fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het radiodagboek van 3 september – 246 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1955

De Antwerpenaar Georges De Caluwé (foto bovenaan) brengt Radio Kerkske terug in de lucht. Hij werkt echter zonder vergunning. De zender wordt enkele dagen later verzegeld. Na de Tweede Wereldoorlog had De Caluwé geen licentie meer gekregen voor zijn radiostation dat voor het jaar 1940 als commerciële zender legaal in de lucht was.

1974

Het ex-zendschip van Radio Atlantis, de MV Jeanine wordt door een schuldeiser in beslag genomen.

1980 

SIS, Station Indpendante Satellite krijgt om 16:00 uur het bezoek van de PTT, die meteen de zender en het studiogerief verzegelt.

2003

De Amerikaanse maatschappij Emmis laat via hun woordvoerder in Vlaanderen, Jan D’Haese een aantal domeinnamen vastleggen. Hiermee wil men de onafhankelijkheid van de diverse stations die men bezit, aantonen.

2004 

– Het Vlaams Commissariaat voor de Media maakt het plotse overlijden van de 72-jarige Henri Cooremans bekend. Op 15 juli 1998 werd hij door de Vlaamse regering tot voorzitter van dit mediaorgaan aangesteld.

– De net gepubliceerde CIM-cijfers, die naar het luistergedrag in België peilen, bevestigen de alleenheerschappij van Bel RTL. Het station blijft marktleider met een ruime voorsprong op Fréquence Wallonie en Radio Contact. Ook La Première en Radio Nostalgie gaan er op vooruit.

2003 

– De officiële lancering van RTLFM wordt volgens een zegsman van de Holland Mediagroep naar half oktober verschoven. Nochtans had men bij de toekenning van het frequentiepakket 1 september als startdatum voorzien.

– Mediaondernemer John de Mol pleit voor de snelle oprichting van een landelijk jazzstation. In samenwerking met de organisatie van het Northsea Jazzfestival wil hij naar het kavel voor jazzmuziek dingen. Dat was bij de verdeling in juni niet toegekend.

– Door de ondertekening van een akkoord werken de Uitgeverij Veronica, Litho Veronica, Veronica Digitaal met SBS samen. De Vereniging Veronica wordt voor 10% mede-eigenaar van SBS Broadcasting.

2004 

– Mark van den Akker verlengt, na een proefperiode van drie maanden, zijn contract met één jaar bij Yorin FM. Sinds 14 juni verzorgt hij het nachtblok tussen middernacht en 02:00 uur.

– De publieke omroep wil Colorful Radio behouden en gaat in beroep tegen het besluit van het Commissariaat van de Media om dit project verder toegang tot de kabel te verbieden.

– Cobus Dosscha neemt door een dringende herschikking bij 3FM afscheid tijdens een live-uitzending in Bloemendaal. Hij presenteerde elke werkdag tussen 14:00 en 16:00 uur voor de KRO. De 25-jarige Paul Rabbering van de jongerenomroep BNN wordt zijn opvolger.

2005 

De omroep MAX brengt het legendarische easy listening programma van Meta de Vries terug. De ex-medewerkster van Hilversum 3 en Radio 192 is elke zaterdag bij Radio 2 tussen 20:00 en 23:00 uur te horen.

1985

Sinds 8 augustus controleert de Dioptric Surveyor de zendschepen van Radio Caroline en Laser 558. Een storm met windkracht 9 verplicht het overheidsschip om rond middernacht versneld naar een haven te vluchten. De Britse mijnenveger Gardline Tracker, het zusterschip van de MV Communicator, neemt de controleopdracht over.

2005

De Engelse steden Coventry en Warwick krijgen na een afwezigheid van tien jaar een lokale radio onder de vleugels van de BBC. Het station zal op 94.8, 103.7 en op 104.0 MHz uitzenden.

1999: Denemarken

Sky Radio is op basis van een luisteronderzoek onder de Denen de tweede best beluisterde kabelzender. Het station lis te ontvangen via de maatschappij Tele Danmark.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het is vandaag 8 juli… 1985 (audio)

Bij het wisselen van de dag - heel kort na middernacht al - neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 8 juli – 190 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

A.J. en het mooiste zendschip ter wereld (audio)

Zoals het hoort en RadioVisie het altijd doet, staan we langer dan één enkel ‘In Lees verder

Het is vandaag 7 juli… 1995 (audio)

Bij het wisselen van de dag - heel kort na middernacht al - neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 7 juli – 189 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het is vandaag 6 juli… 1975 (audio)

Bij het wisselen van de dag - heel kort na middernacht al - neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 6 juli – 188 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

A.J.: Van het Paradijs naar de hel – Deel 2

Zoals het hoort en RadioVisie het altijd doet, staan we langer dan één enkel ‘In Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, luistercijfers, nederland, netwerkradio
Blad 254: Singjaal, NRJ en Q-music

Hallo. Kan iemand me zeggen hoe laat het is? (audio)

2009: Moerbie vanaf 7 september op tv (audio)

Het radiodagboek van 2 september – 245 (audio)

Blad 253: 100 jaar, RTBF, dé stem des vaderlands (video)

JLB gaat (soms) naar zee (42)

Sluiten