fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 3 november – 306 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1935

Aan de vijvers van het Eugène Flageyplein in Elsene legt de minister van PTT Paul Henri Spaak de eerste steen voor het Nationale Omroepgebouw. Op de laatste dag van de wereldtentoonstelling in Brussel zendt het NIR vanaf 06:45 uur tot middernacht uit. (Foto bovenaan)

2000

– Sven Ornelis maakt na Erwin Deckers de overstap van Radio Donna naar de Vlaamse Mediamaatschappij om het programma ‘Hart Van Vlaanderen’ samen te stellen.

– Het netwerk van Contact 2 met twintig frequenties in Wallonië en één in Brussel start een opvallende campagne die meer luisteraars moet opleveren. In Vlaanderen verandert FamilyRadio het format, er wordt nu meer popgerichte muziek uitgezonden.

2002

Een groep enthousiastelingen sticht een ‘denktank’ om in en rond de hoofdstad een private stadsradio op te richten die zich vooral op de mobiliteit in haar verzorgingsgebied zal richten.

2003

– Het Vlaamse Commissariaat voor de Media komt in een lastig parket wanneer blijkt dat plaatsvervangend commissaris Patrick Herroelen ook secretaris is van de nog op te richten Antwerpse Radio Campus. De wetgeving verbiedt namelijk dat een lid een politiek mandaat uitoefent of een binding met de mediasector heeft.

– De grondige herschikking van de radionetten van de RTBF neemt concrete vormen aan. Op 29 februari 2004 zullen ex-Fréquence Wallonie en Bruxelles Capital de aftrap geven. La Première en Musique 3 krijgen op 15 maart 2004 een andere aanpak. Op 1 april 2004 zal de ontbinding van Radio 21 leiden tot de start van twee nieuwe stations waarvan Classic 21 zich op een ruim publiek zal richten. Het andere project, Pure FM, wordt als alternatief voor Contact en NRJ ingezet.

2004

– Het Luikse Ciel FM is voor de streek rond Namen op 87.6 MHz te beluisteren.

– Ondanks de belofte van de Waalse vereniging ‘Radio’ om geen willekeurige frequenties in te palmen, nemen sommige leden een loopje met het voornemen. Zo is Radio Contact Plus in Charleroi op 91.9 MHz te beluisteren, terwijl Radio Nostalgie in de omgeving van Waremme op 95.1 MHz start.

– Radio Contact in Oudenaarde schorst, na een uitspraak door de de Raad van State op 24 oktober, tijdelijk de uitzendingen.

2006

De komst van Peter Teekamp naar het oldiesnetwerk Extra Gold 94.0 MHz wordt afgeblazen.

2003

Op de website van Ruud de Wild verschijnt de melding dat de 3FM-medewerker naar Noordzee FM vertrekt. Later blijkt het om een grap van internetgoeroe Adam Curry te gaan.

2005

Erik de Zwart verlaat het bedrijf Talpa Radio van mediaondernemer John de Mol. Onder zijn bevoegdheid werden Radio Noordzee, Radio 10 Gold aangekocht en geprofileerd.

1966

Swinging Radio England gaat definitief uit de lucht. Het station opererend vanaf de ‘Laissez Faire’ kampte met enorm financiële verliezen. Binnenkort wordt het opgevolgd door Radio Dolfijn.

1972

Bij Radio Noordzee Internationaal keren de Engelse programma’s terug. Een aantal dagen geleden waren de presentatoren door John de Mol Senior aan de kant geschoven, maar een krachtige interventie van de Zwitserse eigenaren Erwin Meister en Edwin Bolier brengt de Engelse DJ’s terug op de Mebo II.

2000

BBC World Service en Radio France International starten met gezamenlijke uitzendingen in Chemitz op 98.2 en 88.90 MHz. Beiden brengen dagelijks 22 uur programma’s.

2003

Het lokale station Antenne AC in Aken heeft gigantische schulden. Radio Salü en NRJ tonen concrete interesse voor een eventuele overname.

1925 

Radio Tour Eiffel verzorgt een eerste nieuwsuitzending.

2003

Men meldt het overlijden van de 78-jarige Jo Dona. Als vaste presentator van het zaterdagavondprogramma ‘Inter Danse’ maakte hij enorme furore. Niet alleen vanwege zijn veelzijdige keuze van dansmuziek uit diverse continenten maar ook door zijn voeling met de hedendaagse genres. Vanaf 1984 richtte hij zich op het uitgaansleven via ‘Hits Des Clubs Inter Danse’. Door zijn voorspraak en via presentator Bernard Lorre kregen namen als Melenik en Daft Punk hun eerste grote kans.

2005

Skyrock ligt onder vuur nadat vijf jongeren het kasteel in Dammarie-Les-Lys binnendrongen. Daar verblijven de deelnemers aan de vijfde reeks van de succesvolle soap ‘Star Academie’. Directrice Alexia Laroche Joubert beschuldigt het rap en r’n’b-netwerk de aanstoker van de actie te zijn geweest. De directie van het station ontkent in alle toonaarden.

Eén jaar geleden op deze dag bij RadioVisie

Twee jaar geleden op deze dag bij RadioVisie

Drie jaar geleden op deze dag bij RadioVisie


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 29 november – 332 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2013: KPMG radiostudie van Tom Evens

Op 4 november werden de resultaten van het KPMG onderzoek naar het Vlaamse radiolandschap voorgesteld. Lees verder

Het radiodagboek van 26 november – 329 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig Lees verder

Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 643: Radio 10, VRT-streams, Qmusic (audio)

Radio 2: Wijzer worden met Karolien Debecker

Minerva legt 20 Antwerpse ‘geheimen’ bloot

Sluiten