fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 4 augustus – 217 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2000

Binnen het netwerk van FamilyRadio worden de eerste barsten zichtbaar. De afdeling uit Diest stopt vanwege het gebrek aan een duidelijke profilering. Onder de naam Palermo blijft men met een uptempo muziekformat doorgaan.

2001

De aandeelhouders van NRJ-Vlaanderen waaronder Déficom en de NV Parador van Jan D’Haese blijven kibbelen. Vooral de rampzalige financiële situatie zet het voortbestaan van het netwerk op de helling.

2003

De Amerikaanse mediamaatschappij Emmis plant in België de oprichting van een netwerk. Vertegenwoordiger Jan D’Haese van de BVBA Interclub wordt afgevaardigd bestuurder van de net opgerichte vennootschap. Men probeert tevens de domeinnaam kissfm.be te claimen.

1970

Radio Northsea International, uitzendend vanaf de Mebo II, voor anker in de buurt van Scheveningen, neemt om 04:00 uur de FM-frequentie 96.0 MHz in gebruik.

1999

– New Dance Radio wordt door kabelaar Casema nu toch doorgegeven. Hierdoor vervalt het kortgeding dat het noodlijdende radiostation had aangespannen.

– De presentatoren Sven en Dave van BNN mogen vanaf september 1999 geen programma’s meer bij 3FM verzorgen. De beslissing viel onder druk van Ruud de Wild en zijn manager Willem Debois, die een belangrijke rol in het bestuur van de rebelse omroep spelen. Rob Stenders, die bij de publieke zender een hogere functie bekleedt, wil echter het onmogelijke ondernemen om het duo te houden.

2000

– Er bestaan plannen om naast Q-The Beat, Colorful Radio als tweede station vanaf de MV Communicator in de lucht te brengen via 1557 kHz.

– Voor een Amsterdamse rechtbank loopt een zaak die door Radio 538 tegen Nozema is aangespannen. Inzet is het getreuzel van de maatschappij om een nieuwe zendmast te bouwen waardoor de ontvangst in West-Nederland aanzienlijk verbeterd kan worden. 538 had hierom reeds in 1998 gevraagd maar Nozema heeft steeds de boot afgehouden tot bleek dat een dergelijke constructie in verband met nieuwe televisieplannen noodzakelijk was.

2001 

Elles Ginnemee (foto bovenaan – credits: Radio NRG) wordt de eerste vrouwelijke DJ bij Radio 10 Gold. Ze werkte in het verleden bij onder meer Q The Beat, Veronica FM en Noordzee FM.

2003

Zanger Gordon verlengt zijn contract met Noordzee FM tot 2008. Nadien wil hij het station verlaten.

1983

De Ross Revenge kan na talrijke strubbelingen de haven van het Spaanse Santander verlaten. Om 15:00 uur start het zendschip, onder aanvoering van kapitein Martin Eve, de lange reis naar Engeland. Vanwege plotse motorproblemen wordt de hulp van de sleepboot Jos Aznar Luis ingeroepen. 

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Radio Mi Amigo even terug via Foutemuziekradio

Er zijn nog zekerheden in het leven. Het klimaat is om zeep. De wereld wordt Lees verder

Het is vandaag 25 september… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 25 september – 269 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het is vandaag 24 september… 1999 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 24 september – 268 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het is vandaag 23 september… 1999 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 23 september – 267 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 608: Mike Lennox, MNM, Bob Dylan (audio & video)

Oud-dj van Radio London is niet meer. MNM's Smack Trax: er kan er altijd nog Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, lokale radio, nederland, netwerkradio
Halen fans Bab Buelens terug bij Qmusic?

Kicken op radio en zo – 93

Het is vandaag 3 augustus… 1978 (audio)

Het radiodagboek van 3 augustus – 216 (audio)

En nu is Caraad FM helemaal uit ‘beeld’ (audio)

Radioreclame: Nood wordt deugd (audio)

Sluiten