RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Radiodagboek van 4 november

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit is geschiedenis

2003: Een rechter veroordeelt de ‘Contact Group’ tot een fikse dwangsom. Per dag dat Contact Inter blijft uitzenden, moet men 10.000 euro betalen. Deze uitspraak komt er na een klacht van de openbare omroep VRT omdat hun signaal gestoord werd.

2019:

– De Vlaamse minister van Media Benjamin Dalle verklaart bij Radio 1 dat 1 op de 4 Vlamingen via digitale kanalen naar de radio luistert. Vooral DAB+ wint terrein. Hij voorspelt dat op termijn ook de lokale radio’s naar DAB+ kunnen.

– Nathalie Delporte stopt bij Joe en vertrekt naar NRJ. Ze wordt vanaf 4/11/2019 de nieuwe programmaleider en vervangt Elias Smekens.

2020: De Vlaamse Regulator voor de Media (‘VRM’) trekt de erkenning van ‘GCV EKW Media’ als lokale radio voor het pakket 061 (Essen 107.5 FM, Kalmthout 107.9 FM en Wuustwezel 106.1 FM) in.

2021: Een klacht van de vzw Radio Uilenspiegel bij de Vlaamse Regulator voor de Media (‘VRM’) tegen de ‘vzw Vrije Radio Aarschot’ wegens het niet nakomen van de erkenningsvoorwaarden, wordt gegrond verklaard. Het blijft bij een ingebrekestelling. De ‘vzw Vrije Radio Aarschot’ heeft tot 1 januari 2022 om zich in regel te stellen.

1964: De commissaris van het bekende ‘REM’-eiland, Meester Henri Minderop, sticht de ‘TROS’. De ‘Televisie Omroep Radio Stichting’ is, in tegenstelling tot de traditionele omroepen, een jonge en een energieke organisatie.

1973: Ferry Maat start met de ‘Soulshow’. Jan Boezeroen volgt de ontslagen André van Duin op, Willeke en Willy Alberti beginnen bij Radio Noordzee Internationaal op de ‘Mebo II’.

2003: Kink FM van Veronica vernieuwt de programmering. Zo wordt de komst van Isabelle Brinkman bevestigd. De presentatrice van de ‘Show van Nederland’ bij SBS6, was bij 3FM vertrokken na meningsverschillen met zendercoördinator Florent Luyckx, die haar liever zag gaan dan komen.

2011: Niels Hoogland wordt de nieuwe manager van FunX. Hij was sinds april 2015 adjunct-manager van de lokale publieke zender voor jongeren in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. FunX startte inmiddels met de ‘FunX Dixte 1000’.

Verenigd Koninkrijk

1980: De wereld van de zeezenders verliest een van de sterkhouders bij Radio London. De op 17/2/1934 geboren nieuwslezer Paul Kaye sterft.

1984: Frankrijk

Het eerste betaalkanaal op Tv Canal Plus start.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Amptec

Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx