fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 30 december – 364 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1973

Radio Atlantis keert na een korte onderbreking terug in de lucht vanaf de MV Jeanine.

2001

C-Dance start op de voormalige kabelfrequenties van Roxy met Cable Dance. De officiële startdatum is op 1 januari 2002 gepland.

2006 

Een ongemeen harde storm haalt een aantal stations uit de lucht. Rond 21:00 uur moet Radio Bingo in Roeselare de uitzendingen staken omdat de zendmast naar beneden kwam.

1971

Omdat de Eindhovense leraar Frits Ritmeester een DJ-wedstrijd heeft gewonnen, krijgt hij een paar minuten zendtijd bij Theo Stokkink op Hilversum 3. Diezelfde nieuweling zal in 1973 als Frits Spits in de nachtprogrammering van de popzender starten.

1972

De onrust bij Radio Caroline bereikt een climax. De van land terug gekeerde kapitein van der Kamp geeft rond 02:30 uur het bevel om het anker te lichten. Op die manier wil hij met de misnoegde medewerkers het resterende geld opeisen. Om 03.00 uur worden de uitzendingen gestaakt. Wanneer de MV Mi Amigo de haven van IJmuiden binnen vaart, stuit men op het verbod van de autoriteiten. De chaos wordt nog groter als de kustwacht tijdens een controle geen scheepspapieren aantreft. Nadat de eigenaar van de tender Eurotrip alsnog het nodige bedrag ophoest, wijkt men dadelijk naar Amsterdam uit waar het zendschip vanwege de slechte staat aan de ketting wordt gelegd. Pas nadat de noodzakelijke herstellingen zijn uitgevoerd, kan men opnieuw over de MV Mi Amigo beschikken.

1980

– De Veronica Omroeporganisatie doet vanwege de enorme aanhang een gooi naar de status van B-omroep, maar de aanvraag wordt geweigerd.

– De Amsterdamse illegale Radio Decibel start als discozender. Er wordt voorlopig op zondag tussen 10:00 en 17:00 uur uitgezonden.

1998

De overheid besluit om de uitzendingen van Radio Scheveningen voor de scheepvaart definitief te stoppen.

1999
 
De website Adformatie onthult dat Radio 538 de jacht op Jeroen van Inkel en Edwin Evers heeft geopend. Directeur Erik de Zwart wil met hen het marktaandeel verhogen.

2003
 
Rob van Someren, die tot de terugkeer van Jeroen van Inkel bij Radio Veronica het programma tussen 16:00 en 19:00 uur presenteerde, verhuist naar de vrijdagavond (19:00 – 22:00 uur). Met ‘Thank Rob It’s Friday’ zal hij vanaf 5 januari 2004 de rode loper voor Ben Liebrand uitrollen.

2005

De plannen om Radio Voetbal op 1332 kHz te starten, worden definitief afgevoerd. De 62-jarige Koos Appelboom wou de frequentie van Telecom Vision International huren maar kwam zijn financiële beloftes nooit na.

2006

Presentatrice en boegbeeld van de VARA, Sonja Barend maakt haar laatste televisieshow. Tijdens het evenement wordt ze door Koningin Beatrix in de Ridderorde van Nassau verheven.

1923

Via speciale lijnen kan de BBC van op het Europese vasteland een eerste rechtstreekse uitzending verzorgen.

1986

Laser Hot Hits wisselt de tests met zendersluitingen af. Er wordt nu ook tijdens de nacht geëxperimenteerd.

1991

De Engelse medewerkers van Radio Luxembourg nemen tijdens een marathonuitzending afscheid van de middengolf-frequentie 208 meter. Het station is enkel nog op korte golf en via het audiokanaal van Sky TV op de Astra-satelliet te beluisteren.

1992

CLT schaft de bekende Engelse service van Radio Luxemburg volledig af. Mike Hollis (foto bovenaan – Flickr) brengt het slotprogramma dat om middernacht afloopt. De hoofdaandeelhouder concentreert zich nu op Atlantic 252, dat in 1989 startte op de lange golf.

° Close down jingle

° Laatste 5′ Radio Luxemburg 208

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 24 oktober – 296 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Apple start met een live stream van muziekvideo’s

Maar hebben we echt een nieuwe MTV nodig? Om maar meteen het antwoord te geven Lees verder

Het radiodagboek van 21 oktober – 293 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Kicken op radio en zo – 108

Geld voor airplay, waarom niet? Ook al blijven we het allemaal massaal ontkennen, we zitten Lees verder

Nostalgische column Hans Knot – 138 (video)

Het 'Bartje-effect' bleef uit Ik neem je nog één keer mee naar 1974 en we Lees verder

Het radiodagboek van 19 oktober – 291 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2008: Digitale frequenties via vergelijkende toets

Gisteren besliste de Vlaamse Regering welke pakketten van digitale frequenties ter beschikking zullen worden gesteld Lees verder

Het radiodagboek van 14 okober – 286 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, kabelradio, landpiraat, lokale radio, middengolf, offshore
JLB gaat (soms) naar zee – 53

Het is vandaag 29 december… 1979 (audio)

2005: Radiopionier Julien Put overleden (audio)

Het radiodagboek van 29 december – 362 (video)

Blad 370: Hasselt, Veronica & Vlaamse media (video)

VS: Radiolegende Don Imus (79) overleden

Sluiten