fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 3 januari – 003 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1983

Radio Seven stopt nadat blijkt dat de NV vanwege tegenvallende inkomsten failliet is.

2002

Alle Gentse afdelingen van de diverse Contact-stations en TOPradio Moniek in Oudenaarde brengen nu RDS-songfinfo.

2003

Radio Saffier uit Wuustwezel verlaat het kleine netwerk van Radio Atlantis en begint op onafhankelijke basis. De FM-frequentie 104.1 MHz, waarop men uitzendt, ondervindt talrijke storingen van Yorin FM uit Arnhem.

2004

De RTBF-ingenieur Yves Thomas dient klacht in tegen Francis Lemaire wegens laster en eerroof. De eigenaar van de Contactgroep had in een gesprek met La Libre Belgique beweerd dat de werknemer van de Franstalige publieke omroep een ‘vriend van NRJ en Nostalgie’ was.

2006

– Evert Venema (foto bovenaan – credits: VRT), één van Donna’s laatste pioniers, wordt programma-adviseur. De voormalige Top 30-presentator Alain Claes vervangt hem.

– Het Oost-Vlaamse regionale Go FM start in Aalst op 104.8 MHz.

1982
 
Na elf jaar neemt Felix Meurders afscheid als presentator van de Nationale Hitparade Top 30. Hij wordt door VARA-medewerker Frits Spits opgevolgd.

1985

Een krachtige Noordzeestorm met windkracht 11, dwingt Radio Monique en Radio Caroline om tijdelijk de uitzendingen te stoppen.

2003

Noordzee FM draait vanaf 22:00uur enkel nog Nederlandse producties. In de vergunning staat immers dat 50% van het muziekaanbod uit ‘binnenlandse hits’ moet bestaan.

2006

Coen van Huygevoort gaat bij RTLFM aan de slag. De ex-medewerker van Rebecca FM zal Roland Snoeijer vervangen.

2007

Volgens het onderzoekbureau Radiocall luisterden 5,9 miljoen Nederlanders tussen 12 en 26 december 2006 naar Sky Radio. Tijdens de kerstmaaltijd stemden 1,3 miljoen mensen op het non-stop muziekstation af.

1973 

Nadat Ronan O’Rahilly enkele dagen geleden de leiding overnam van Gerard van Dam, die de MV Mi Amigo van de slopershamer had behoed, zendt Radio Caroline via 253 meter uit. Overdag zijn er programma’s in het Nederlands. DJ’s zijn o.a. Peter Brian (Peter Van Dam), Bert Bennett, Joop Verhoof en Ad Petersen (Ad Roland). De avond- en de nachturen worden door enkele ex-Radio Northsea International-DJ’s, zoals Crispian St John en Norman Barrington, ingevuld.

1982

De BBC Top 40 krijgt Tommy Vance als nieuwe presentator. Hij volgt Tony Blackburn op.

1955
 
In een nieuwe poging om uit het vaarwater van Radio Phare uit Génève te blijven, wijkt Europe 1 uit naar een nieuwe frequentie. Alweer een slechte keuze want men ondervindt nu problemen met Radio Luxemburg.

1995 

DJ JC van Skyrock gaat in de fout door de dood van een politieagent, tijdens zware rellen met allochtonen in Marseille, als ‘uitstekend nieuws’ te bestempelen. Het Conseil Supérieur Audiovisuel verplicht het station om op 9 januari 1995 gedurende 24 uur de programma’s te onderbreken.

2005

Citadel Broadcasting Cooperation wijst de rebelse Howard Stern de deur. De controversiële presentator zou na een afwezigheid van twee weken, toch opnieuw starten. Men beschuldigde Stern ervan zijn aanstaande vertrek naar Sirius Satellite Radio te promoten.

2006

Het New Yorkse K-Rock wijzigt de naam in Free FM. David Lee Roth, de ex-leadzanger van de rockband Van Halen, wordt de opvolger van Howard Stern.

2007

CBS Radio verandert het dance classics format van Mix 102,7 (WNEW) in New York naar soft popsongs. Met Fresh 102,7 begint de maatschappij de aanval op de marktleider Lite FM van Clear Channel.

2002: Zweden

De RTL-groep bespaart fors. De stations Lugna Favoriter en Radio WOW 105.5 worden aan de mediamaatschappij Modern Times verkocht.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
In de Waalse luistercijfers komt Nostalgie als vrijwel onaantastbaar uit de metingen van mei-augustus. Met
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De RTBF kondigde zopas aan te stoppen met de kortegolfuitzendingen van RTBF International, die vooral
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Een Nederlands luisteronderzoekje met toch wat vraagtekens bij Geen weer om buiten te komen? Ruim

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 2 januari – 002 (audio)

Het radiodagboek van 1 januari – 001 (audio)

Het radiodagboek van 31 december – 365 (video)

Het radiodagboek van 30 december – 364 (audio)

Het radiodagboek van 29 december – 362 (video)

Het radiodagboek van 28 december – 361 (audio)

Sluiten