fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 30 januari – 030 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1951

De Belgische Radio en de overheid beletten een toespraak van de communistische partij.

1995


De Vlaamse Mediamaatschappij introduceert een tweede televisiestation dat zich op de twintigers en dertigers richt. Met realitysoaps, films en sport hoopt men VTM aan te vullen. In 1998 zal Kanaal 2 een belangrijke rol spelen bij de promotie van het landelijke TOPradio.

2001

In het parlement van de Franse deelregering beantwoordt mediaminister Richard Miller vragen over de 67 te coördineren Vlaamse frequenties. Hij voegt er meteen aan toe dat er een oplossing voor dertig frequenties dient gezocht te worden. Het BIPT kreeg al het verzoek om zestien frequenties van nabij te bekijken.

2002

De Antwerpse afdelingen van C-Dance op 103.8, 106.3 en 107.8 MHz verdwijnen zonder nadere uitleg uit de lucht. De geruchten worden sterker als zou 106.3 MHz in Schoten door TOPradio worden overgenomen.

2003


Het hevige onweer brengt diverse radiostations in moeilijkheden. Contact in Tienen en in Herk-De-Stad hebben enkel nog een draaggolf. Om 17:00 uur worden de problemen verholpen.

2004


CROOZEfm, het Antwerpse smooth jazzstation begint in de namiddag een streaming op het internet.

2006

– Op de RDS tekst van het Antwerpse Multipop wordt de naam ‘Contact’ vermeld.

– Er zijn problemen met C-Dance in Merelbeke uitzendend 106.8 MHz. Er is enkel nog een draaggolf.

– Forza start als webradio met een format waarbij classic pop en rock aan bod komen.

2002

De presentatrice van het Radio 1-programma ‘BNN United’, Claudia de Breij verhuist naar 3FM. Vanaf 12 maart neemt ze de uren van Isabelle Brinkman over.

2003


Jan van Veen verzorgt voor de allerlaatste keer ‘Candlelight’ bij Sky Radio.

2004

Frank Dane, Maurice Verschuuren en Timo Kanst zijn de nieuwe namen in de aangepaste programmering van Yorin FM. De onduidelijkheid over de komst van Robert Jensen en de eventuele aanwerving van Giel Beelen blijft aanhouden.

2006

Robert Jensen verlaat dan toch RTL-Nederland niet. Zijn broer Frank Dane vervangt hem bij Yorin FM, dat eerder door SBS werd overgenomen.

1986

De ankerketting en de navigatieapparatuur van de Ross Revenge sneuvelen tijdens een hevige storm. Om 03:00 uur krijgt de bemanning in de gaten dat men op een zandbank afstevent. Bovendien begeeft de hoofdmotor het door oververhitting. De noodsignalen via kanaal 9 worden door luisteraar Brian Mole opgevangen. Hij waarschuwt de krant East Anglian Daily Times. Daar krijgt hij een telefoonnummer om naar sleepbootassistentie te vragen. Twee sleepboten uit Sheerness en Margate waren ondertussen naar het zendschip van Radio Caroline gevaren om de nodige hulp te bieden. Het kan uiteindelijk op eigen kracht naar de oorspronkelijke ligplaats varen.

1987

Laser Hot Hits moet om 07:25 uur de testuitzendingen onderbreken. Om 09:42 uur kondigt John Lewis (foto bovenaan – © Dennis Mikelas) de start van een officiële programmering aan. Brandy Lee en D.L. Bogart zorgen voor korte interventies. Het signaal wordt bovendien gevoelig verbeterd.

2004

De luistercijfers van de eindejaarsperiode in 2003 zijn gunstig voor Capital FM. De Londense hitzender herovert de leiderspositie met 7,8%, een winst met 0,8%. Heart FM daalt naar de tweede plaats met 7% (-0,2%). Magic 105,4 zakte met 0,5% en haalt nu 4,5% marktaandeel. De commerciële lokale radiostations, BBC Radio 2, BBC Radio 4 en de lokale zenders van de BBC bepalen de top 5 van de meest beluisterde zenders op landelijk niveau.

2006 


In een persmededeling laat Gcap, de eigenaar van ondermeer Capital weten dat XFM voor Manchester op 15 maart op 97.7 MHz wordt opgestart. De mediagroep kreeg op 9 juni 2005 de fel begeerde licentie.

2007

Ochtendpresentator Johnny Vaughan verlengt zijn lopende contract met drie jaar bij Capital Radio. Aanhoudende geruchten hadden het nochtans over een mogelijke vervanging door Craig Doyle. Het Londense station vernieuwde echter zijn vertrouwen in de voormalige Channel 4-ster.

1964: Spanje

De MV Mi Amigo komt in de haven van Las Palmas aan.

2006: Denemarken

Het marktaandeel van Radio 100FM stijgt, volgens de meest recente luisteronderzoeken met 1,8% tot 7,7%. Door het verdwijnen van Sky Radio op 14 november 2005 wordt het Talpa-station marktleider in de categorie ‘commerciële zenders’. De publieke omroepen veroveren met 71,9% het grootste marktaandeel.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2008: Radiopionier Marc Moulin overleden (video)

Marc Moulin (66), begenadigd auteur, tv- en radiomaker en talentvol muzikant is vrijdag jongstleden overleden Lees verder

Het radiodagboek van 1 oktober – 274 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 615: Noordzee, DAB+ in Wallonië, Radio Streaming (video)

Daar is Noordzee Info, de Oostendse versie van VRT NWS (maar dan beter). Laat ze Lees verder

Het radiodagboek van 30 september – 273 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 614: Tipik, Sky Radio, Beste Buren

Er is altijd meer dan één koe die Blaar heet, zelfs in Wallonië. Niet zeker Lees verder

Het radiodagboek van 28 september – 271 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 september – 270 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 26 september – 269 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, internetradio, lokale radio, luistercijfers, nederland, netwerkradio, offshore, tv
Blad 396: Rani, Atlantis, Bartyboy (audio en video)

UK: Times Radio wordt concurrent van BBC Radio 4

Het is vandaag 29 januari… 1975 (audio)

2004: En daar is Vivacité

Het radiodagboek van 29 januari – 029 (audio)

Blad 395: Martijn, Vincent, Nicholas (video)

Sluiten