RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het Radiodagboek van 4 februari

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2021.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1974: Bij Radio Atlantis test technicus John Harding talrijke AM-frequenties. Het station verhuist naar AM 1115 kHz.

1982: Radio Gemini, nog steeds in de lucht vanuit Moeskroen, krijgt de vraag van de ‘BOB’ (Bewakings- en opsporingsbrigade) en ‘RTT’ om het zendvermogen te verminderen. 

2004:

– De Raad van State verwerpt de eis tot schadevergoeding van de ‘NV Feiten en Muziek’. De groep van Gust de Coster was niet akkoord met 4FM als keuze van het ‘VCM’ tot landelijke commerciële zender.

– Twee verantwoordelijken van RGR (Rotselaar) en Scoplia (Wijgmaal) worden door een rechtbank veroordeeld voor het gebruik van een illegale straalverbinding tussen de studio en de zendmast in 2000. RGR krijgt een straf van twee maanden met uitstel gedurende drie jaar en een boete van 1.000 euro, Scoplia krijgt opschorting van straf gedurende 3 jaar.

1968: Henk van Dorp en Jan van Veen starten de sportshow bij Radio Veronica met de naam ‘Sportief zijn beter worden’.

1971: Radio Noordzee Internationaal op de ‘Mebo II’ start met journaals om het uur. 

1999: Michiel Bicker Caarten (42) is managing director van Business Nieuws AM 1395 kHz. Hij was in september 1998 hoofdredacteur. De ad-interim directeur Hans Krouwels krijgt bij eigenaar ‘Manaus’ andere taken.

2000: Ben Liebrand keert met zijn ‘minimix’ bij Radio 538 terug. 

2011: Verschillende mediabedrijven zoals het radiostation Kink FM zijn in het Hilversumse Mediapark gedurende een half uur het slachtoffer van een stroomstoring. Zo moeten de opnamen voor ‘Sterren Dansen Op Het IJs’ voor SBS6 enige tijd onderbroken worden.

1993: Frankrijk

Nadat het ‘CSA’ de verkoop door ‘Crown Communication’ van RFM aan NRJ en aan de krant ‘L’Événement  du Jeudi’ weigert, legt het netwerk de boeken neer. Het herstelplan van de PDG Andrew Manderstam voorziet een herschikking van de aandeelhouders. De redding komt uiteindelijk in augustus 1994 van ‘Europe 1 Communications’.

2008: Verenigd Koninkrijk

‘Global Radio, ooit ‘Chrysalis Radio’ en eigenaar van onder meer Heart, LBC en Galaxy, staat dicht bij de overname van ‘GCap Media’. Een bod in december 2007 van 417,5 miljoen euro werd afgewezen ‘The Takeover Panel’, dat de overnames en de fusies nakijkt, geeft ‘Global’ een deadline van vijf weken. Indien de zaak niet voor 5/3/2008 is afgerond, moet men een half jaar wachten voor een nieuwe poging.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx