fbpx

Het radiodagboek van 4 februari – 035 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

DJ en vooral zendtechnicus John Harding (foto bovenaan – credits: OEM) blijft bij Radio Atlantis met de middengolf-frequenties goochelen. Het station verhuist naar 1115 kHz.

1982

Radio Gemini, nog steeds in de lucht vanuit Moeskroen, krijgt de vraag van de BOB en RTT om het zendvermogen te verminderen.

2001

Het netwerk van Family Radio wordt groter. Radio Ritmo uit Scherpenheuvel neemt vanaf 12 februari het signaal over. Radio Palermo, dat van dezelfde eigenaren is, wordt Radio Contact.

2003

Radio Mango en Contact 2 uit Kortrijk kampen met technische problemen. De klank is slecht, de ontvangst belabberd en er zijn lange stiltes.

2004

– De Raad van State verwerpt de eis tot schadevergoeding die door de NV Feiten en Muziek was ingediend. De maatschappij van Gust De Coster had zich niet neergelegd bij 4FM als tweede keuze van het VCM als landelijke commerciële zender.


Lees verder onder de advertentie


– Twee verantwoordelijken van RGR (Rotselaar) en Scoplia (Wijgmaal) worden door een rechtbank veroordeeld voor het gebruik van een illegale straalverbinding tussen de studio en de zendmast. De feiten dateren van het jaar 2000. RGR krijgt een straf van twee maanden met uitstel gedurende drie jaar en een boete van duizend euro, Scoplia krijgt opschorting van straf gedurende drie jaar.

– Het Luikse bisdom kondigt een legaal radiostation aan. Hoofdredacteur Ralph Schmeder sleutelt aan de uitbouw van het toekomstige RCF. Men zoekt naar financiële steun.

2006

Zangeres Anneke Hoof wordt de nieuwe sidekick van ochtendstem Jeroen Gorus bij Radio Contact. De zangeres van TLD speelde bijrollen in de televisiereeksen ‘Spoed’ en ‘Thuis’. Ze was ook even VJ bij Jim TV.

2007

City Music en kustradio Extra Gold starten op 1 maart een samenwerking. Met uitzondering van 104.8 MHz in Koksijde en 104.9 MHz in Oostkamp, worden alle andere afdelingen van de oldiesketen door het Vlaams-Brabantse netwerk overgenomen.

1966

Hans Mondt begint bij Radio Veronica.

2000

Producer Ben Liebrand keert met de minimix bij Radio 538 terug.

2001

‘Studio Sport’ presentator Toine van Peperstraten start op zondagnacht tussen 01:00 en 03:00 uur met ‘Pyjama FM’ op 3FM. De AVRO besloot de anchorman van de Nederlandse televisie vanwege zijn landelijke bekendheid ook op radiovlak in te zetten. 

1922

WGY-AM in Schenectady (New York) start met de officiële uitzendingen.

1927

KGA-AM in Spokane, gelegen in de staat Washington komt officieel in de lucht.

1952

Jackie Robinson wordt de communicatiedirecteur van NBC. Hij wordt de eerste Afro-Amerikaan die een hoge functie in de Amerikaanse mediawereld krijgt.

1968: Nieuw Zeeland

Men bereidt koortsachtig de terugkeer van Radio Hauraki voor. De Tiri II wordt tot zendschip omgebouwd.

1987: Verenigd Koninkrijk

Laser Hot Hits, uitzendend vanaf de MV Communicator verdwijnt tussen 14:00 en 14:47 uur uit de lucht. Het is de bedoeling om de ontvangst richting Schotland te verbeteren.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 3 februari – 034 (video) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 2 februari – 033 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 1 februari – 032 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 31 januari – 031 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 30 januari – 030 (video) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Het radiodagboek van 29 januari – 029 (audio) De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
2009: Minder radioreclame voor VRT
Het radiodagboek van 3 februari – 034 (video)
2010: StuBru op nummer 1 in Nederland
Het radiodagboek van 2 februari – 033 (audio)
2001: JIM-TV eerst, VT5 straks. En radio?
Het radiodagboek van 1 februari – 032 (audio)
Sluiten