fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 4 december – 337 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001

Diverse bronnen herhalen dat de stations van NRJ-Vlaanderen door Radio Nostalgie zullen worden overgenomen. Het Franse netwerk wil op die manier de landelijke dekking in België afronden.

2002

– De kranten van de Vlaamse Uitgeversmaatschappij onthullen dat de vergunning van 4FM gedeeltelijk door crimineel geld werd betaald. Ex-Think Mediatopman Maurice De Velder (foto bovenaan) zou 800.000 euro via het bedrijf Falcom geïnvesteerd hebben.

– De erkenning en de vergunning van Vrije Radio Wellen worden door de fusie met de VZW vrije zender Apollo uitgebreid.

2006

Het Brusselse Radio Contact (102.8 MHz) krijgt van het VRM een boete van 1.250 euro en een voorwaardelijke schorsing van zeven dagen. De sanctie komt er na een klacht van het provinciale Antwerpen 1, dat via 102.9 MHz storingen ondervond.

1970

Nadat hij gedurende anderhalf jaar de ‘Top 30’ voor de VPRO verzorgde, presenteert Joost den Draaijer deze lijst nu voor de NOS, op vrijdagnamiddag tussen 16:00 en 18:00 uur. Zo wordt de ‘Nationale Hitparade’ geboren.

1999

Platenproducent Rini Schrijenberg neemt via zijn nieuwe BV ‘Un –Dos-Tres Media’ het kabelstation Hollands Glorie van de uitgeverij Strengholt en SBS Broadcasting SA over. Edward Neef wordt directeur. Het station zal in de toekomst Radio Nationaal heten. Men onderhandelt tevens met Today FM om twee middengolffrequenties, namelijk 1332 en 1035 kHz, te gebruiken.

2003

– Noordzee FM en 3FM worden om 17:20 uur, gedurende tien minuten één landelijk station. Het gevolg van een rechtstreeks telefoongesprek tussen Patty Brard en Ruud de Wild. De inzet van de discussie is de vraag waar Robert Jensen zich bevindt.

– Producer Ben Liebrand wordt door Radio Veronica aangeworven. Vanaf 9 januari 2004 zal hij tussen 22:00 uur en middernacht de voorbije decennia laten herleven.

2006 

De luisteraars van 3FM krijgen naar jaarlijkse gewoonte de kans om de bewoners van het Glazen Huis te kiezen. Claudia de Brey, Giel Beelen, Sander Lantinga, Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Michiel Veenstra zijn de kandidaten om de actie van het Rode Kruis tegen landmijnen te ondersteunen.

1984

Acht Parijse radiostations, waaronder NRJ dreigen hun vergunning te verliezen. De geplande verzegelingen komen er echter nooit want President François Mitterand verplicht de Hoge Mediaraad om de plannen te herzien.

1985

De Franse politie neemt het studio- en zendmateriaal van Radio Lille 80 in beslag. Het project was een initiatief van Henri Noguères, de Franse voorzitter van de liga voor de mensenrechten.

2003

In een poging om de negatieve luistercijfers op één van de lucratieve reclamemarkten, die van Lyon om te buigen, start NRJ een offensief om het monopolie van Scoop Radio aan het wankelen te brengen. De lokale ontkoppelingen worden fors uitgebreid.

2005

Tedd Allbeury overlijdt op 88-jarige leeftijd. Hij was in de vorige eeuw betrokken bij de fortpiraten KING en 390. In een latere fase trok hij naar Britain Radio om vervolgens naar Radio 355 om te schakelen.

2006

Het Britse BFBS (British Forces Broadcasting Service) zendt nu ook via de Astra-2 satelliet uit. Deze legeromroep bestaat sinds 1943 en maakt programma’s voor de Britse legereenheden in voormalige conflictgebieden.

2007

De voormalige leadzanger van Madness Suggs verlaat Virgin Radio. Hij gaat opnieuw met de band toeren.

1954

Het New Yorkse gerechtshof veroordeelt DJ Alan Freed voor het gebruik van de schuilnaam ‘Moon Dog’.

2000

Howard Stern blijft ontevreden over zijn huidige werkgever Infinity. Geruchten hebben het over een bod van Clear Channel om de shock jock tegen betere voorwaarden aan te werven.

1966: Nieuw Zeeland

Radio Hauraki begint officieel vanaf de MV Tiri uit te zenden. De talrijke proefprogramma’s met de nieuwe zendmast en een nieuwe antenne leveren positieve resultaten op waarna de directie besluit om te starten.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 12 juli – 194 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 11 juli – 193 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 9 juli – 191 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 8 juli – 190 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

SiriusXM neemt podcast-app Stitcher over

De Amerikaanse beursgenoteerde satellietradio SiriusXM heeft voor 300 miljoen dollar de podcast-app Stitcher gekocht van Lees verder

VS: de dagen van ‘urban’ als radioterm zijn geteld

In de Amerikaanse radiosector lijken de dagen geteld voor ‘urban’, de format-terminologie die nog steeds Lees verder

Het radiodagboek van 6 juli – 188 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 5 juli – 187 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, hitlijst, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore
Blad 347: VRD, FM Hasselt, Peter, Jitske en Joe (video)

Groen licht – 15 (audio)

FM Goud wordt weer drie weken ‘The Christmas Station’

Het is vandaag 3 december… 1971 (audio)

Het radiodagboek van 3 december – 336 (video)

Blad 346: Mi Amigo, 538 en Joe (audio & video)

Sluiten