fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 4 oktober – 276 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2000

NRJ Vlaanderen heeft een nieuwe redacteur. Lieven De Martelaere komt van Hitradio VRB en Radio Beverland. 

2003

Lazer FM, de eerste en illegale housezender die in Brussel, Antwerpen en Oostende goed te ontvangen was, levert nu programma’s aan geïnteresseerde stations. ‘Lazer Tunez’, dat tussen 23:00 en 06:00 uur wordt uitgezonden, start bij Radio Park in Brasschaat op 105.6 MHz.

2004

94 Extra Gold werkt aan een doorstart. De nieuwe mast en de nieuwe antennes zijn geplaatst. 

1974

De TROS krijgt op Hilversum 3 als A-omroep de volledige donderdag ter beschikking. De uitzendingen starten voortaan om 07:00 uur. Te horen zijn Tom Mulder (foto bovenaan), Gerard de Vries, Annie Reuver, Hugo van Gelderen en Ferry Maat.

1978

De piratenzender Radio Unique start op de kabelfrequentie 97.4 MHz.

1989

De afdeling Rechtspraak binnen de Raad van State geeft de toelating om RTL Véronique op de kabelnetten te plaatsen. Daar het een buitenlands station betreft, mag men geen obstakels opwerpen. TV10 van producent Joop van den Ende wordt gezien als een project met een té Nederlands karakter en wordt bijgevolg geweigerd.

1992

RTL4 zendt voor de laatste keer de ‘Fabeltjeskrant’ uit.

1998

Staatssecretaris Eric van der Ploeg van mediazaken, is verbaasd over het voornemen van Europees commissaris Karel Van Miert om de taken van de publieke omroepen te beperken. De Vlaamse politicus wil beletten dat de NOS en andere organisaties nog langer films, sport en grote evenementen uitzenden.

2001

De politieke partijen PvdA, CDA en D66 twijfelen er aan of staatssecretaris Monique de Vries (Verkeer en Waterstaat) de Tweede Kamer juiste en volledige informatie heeft bezorgd over de verdeling van de frequenties voor de commerciële stations. Dat blijkt na afloop van een hoorzitting in de Tweede kamer.

2002

The Music Factory, het televisieverlengstuk van Radio 538 wordt het eerste station dat als freeview, digitaal in Groot-Brittannië wordt doorgegeven. Men kan de videoclipzender ook via de satelliet en via de kabel bekijken.

2003

De nieuwe baas van RTL Nederland, Fons van Westerloo onthult in het Financieele Dagblad dat het concern Bertelsmann de verkoop van RTL4, RTL5 en Yorin overwoog. Er bestond ongenoegen over de minieme winst en de oplopende kosten.

2005

– De nieuwe investeringsmaatschappij 2H Media van Lex Harding, Ruud Hendricks en Marcel Dijkhuizen bereikt met ID&T een akkoord over de overname van Slam!FM. Tegen 1 december moet de overeenkomst uitgevoerd zijn.

– Volgens door Sky Radio onbevestigde berichten, wordt programmadirecteur Vranz van Maaren ontslagen. Het dalende marktaandeel verplicht de directie om in te grijpen.

2006

De pogingen van Jan van Veen en Vranz van Maaren om RTLFM in Candlelight Radio te veranderen, draaien op niets uit. De onderhandelingen met RTL Nederland werden een maat voor niets omdat de mediagroep met een andere partner overnamegesprekken voerde.

1990

Om moeilijkheden met de Britse lokale stations te vermijden onderbrak Radio Caroline op 16 september de uitzendingen op 558 kHz. De radiolegende keert nu via 819 kHz terug.

2005

BBC Radio London haalt de geliefde Jono Coleman als ochtendpresentator terug. Enkele maanden geleden moest hij vanwege een verjonging bij Heart FM vertrekken. Tussendoor verzorgde hij een namiddagprogramma bij LBC 97.3 MHz.

1973: Israël

Bij het uitbreken van de Yom Kippur-oorlog in het Midden Oosten duikt een Israëlische kanonneerboot nabij de MV Peace op. De overheid eist dat de uitzendingen van The Voice of Peace worden gestaakt. Na een korte onderbreking worden de programma’s verder gezet ter hoogte van Famagusta voor de Cypriotische kust.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Kicken op radio en zo – 81

Waarom de NTR beter kan stoppen met Dream School Wat?! Gaat Kicken zich ineens in Lees verder

Het radiodagboek van 22 mei – 143 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2010: Norkring sluit eerste selectieprocedure af

Norkring België, dat vorig jaar alle zenderparken van de VRT overnam, zal op 31 mei Lees verder

Het radiodagboek van 20 mei – 141 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Spin-off van ‘Thuis’ exclusief op de radio

Voor alle fans die hun dagelijkse fictiereeks niet willen missen tot na de zomer, heeft Lees verder

Blad 498: Radio 2, Radio Gator, Radio Minerva en TROS FM (video)

Als er dan toch moet worden gestemd, dan liefst zo snel mogelijk en op een Lees verder

Het radiodagboek van 17 mei (138)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2010: Boycot FamilyRadio ‘Dos cervezas’? (video)

‘Dos Cervezas’, de single waarmee Tom Waes probeert om zich te plaatsen voor een schlagerfestival Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, landpiraat, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore
Eén eeuw radio, 100 jaar geschiedenis – 15 (video)

Het is vandaag 3 oktober… 1976 (audio)

1998: Vlaamse mediawereld op z’n kop

Het radiodagboek van 3 oktober – 275 (audio)

Blad 284: Effie, Luisterlijst en Echo Buds (video)

De Zaak Natsie – 16

Sluiten