fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 3 oktober – 275 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

Voor de Gentse raadkamer verschijnen de voormalige medewerkers van de zeezender Radio Atlantis. De uitspraak wordt op 15 oktober aanstaande verwacht.

1983

Radio 2 wordt ontkoppeld. Alle Vlaamse provincies krijgen elk één uur regionale informatie.

1998

– Na WVEM-Brugge geeft nu ook het antennestation van Sint-Elooiswinkel in West-Vlaanderen (Lendelede, Harelbeke, Sint-Elooiswinkel, Gullegem, Ledegem, Lendelede, Rollegem-Kapelle, Aalbeke, Marke, Moorsele) Best Oldies in België  (BOB, de oldieszender van Radio Flandria) door op 98.90 MHz. BOB komt in de plaats van Radio 10 Gold. Dit laatste station zat al van in het prille begin bij WVEM, nadat Sky Radio al van voor haar 100.7 FM-periode bij WVEM als eerste Nederlandse commerciële radio doorgeprikt werd.

– Vlaanderen krijgt om 15:00 uur een eigen afdeling van het Nederlandse clipstation TMF. De voorlopig in Bussum opgenomen programma’s worden door onder meer zangeres Yasmine, Inge Moerenhout (foto bovenaan), Katja Retsin en Stijn Smets gepresenteerd.

2003

– De VRT neemt de nieuwe gebouwen waarin de studio’s van Radio 2 Omroep West- Vlaanderen zijn gehuisvest, in gebruik. Ze bevinden zich aan de Doorniksesteenweg 214B, nabij de Expo in Kortrijk.

– Cool FM stopt op de voormalige frequentie van NRJ in Kortrijk. Via 102.9 MHz zal het station van de Amerikaanse Emmis groep later in de lucht komen.

2004

– De meest recente resultaten van het luisteronderzoek uitgevoerd door het CIM (Centrum voor Informatie over de media) bevestigen, ondanks de kritiek op het uitblijven van cijfers voor de doelgroep onder 25 jaar, de populariteit van Bel RTL. Radio Contact, Fréquence Wallonie (RTBF), Radio 21 (RTBF) en Nostalgie vervolledigen de top 5.

– Het loopt fout bij het netwerk C-Dance. Na middernacht zijn de jingles, reclames en de non-stop muziek uit dancing The Lambo in Maldegem door elkaar te horen. Om 05:00 uur wordt de fout hersteld.

1944

Vanuit het bevrijdde Eindhoven starten de uitzendingen van Radio Herrijzend Nederland.

1974

Hugo van Gelderen en Ferry Maat presenteren om 14:00 uur bij de TROS op Hilversum 3 de ‘Nederlandse Top 40’, de voorzetting van de ‘Veronica Top 40’. Diezelfde dag keert ook de ‘Soulshow’, die bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal van start ging, terug.

1979

Technicus Johan Rood brengt om 11:00 uur een afscheidsprogramma van Radio Delmare. Daarna verdwijnt het station definitief uit de lucht.

2003

3FM zorgt voor een rel door tegen alle afspraken in de nieuwe single van Britney Spears en Madonna te draaien. De première van ‘Me Against The Music’ was immers gepland voor Radio 538.

2005

De nieuwe omroep MAX zendt via Radio 747AM de allereerste ochtendshow tussen 07:00 en 08:00 uur met ex KRO-presentatrice Anne van Egmond.

2006

Jeroen Nieuwenhuize als de nieuwe Mister Top 40 en Dennis Ruyer als de presentator van ‘Dance Departement’ op zaterdagavond, worden bij Radio 538 de opvolgers van Wessel van Diepen.

2000

BBC World Service en Radio France International starten met gezamenlijke uitzendingen in Chemitz op 98.2 en 88.90 MHz. Beiden brengen dagelijks 22 uur programma’s.

2005 

De Hamburgse afdeling van NRJ krijgt een forse boete van 10.000 euro voor de uitzending van de ochtendshow ‘Morning Live’ op 14 maart vanuit de prostitutiezone in de havenstad. Volgens mediawaakhond HAM was het programma te pornografisch getint.

1949: Verenigde Staten

Radio WERD in Atlanta, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia, start als het eerste station dat volledig door Afro-Amerikanen wordt bevolkt. 

2005: Frankrijk 

Skyrock ligt onder vuur nadat vijf jongeren het kasteel in Dammarie-Les-Lys binnendrongen. Daar verblijven de deelnemers aan de vijfde reeks van de succesvolle soap ‘Star Academie’. Directrice Alexia Laroche Joubert beschuldigt het rap en RnB-netwerk de aanstoker van de actie te zijn geweest. De directie van het station ontkent in alle toonaarden.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 507: Festivals, Radio 5 en Nostalgie (audio)

U kan niet naar het festival, dan komt het festival tot bij u (in Wallonië)Een Lees verder

NRJ: Online-reclame verschillend van FM-spots

Er wordt steeds meer digitaal geluisterd. Ook in Wallonië. Via DAB+ en online. Volgens de Lees verder

Het radiodagboek van 27 mei – 148 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Wallonië: online radio maakt enorme sprong door lockdown

Tijdens de lockdown nam in Franstalig België het online naar de radio luisteren, zowel naar Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 mei – 142 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, kabelradio, luistercijfers, muziek, nederland, netwerkradio, offshore, usa, vrt
Blad 284: Effie, Luisterlijst en Echo Buds (video)

Zendmast met eigen detectie- en blussysteem (video)

Het is vandaag 2 oktober… 1982 (audio)

2010: Journaals ‘opleuken’ met schlagers (audio)

Het radiodagboek van 2 oktober – 274 (video)

Blad 283: Singjaal, Amazon, TOPradio en Bocca (video)

Sluiten