fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 30 april – 120 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2002

De RTBF meldt het overlijden van de bekende Franstalige sportjournalist Luc Varenne. Hij werd 88 jaar.

2003

– Muziekcoördinator Nicolas Vanderbiest verlaat de Vlaamse Mediamaatschappij in Vilvoorde.

– De 46-jarige Dirk Somers volgt Karin Van Den Berghe op als manager van Radio 2 Antwerpen. Hij blijft ook een aantal programma’s waaronder ‘Ochtendkuren met Somers en Verschuren’ presenteren. De VRT onderhandelt ondertussen met Peter Verhulst met de bedoeling om Radio Donna voor Radio 2 om te ruilen.

2004

Omdat er voor de Brabantse lokaliteit Galmaarden slechts één vergunning was aangevraagd, krijgt Radio Pajottenland (105.9 MHz) de nodige papieren toegestuurd. Mediaminister Marino Keulen maakt van de gelegenheid gebruik om de goedgekeurde kandidaturen voor de andere vrije frequenties bekend te maken.


1966

Radio Veronica brengt de allereerste Drive In Show.

1980

De inhuldiging van Prinses Beatrix tot Koningin van Nederland wordt door de VARA en door Radio Stad Amsterdam op een alternatieve manier gevolgd. Beide stations zullen later als de aanstokers van de rellen tijdens de feestelijkheden beschouwd worden. De VARA verliest hierdoor vele leden. Ook de illegale zender De Vrije Keyzer was vanuit een Amsterdams kraakpand in de lucht.

1994

Classic FM gaat van start en biedt een format aan dat bestaat uit licht klassieke muziek en soundtracks.

1996

RTL5 maakt bekend als nieuwszender verder te gaan.

1999

Vier commerciële stations organiseren diverse concerten in Amsterdam naar aanleiding van Koninginnedag. Het gaat om Radio 538, Radio 3, Veronica en JFK. Nederlandse artiesten als Ilse de Lange, Blöf en Volumnia treden op.

2003

Nickelodeon/Kindernet staakt de samenwerking met het televisiestation Veronica. Het einde wenkt.

2004

De 49-jarige bekende televisiemaker John de Mol (foto bovenaan) stapt uit het mediaconcern Endemol. Waarnemers verwachten dat de ondernemer een nieuw project zal starten.

1970

Het kat- en muisspel tussen de Britse overheid en Radio Northsea International blijft duren. Ditmaal zendt men uit op 217 meter middengolf (1385 kHz) en via FM kanaal 44 of 100.0 MHz. Lang duurt het niet want de Britse overheid loodst de stoorzender naar de nieuwe RNI-frequentie.

1976

Voor een rechtbank in Liverpool worden drie beklaagden schuldig bevonden aan het adverteren op Radio Caroline. Ze krijgen negentig dagen voorwaardelijk en een boete van vijfhonderd pond.

1993

Om 12:15 uur gaat Virgin Radio van start na een lange toespraak van eigenaar Richard Branson. Het rockstation mikt op de doelgroep 20 en 45 jaar. Graham Dene, Richard Skinner, Chris Evans, Wendy Lloyd en de 22-jarige Sandy Beech zijn enkele van de presentatoren.

1986: Duitsland 

Radio RPR start als eerste commerciële station in Ludwigshaven om 18:30 uur op 103.6 MHz.

1994: Verenigde Staten 

Adam Curry stopt bij de videoclip-zender MTV om zich op het internet toe te leggen.

1996: Frankrijk

De bekende radiopresentator Arthur ruilt na vijf jaar Europe 1 in voor Europe 2 waar hij de ochtendshow tussen 06:00 en 09:00 uur verzorgt.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 29 april – 119 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 28 april – 118 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 april – 117 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 januari – 027 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2010: Rino Ver Eecke nethoofd MNM (audio)

Het interne VRT-productiehuis 'Radio' kan van start gaan. Productiehuismanager Paul De Wyngaert heeft zijn team Lees verder

Naar het voetbal gaan om te… luisteren

"Het gaat om de sfeer opsnuiven, het voelen en het horen” Niet kijken, maar... luisteren Lees verder

2008: Dirk Wauters over ambities VRT

De ochtend van het interview weigert de Blackberry van Dirk Wauters dienst. Zijn assistente houdt Lees verder

Blad 392: ‘PLAN B’, FM-kavels en een Assistent

Hoe sterk verschillen de media in Vlaanderen en Wallonië van elkaar? Of net niet..Gezocht en Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 29 april – 119 (video)

Het radiodagboek van 28 april – 118 (audio)

Het radiodagboek van 27 april – 117 (video)

Het radiodagboek van 26 april – 116 (video)

Het radiodagboek van 25 april – 115 (video)

Het radiodagboek van 24 april – 114 (video)

Sluiten