Het radiodagboek van 4 augustus (216) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten staan

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


2000

Binnen het netwerk van FamilyRadio worden de eerste barsten zichtbaar. De afdeling uit Diest stopt vanwege het gebrek aan een duidelijke profilering. Onder de naam Palermo blijft men met een uptempo muziekformat doorgaan.


Lees verder onder de advertentie


2001

De aandeelhouders van NRJ-Vlaanderen waaronder Déficom en de NV Parador van Jan D’Haese blijven kibbelen. Vooral de rampzalige financiële situatie zet het voortbestaan van het netwerk op de helling.

2003

De Amerikaanse mediamaatschappij Emmis plant in België de oprichting van een netwerk. Vertegenwoordiger Jan D’Haese van de BVBA Interclub wordt afgevaardigd bestuurder van de net opgerichte vennootschap. Men probeert tevens de domeinnaam kissfm.be te claimen.

1970 

Radio Northsea International, uitzendend vanaf de Mebo II, voor anker in de buurt van Scheveningen, neemt om 04:00 uur de FM-frequentie 96.0 MHz in gebruik.

1999

– New Dance Radio wordt door kabelaar Casema nu toch doorgegeven. Hierdoor vervalt het kortgeding dat het noodlijdende radiostation had aangespannen.

– De presentatoren Sven en Dave van BNN mogen vanaf september 1999 geen programma’s meer bij 3FM verzorgen. De beslissing viel onder druk van Ruud de Wild en zijn manager Willem Debois, die een belangrijke rol in het bestuur van de rebelse omroep spelen. Rob Stenders, die bij de publieke zender een hogere functie bekleedt, wil echter het onmogelijke ondernemen om het duo te houden.

2000 

– Er bestaan plannen om naast Q-The Beat, Colorful Radio als tweede station vanaf de MV Communicator in de lucht te brengen via 1557 kHz.

– Voor een Amsterdamse rechtbank loopt een zaak die door Radio 538 tegen Nozema is aangespannen. Inzet is het getreuzel van de maatschappij om een nieuwe zendmast te bouwen waardoor de ontvangst in West-Nederland aanzienlijk verbeterd kan worden. 538 had hierom reeds in 1998 gevraagd maar Nozema heeft steeds de boot afgehouden tot bleek dat een dergelijke constructie in verband met nieuwe televisieplannen noodzakelijk was.

2001 

Elles Ginnemee wordt de eerste vrouwelijke DJ bij Radio 10 Gold. Ze werkte in het verleden bij onder meer Q The Beat, Veronica FM en Noordzee FM.

2003 

Zanger Gordon verlengt zijn contract met Noordzee FM tot 2008. Nadien wil hij het station verlaten.

1983

De Ross Revenge kan na talrijke strubbelingen de haven van het Spaanse Santander verlaten. Om 15:00 uur start het zendschip, onder aanvoering van kapitein Martin Eve, de lange reis naar Engeland. Vanwege plotse motorproblemen wordt de hulp van de sleepboot Jos Aznar Luis ingeroepen. 

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2003: We zochten en vonden de 4FM Tourbus De keuze tussen een ventilator of een presentato... De gewoonte is zo oud als de (commerciële) radio zelf. Van zodra de zon hoog in het zwerk zit, haasten radio en tv-omroepen zich naar diverse openlucht locaties. Bij gebrek aan com...
Het radiodagboek van 16 augustus – 218 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschiede... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2011: Blijde radioboodschap voor Vlaanderen Vanuit de Sint-Michiel en Reneldiskerk in Egen... Het katholieke radiostation Maria verdubbelt de inspanningen om ook in Vlaanderen verder door te breken. Begin 2012 moet dit leiden tot een eigen vestiging van waaruit een onafhank...
Het radiodagboek van 15 augustus – 227 (video) Ook dit had vandaag in uw geschiedeni... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2011: VBRO2 moet stoppen in Brugge van rechter Samenwerking met de Limburgse keten kwam no... VBRO2 uit Brugge, eigendom van de vzw Radio Breydel, wordt dezer dagen opnieuw Hit FM. Daar heeft een Antwerpse rechter in kortgeding over beslist. Er komt een einde aan de overeen...
Het radiodagboek van 14 augustus (226) Ook dit had vandaag in jouw geschiedenisboek moeten... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Amptec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Retro
2003: VRT stopt vervanging FM-radiozenders
Het radiodagboek van 3 augustus (215)
2013: RadioVisie-medewerker gestorven
2006: Bert Geenen terug naar de radio
Het radiodagboek van 2 augustus (214)
2008: Bourgeois tevreden over optreden BIPT
Sluiten