fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 3 december – 336 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1975

Radio Mi Amigo en Radio Caroline hervatten na een korte afwezigheid hun programma’s. Zenderproblemen hadden voor een onderbreking gezorgd.

2000

Radio Zoe uit Halle in de Kempen, dat als basisstation voor Verena zou dienen, wordt de zeventiende afdeling van NRJ-Vlaanderen.

2001

Radio Mango start in Beervelde een filiaal op 106.6 MHz. Het netwerk telt nu 33 stations.

2002

Het Antwerpse gerecht laat beslag leggen op de 800.000 euro, die ex-Think Mediatopman Maurice De Velder ontving na de verkoop van de aandelen van 4FM aan de maatschappij Déficom.

2003

Rudi Moesen neemt afscheid als presentator van de regionale ontkoppelingen bij Radio 2 Omroep Limburg. Hij verzorgde het streekgebonden nieuws gedurende tien jaar voor de marktleider in Vlaanderen.

2006

In afwachting van een adviesaanvraag bij de Vlaamse Mediaraad en bij de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering het besluit over de toekenning van zendvergunningen aan de erkende particuliere landelijke, regionale en lokale radio-omroepen. Men wil met de eventuele coördinatieprocedure via het BIPT rekening houden.

2007

Radio Extra Gold breidt het aantal lokale nieuwsuitzendingen uit. Beroepsjournalist Yvan Naessen van de internetsite inwest.be zorgt voor de nodige bulletins.

1985 

Henk Westbroek en Jack Spijkerman (foto bovenaan) presenteren de eerste ‘Steen en Been’-show op Radio 3. Na enige tijd verlaat de zanger van de groep Het Goede Doel de show. Het programma wordt een enorm succes.

1995

De voormalige technicus van de zeezender Radio Condor, Ron de Loos, overlijdt op 44-jarige leeftijd.

1997 

Minister van Verkeer en Waterstaat Annemarie Jorritsma sluit de bouw van vier masten in Kootwijk voor Radio Delta uit. De bewoners van de gemeente in de Veluwe protesteerden tegen de komst van de 320 meter hoge constructies uit vrees voor de gevolgen op de gezondheid en milieu.

2001

De programmaraad van Groot-Amsterdam dreigt Radio 192 uit het kabelaanbod te weren. Enkele groeperingen plannen acties om het behoud te verzekeren.

2002 

– Nadat Radio 538 het vertrek van Erik de Zwart naar Talpa Radio bevestigde, stapt Gordon naar Noordzee FM over.

– Er komt iets meer duidelijkheid over de komende verdeling van de etherfrequenties. Politici in Den Haag spreken over de veiling van negen landelijke pakketten. Staatssecretaris Van Leeuwen wil twee stations met alternatieve muziek introduceren.

– Het Veronica magazine onthult het mogelijke vertrek van Robert Jensen bij Yorin. De radio- en televisiepresentator ligt, naar verluidt, overhoop met algemeen directeur Dick van der Graaf van de Holland Mediagroep. De aanleiding voor de slechte verstandhouding is een probleem met Gijs Staverman, die voor de opnamen van het televisieprogramma ‘Planet Race’ geen vrijaf kreeg.

2004 

Arrow Rock Radio, eigendom van Ad Ossendrijver en Willem van Kooten, doet een bod op de uitzendrechten voor de radio van de Nederlandse voetbalcompetitie. Ook de NOS en Business Nieuwsradio tonen hiervoor belangstelling.

2007

– Spice Girl Geri Halliwell geeft om 06:00 uur tijdens de ochtendshow met Gijs Staverman vanuit het Canadese Vancouver de aftrap voor de Top 1000 van Qmusic.

– Tijdens een interview met het Algemeen Dagblad toont de voormalige directeur van de onderneming Talpa Radio Erik de Zwart, zich zeer kritisch uit over de komende verdeling van de FM-frequenties. Hij voorspelt na het sneuvelen van Noordzee FM, Yorin FM en Caz, een nieuwe ramp voor de commerciële radiostations.

1933

De Engelstalige programma’s van Radio Luxemburg worden tot 03:30 uur uitgebreid.

1987

Nadat de 90 meter hoge zendmast van Radio Caroline op 25 november om 03:50 uur afbrak, keert het popstation op 558 kHz, de ex-frequentie van Laser, met een zwak vermogen terug.

2003

Vijf DJ’s worden aan de Hall of Fame toegevoegd. John Peel van BBC Radio One en Chris Tarrant van Capital FM zijn de twee opvallendste namen.

1923

De Amerikaanse radio zendt voor de eerste keer rechtstreeks een zitting van het congres uit.

1950 

Paul Harvey start zijn carrière als landelijke presentator. Zijn programma’s worden snel enorm populair.

2003

– De Amerikaanse mediamaatschappij Cumulus Media koopt vijftien nieuwe radiostations. Negen in Minnesota en zes in South Dakota. Het prijskaartje bedraagt 78 miljoen dollar.

– Het bedrijf Progress Media onderhandelt over de aankoop van vijf radiostations in New York, Los Angeles, San Francisco, Philadelphia en Boston. Mark Walsh, algemeen directeur van de nieuwe radiomaatschappij en voormalig voorzitter van America Online, wil bij een akkoord het radionetwerk nog uitbreiden.

2005

77WABC, dat op 10 mei 1982 van het bekende muziekformat afscheid nam om een praatzender te worden, introduceert een wekelijkse oldiesshow. Het New Yorkse station wil op die manier de leegte die CBSFM sinds een half jaar naliet, opvullen.

2007

De terugkeer van WCBSFM op 101.1 MHz in New York werd een enorme meevaller. Tijdens het najaar steeg het oldiesstation van 3,7% naar 4,2%. Z100 (WHTZ) blijft marktleider in de miljoenenstad met 4,9%, Lite FM is tweede met 4,5%.

1986: Frankrijk

Radio France International versterkt zijn aanwezigheid in Azië.

2005: Duitsland

Dertig kandidaten melden zich voor de veiling van de frequentie 100.6 MHz in hoofdstad Berlijn. Deze was opnieuw beschikbaar geworden na het faillissement van het station Hundert 6.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 20 september – 264 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 19 september (263)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 18 september – 262 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 17 september – 261 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 602: DH Radio, TOPradio, DAB+ (video)

Gespierde (radio)taal, daar houden we wel van, al komt die dan uit Wallonië. Bij TOPradio Lees verder

2008: VivaCité tijdelijk met (oude) Radio 2-zender

De RTBF maakt voor haar uitzendingen, dit in tegenstelling tot de VRT, nog wel gebruik Lees verder

Het radiodagboek van 15 september – 259 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 14 september – 258 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, kabelradio, lokale radio, luistercijfers, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore, tv, usa, vrt
Blad 346: Mi Amigo, 538 en Joe (audio & video)

Grensland en PROS grepen opnieuw naast erkenning

StuBru zorgt voor de soundtrack bij De Warmste Week

France: Tegenvaller voor RMC Sport

Het is vandaag 2 december… 1976 (audio)

2009: M.i.G. reageert op zware boetes VRM

Sluiten