Het radiodagboek van 30 januari (030) (1986) De Ross Revenge even in grote problemen

Leestijd: 4 minuten

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1951

De Belgische Radio en de overheid beletten een toespraak van de communistische partij.

1995 


De Vlaamse Mediamaatschappij introduceert een tweede televisiestation dat zich op de twintigers en dertigers richt. Met realitysoaps, films en sport hoopt men VTM aan te vullen. In 1998 zal Kanaal 2 een belangrijke rol spelen bij de promotie van het ‘landelijke’ TOPradio.


Lees verder onder de advertentie


2001 

In het parlement van de Franse deelregering beantwoordt mediaminister Richard Miller vragen over de 67 te coördineren Vlaamse frequenties. Hij voegt er meteen aan toe dat er een oplossing voor dertig frequenties dient gezocht te worden. Het BIPT kreeg al het verzoek om zestien frequenties van nabij te bekijken.

2002 

De Antwerpse afdelingen van C-Dance op 103.8, 106.3 en 107.8 MHz verdwijnen zonder nadere uitleg uit de lucht. De geruchten worden sterker als zou 106.3 MHz in Schoten door TOPradio worden overgenomen.

2003


Het hevige onweer brengt diverse radiostations in moeilijkheden. Contact in Tienen en in Herk-De-Stad hebben enkel nog een draaggolf. Om 17:00 uur worden de problemen verholpen.

2004 


CROOZEfm, het Antwerpse smooth jazzstation begint in de namiddag een streaming op het internet.

2006 

– Op de RDS tekst van het Antwerpse station Multipop wordt de naam ‘Contact’ vermeld.

– Er zijn problemen met C-Dance in Merelbeke uitzendend 106.8 MHz. Er is enkel nog een draaggolf.

– Forza start als webradio met een format waarbij classic pop en rock aan bod komen.

2002 

De presentatrice van het Radio 1-programma ‘BNN United’, Claudia de Brey verhuist naar 3FM. Vanaf 12 maart neemt ze de uren van Isabelle Brinkman over.

2003 


Jan van Veen verzorgt voor de allerlaatste keer Candlelight bij Sky Radio.

2004 


Frank Dane, Maurice Verschuuren en Timo Kanst zijn de nieuwe namen in de aangepaste programmering van Yorin FM. De onduidelijkheid over de komst van Robert Jensen en de eventuele aanwerving van Giel Beelen blijft aanhouden.

2006 

Robert Jensen verlaat dan toch RTL-Nederland niet. Zijn broer Frank Dane vervangt hem bij Yorin FM, dat eerder door SBS werd overgenomen.

1964: Spanje

De MV Mi Amigo komt in de haven van Las Palmas aan.

1986: Verenigd Koninkrijk

De ankerketting en de navigatieapparatuur van de Ross Revenge sneuvelen tijdens een hevige storm. Om 03:00 uur krijgt de bemanning in de gaten dat men op een zandbank afstevent. Bovendien begeeft de hoofdmotor het door oververhitting. De noodsignalen via kanaal 9 worden door luisteraar Brian Mole opgevangen. Hij waarschuwt de krant East Anglian Daily Times. Daar krijgt hij een telefoonnummer om naar sleepbootassistentie te vragen. Twee sleepboten uit Sheerness en Margate waren ondertussen naar het zendschip van Radio Caroline gevaren om de nodige hulp te bieden. Het zendschip kan uiteindelijk op eigen kracht naar de oorspronkelijke ligplaats varen.

1987: Verenigd Koninkrijk

Laser Hot Hits moet om 07:25 uur de testuitzendingen onderbreken. Om 09:42 uur kondigt John Lewis (foto bovenaan – © Dennis Mikelas) de start van een officiële programmering aan. Brandy Lee en D.L. Bogart zorgen voor korte interventies. Het signaal wordt bovendien gevoelig verbeterd.2004: Verenigd Koninkrijk

De luistercijfers van de eindejaarsperiode in 2003 zijn gunstig voor Capital FM. De Londense hitzender herovert de leiderspositie met 7,8%, een winst met 0,8%. Heart FM daalt naar de tweede plaats met 7% (-0,2%). Magic 105,4 zakte met 0,5% en haalt nu 4,5% marktaandeel. De commerciële lokale radiostations, BBC Radio 2, BBC Radio 4 en de lokale zenders van de BBC bepalen de top 5 van de meest beluisterde zenders op landelijk niveau.

2006: Verenigd Koninkrijk 


In een persmededeling laat Gcap, de eigenaar van ondermeer Capital weten dat XFM voor Manchester op 15 maart op 97.7 MHz wordt opgestart. De mediagroep veroverde op 9 juni 2005 de fel begeerde licentie.

2006: Denemarken

Het marktaandeel van Radio 100FM stijgt, volgens de meest recente luisteronderzoeken met 1,8% tot 7,7%. Door het verdwijnen van Sky Radio op 14 november 2005 wordt het Talpa-station marktleider in de categorie ‘commerciële zenders’. De publieke omroepen veroveren met 71,9% het grootste marktaandeel.

2007: Verenigd Koninkrijk 


Ochtendpresentator Johnny Vaughan verlengt zijn lopende contract met drie jaar bij Capital Radio. Aanhoudende geruchten hadden het nochtans over een mogelijke vervanging door Craig Doyle. Het Londense station vernieuwde echter zijn vertrouwen in de voormalige Channel 4-ster.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2008: Digitale frequenties via vergelijkende toets Acht pakketten voor DVB-T en drie voor ... Gisteren besliste de Vlaamse Regering welke pakketten van digitale frequenties ter beschikking zullen worden gesteld voor het uitwerken van een digitaal radio- en televisieaanbod v...
Het radiodagboek van 18 oktober – 290 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
2009: Radio Scorpio wordt vandaag 30 (video) Vaak dood verklaard, toch nog altijd springle... Radio Scorpio viert vandaag zijn dertigste verjaardag. 'Een prima gelegenheid om het luisterbereik te vergroten', oordeelde men en dus is 's lands oudste 'vrije zender' nu ook via ...
Het radiodagboek van 17 oktober – 289 (video) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
De soldaten van de nationale omroep (audio) Verzoekprogramma werd kweekvijver voor radiota... In een ander stukje leest u vandaag over de theater revival van het ’Solatenhalfuurtje’. Het programma wordt er omschreven als legendarisch. Ouder luisteraars zullen dit zonder pro...
Het radiodagboek van 16 oktober – 288 (audio) Ook dit had vandaag in jouw geschieden... De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezende...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Eric De Meyere Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Eric De Meyere
Gast
Eric De Meyere

Volgens mij is de foto genomen in de Caroline studio op de Ross Revenge.
Of ze zouden op de Communicator een identieke studio gehad hebben.
Wie de DJ is weet ik niet.
Toch de moeite om te zien en het nieuws te lezen.
Eric

Meer in Retro
2004: En daar is Vivacité
De archieven van 29 januari (029)
2004: Parlement pakt billijke vergoeding aan
De archieven van 28 januari (028)
2001: Bert Geenen hertekent TOPradio (audio)
De archieven van 27 januari (027)
Sluiten