaat
DVB-T, tot voor enkele weken een letterwoord dat totaal onbekend was voor de modale Vlaming,
Triest einde voor de man die een revolutie ontketendeSommige carrières zijn wat korter dan de

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 3 oktober – 275 (audio)

Het radiodagboek van 2 oktober – 274 (video)

Het radiodagboek van 1 oktober – 273 (audio)

Het radiodagboek van 30 september – 272 (audio)

Het radiodagboek van 29 september – 271 (video)

Het radiodagboek van 28 september – 270 (audio)

Sluiten