fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 4 november – 307 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001

Albrecht Wouters presenteert voor de allerlaatste keer het zondagavondprogramma ‘Vragen Staat Vrij’ bij Radio 2. Hij wordt door Anneke Gutterman opgevolgd.

2003

– Een rechter veroordeelt Contact Inter tot een fikse dwangsom. Per dag dat het station blijft uitzenden, moet er € 10.000  betaald worden. Deze uitspraak kwam er na een klacht van de openbare omroep VRT omdat het signaal van Studio Brussel in Gent gestoord werd.

– Naar aanleiding van zijn mogelijke betrokkenheid bij Radio Campus laat Patrick Herroelen weten dat hij als plaatsvervangend commissaris bij het Vlaamse Commissariaat van de Media niet meer bij de VZW is betrokken.

– Christophe Vandegoor van de sportredactie van Radio 1 stapt over naar Radio 2 Omroep Limburg.

2005

Volgens de regionale editie van Het Nieuwsblad is de zendmast van TOPradio Passendale 27 meter te hoog. De vergunning voorziet maximaal twintig meter.

2006

De krant Le Soir meldt dat RTL plannen smeedt om de Vlaamse Mediamaatschappij over te nemen. Beide partijen ontkennen echter in alle talen.

1964 

De TROS wordt door de gedelegeerde commissaris van het REM-Eiland, meester Henri Minderop opgericht. De ‘Televisie Omroep Radiostichting’ werpt zich in tegenstelling tot de traditionele omroepen op als een jonge, energieke organisatie.

2002 

– De raad van bestuur van de publieke omroep benoemt de 39-jarige Florent Luyckx van het platenlabel Zomba tot nieuwe zendercoördinator van Radio 3FM. Hij zal op 1 januari 2003 zijn huidige functie van marketing director opgeven.

– 3FM DJ Isabelle Brinkman brengt vanaf 1 december aanstaande bij Yorin TV, ‘YorinSane’, het actualiteitenmagazine voor jongeren met een eigen mening.

2003 

Kink FM, dat deels eigendom van Veronica is, herschikt de programmering. Om het station aantrekkelijk te maken, hengelt men naar enkele toppresentatoren. Zo wordt de komst van Isabelle Brinkman bevestigd. De presentatrice van de ‘Show van Nederland’ bij SBS6, was eerder bij 3FM vertrokken na meningsverschillen met zendercoördinator Florent Luyckx, die haar liever zag gaan dan komen.

1980

De zeezenderwereld verliest een van de steunhouders van Radio London. De op 17 februari 1934 geboren Paul Kaye (foto bovenaan – credits: Bob Le Roi), die als nieuwslezer furore maakte, sterft.

2004

Tijdens een interview bij BBC Five Live komt het tot een incident tussen Christian Slater en Simon Mayo. Laatstgenoemde krijgt tijdens een vraag over zijn gevangenisverleden het verwijt een ‘klootzak’ te zijn. Een woordvoerder van de BBC verklaarde later dat Slaters’ tirade ‘een grap was’. De acteur werd tussen 1989 en 1998 drie keer gearresteerd. Hij zat in totaal negentig dagen in de cel.

2005

Het voormalige zendschip van Laser 558 en Laser Hot Hits, de MV Communicator maakt veel water. De politie en de brandweer van Orkney gebruiken zware pompen om het zinken te beletten.

1984: Frankrijk

Het betaalkanaal Canal Plus gaat van start.

2004: Verenigde Staten 

Het aantal stations in de VS blijft geleidelijk dalen. Volgens de FCC bedroeg het aantal commerciële zenders op AM eind september nog 4.770. Dat zijn er 33 minder dan eind september 2003. De commerciële belangstelling voor AM in de VS vertoont al jaren een negatieve trend.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 21 januari -021 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 387: Europa 2, Contact en Nathalie (audio)

Trektochtje naar Slovakije. Steeds populairder als vakantiebestemming, maar wat weten we over hun radiostations? We Lees verder

Het radiodagboek van 18 januari – 018 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 386: MIG, Lex Harding en Contact (audio)

Hoeveel mensen zijn er nodig om een vastgeroest omroepbestel om te gooien? Niet zoveel. De Lees verder

Het radiodagboek van 17 januari – 017 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Studio Brussel scoort op sociale media dankzij Warmste Week Online radioluisteren in HD-kwaliteit: in Nederland Lees verder

Het radiodagboek van 16 januari – 016 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 15 januari – 015 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 3 november – 306 (video)

Het radiodagboek van 2 november – 305 (audio)

Het radiodagboek van 1 november – 304 (audio)

Het radiodagboek van 31 oktober – 303 (audio)

Het radiodagboek van 30 oktober – 302 (video)

Het radiodagboek van 29 oktober – 301 (video)

Sluiten