fbpx

RadioVisie

  • .
    Belgian Radio Day
    .

Het radiodagboek van 31 juli – 212 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1978

Een aantal kranten waaronder het Nederlandse Algemeen Dagblad melden dat Radio Caroline en Radio Mi Amigo binnenkort ophouden. De slechte staat van het zendschip en de teruglopende inkomsten liggen aan de basis van de beslissing die door Ronan O’Rahilly en Sylvian Tack tijdens een vergadering in Parijs werd genomen. 

2000 

4FM stelt in de Brusselse randgemeente Ganshoren de studio’s voor. Die zijn gelegen in de Gemeentestraat.

2003 

Maeva FM meldt de terugkeer van Ron van der Plas. Hij was het die met Ben Van Praag en Patrick Valain op 24 mei 1981 de bekendste Vlaamse vrije radio opstartte.

2006

Presentatrice Saskia Videler gaat driemaal één uur alternatieve Nederlandse muziek promoten bij Studio Brussel, tijdens het programma Studio Dada. In het verleden werkte ze vanaf 1998 bij Kink FM in Nederland om in 2003 even bij 3FM te verblijven.

1971

Bij Radio Veronica start de actie ‘Veronica blijft als U dat wilt’.

1972 

De oudste directeur en mede-oprichter van Radio Veronica overlijdt tijdens een zakenreis in het Italiaanse Brescia aan de gevolgen van een hartaanval. Dirk Verweij, ‘Oom Dirk’ werd 66 jaar.

1985 

De Norderney, het oud-zendschip van Radio Veronica belandt in Amsterdam. Daar wordt er een veiling gehouden van studiomateriaal, stickers, foto’s, video’s en stickers.

2000 

Via 1224 kHz, de frequentie van Q-The Beat, horen luisteraars plots de mededeling dat ze naar een testuitzending van Colorful Radio luisteren.

2003 

– Michiel Veenstra onthult via kabelradio Veronica dat de Gouwe Ouwe Zender langer dan gepland blijft. Veronica zelf zal pas op 31 augustus en niet op 1 augustus de FM-frequenties overnemen.

– Arend Langenberg vertrekt bij Radio 538 als nieuwslezer. Vanaf 1 augustus start een nieuwe, eigen redactie.

– Bij de Holland Mediagroep neemt de twijfel toe over de rendabiliteit van RTLFM. Men komt tot het besef dat het station tijdens de verdeling van de etherfrequenties voor een té hoge prijs is binnen gehaald. Geruchten hebben het over een toenadering tussen Talpa Radio omtrent een eventuele overname van Radio 10FM.

2004 

Radio 4, de klassieke muziekzender van de publieke omroepen, werkt aan een complete restyling. Samen met een nieuw logo en een publiciteitscampagne, gokt zendercoördinator Margreet Theunissen op meer samenhang in het aanbod. Lichte, bondige teksten en meer muziek moeten op de leefgewoonten van de luisteraar afgestemd zijn.

2006 

– Coen Swijnenberg en Sander Lantinga worden de opvolgers van Wouter van der Goes bij 3FM in de namiddag. Hij treedt vanaf 1 september in dienst bij Qmusic.

– Menno Vroom stapt over van RTLFM naar Radio 10 Gold.

1962: Scandinavië

Om middernacht wordt de anti-zeezenderswet ‘Lex Radio Nord’ van kracht. Radio Mercur, dat via de Lucky Star uitzond stopt,  Radio Syd gaat door vanaf de Cheeta I.

1995: Israël 

De politie en diverse soldaten enteren de MV Hatzi van Arutz 7, terwijl het zendschip zich in de haven van Ashod voor een bevoorrading bevindt. Minister Aloni beweerde enkele dagen voordien dat het station binnen territoriale wateren had uitgezonden.

1990: Verenigd Koninkrijk 

Nadat Radio Caroline reeds op 6 en 8 juli proefprogramma’s via 558 kHz uitzond, keert de zeezender om 22:00 uur terug op deze frequentie.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De winnaars van De Klara’s 2020

Na de MIA's was het de beurt aan De Klara's. Op zondag 15 maart 2020 worden in Studio Lees verder

Het radiodagboek van 28 februari – 059 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 421: VRM/VBRO, Veronica en MNM (video)

De Vlaamse Media Regulator is het wachten bijna helemaal beu Zelfs als u alles hebt Lees verder

Blad 420: Krokus, solden, podcasts en een ranking

Niet enkel de scholen sluiten, ook bij de landelijke omroep gaan programma's even dicht Fan Lees verder

2012: StuBru en MNM krijgen eigen radionieuws

De luisteraars van Studio Brussel en MNM krijgen over enkele maanden elk een eigen radionieuws. Lees verder

Het radiodagboek van 22 februari – 053 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 februari – 051 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Luistercijfers najaar 2019: dit zeggen de radiohuizen

Straks worden de Vlaamse CIM-RAM luistercijfers voor september tot en met december 2019 bekendgemaakt. Voor Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, kabelradio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore, pers
Blad 220: Luistercijfers, DAB+, Johan en Mike (audio)

Hallo. Ik was even Tim, maar toch liever Bart (audio)

2004: Belga Audio News met 4FM en Qmusic

Het radiodagboek van 30 juli – 211 (audio)

De man die àlle zalen vulde met radio (audio)

Hallo.Tom en z’n knipperlichtrelatie met Caroline (audio)

Sluiten