fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het radiodagboek van 30 november – 333 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


2003

Radio Plaske uit Lubbeek, dat de uitzendingen op 107.3 MHz definitief stopte, wordt door RGR2 vervangen.

2004

De uitzendingen van C-Dance worden om 01:00 uur plotseling onderbroken, er is enkel nog een draaggolf. De website gaat offline. Na een technische ingreep worden de fouten tegen 05:00 uur hersteld.

2006

De Brusselse Gold FM en Radio Pasa starten afdelingen in Charleroi.

1962

Radio Veronica breidt de zendtijd tijdens het weekend uit. Elke zaterdagavond tussen 23:00 en 01:00 uur wordt er dansmuziek uitgezonden.

2000

Een rechter stelt Nozema in het gelijk in verband met de bouw van een nieuwe zendmast in Hilversum. Broadcast Partners en Radio 538, die door de werkzaamheden gedwongen waren om ondermeer de antennes te verplaatsen, beschuldigden de concurrent van chantage.

2001

Het programma ‘RTL-Boulevard’ op RTL4 meldt dat Radio 538 en Gordon met elkaar onderhandelen. De zanger scoorde in 1991 in Vlaanderen en in Nederland een nummer 1-hit met ‘Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn’.

2003

Radio 192 start om 14:00 uur met de ‘Top 10.000 Aller Tijden’. Door een computercrash op 1 december zou deze marathon onderbroken worden.

2006

Hoofdredacteur Michiel Bicker Caarten vertrekt 1 januari 2007 bij Business Nieuwsradio. Hij zal door Mark Fuller opgevolgd worden.

2007

– Het massale studentenprotest tegen het te hoge aantal lesuren in het onderwijs beleeft een anticlimax wanneer een manifestant een vuurpijl in de richting van Dennis Ruyer afvuurt. De dj van Radio 538 verliest tijdelijk het gehoor en moet meteen naar het ziekenhuis voor een controle.

– Directeur Carlo de Boer verlaat op 1 februari 2008, na twaalf  jaar de Sky Radiogroep. Hij was zes jaar Commercieel Directeur. De laatste vier jaar maakte hij furore als Algemeen Directeur van de Nederlandse commerciële zenders Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM en TMF Radio.

2004

Het bekende ‘Top of the Pops’ verhuist van de zaterdagavond op BBC One naar zondagavond op BBC Two. De nieuwe versie bestaat uit een mix van nieuwe hits en archiefbeelden.

2005

BBC Radio One sleutelt aan de oprichting van een talkradio-netwerk dat volledig op de zwarte bevolking is gericht. Men wil tien tot negentien uur programma’s aan diverse lokale stations aanbieden.

2007: Verenigde Staten

– Het New Yorkse dance station KTU haalt de ochtendshow van Whoopi Goldberg en Paul ‘Cubby’ Bryant uit de programmering. De afgelopen weken hadden 93 9 WLIT in Chicago, My 106.1 (WISX) in Philadelphia en K-Ocean 105.1 (KOCN) in Monterey reeds dezelfde wijziging doorgevoerd vanwege de slechte luistercijfers.

– Clear Channel Communications bezuinigt bij de radiostations in Los Angeles. Na 22 jaar valt het doek over de ochtendshow bij KOST1035. Kim Amidon en Mike Sakellarides moeten opstappen. De overgebleven medewerkers vullen nu blokken van telkens zes uur.

1988: Duitsland & USSR

De Sovjetunie stopt na 38 jaar de storingen op de frequenties van Radio Liberty.

° Radio Japan DX Corner over het stoppen van de stoorzender.2003: Ierland

De lancering van de publieke zender via de voormalige frequentie van Atlantic 252 wordt voor de tweede keer uitgesteld.

2005: Denemarken

Kort na het definitieve einde van de uitzendingen blijkt dat Sky Radio het best beluisterde commerciële radiostation in de maand oktober was. De marktaandelen stegen van 5,5% naar 6,7%. Concurrent 100FM van de Talpagroep daalde van 7,9% naar 5,4%.


TVV Sound
TVV Sound
Yesterdayland
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Net nu ze een degelijke wedstrijd konden bedenken, doen ze het niet! Omdat we het
De Raad van State schort in hoogdringendheid een reeks beslissingen van de Waalse Conseil supérieur
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Chérie FM is als eerste nieuw erkende Waalse radio toegevoegd aan de Waalse landelijke mux
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 29 november – 332 (video)

Het radiodagboek van 28 november – 331 (video)

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

Het radiodagboek van 26 november – 329 (audio)

Het radiodagboek van 25 november – 328 (video)

Het radiodagboek van 24 november – 327 (audio)

Sluiten