fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 3 augustus – 216 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

Na een onderbreking van twee dagen zendt Radio Atlantis weer uit via 229 meter of 1310 kHz en via de korte golffrequentie 6255 kHz.

2002

De Brusselse afdeling van NRJ, die op 2 augustus wegens technische moeilijkheden uit de lucht moest, keert terug.

2004 

Naar aanleiding van de begrafenis van de slachtoffers bij de gasramp in Gellingen wijzigen diverse radiostations hun programmering. Radio Contact brengt reclamevrije hits. C4 bij Radio 1 wordt uitzonderlijk tot 12:00 uur verlengd. Het Antwerpse Multipop, uitzendend op 100.2 MHz, brengt rustige muziek.

2005

– Volgens de net bekend gemaakte CIM-cijfers blijven Radio 2 en Radio Donna marktleiders met respectievelijk 32,7% en 19,7%. Studio Brussel verbetert zijn marktaandeel en haalt 6,3% terwijl Radio 1, liefst 5% verliest en nu 8,5% haalt. Qmusic en 4FM blijven hun stijgende trend verder zetten en halen respectievelijk 14% en 5%. Terwijl de meeste regionale stations rake klappen krijgen, gaat Antwerpen 1 er fors op vooruit. Het gemiddeld aantal luisteraars steeg van 38.400 naar 63.000. In Wallonië boeken Bel RTL, Contact en Vivacité, het tweede netwerk van de RTBF, lichte winst.

– De radiozenders in Egem, die voor de FM-ontvangst van de VRT in Oost- en in West-Vlaanderen zorgen, worden gedurende drie nachten voor grote onderhoudswerkzaamheden stilgelegd. Op 5, 9 en 10 augustus kunnen de onderbrekingen van een half uur tot enkele uren variëren.

1970

Nadat de Mebo II het anker voor de Nederlandse kust liet vallen, hervat Radio Northsea International om 06:00 uur de kortegolf-uitzendingen op 6205 kHz. De programma’s keren drie uur later ook op 216 meter middengolf terug. Dit keer ondervindt men echter storingen van de officiële Nederlandse popzender, Hilversum 3.

1995 

De testuitzendingen van het commerciële televisiestation Veronica beginnen. Tijdens een één uur durend programma wordt een vooruitblik gegeven van het aanbod dat vanaf 1 september zal te zien zijn.

2002 

Er breekt rond 08:20 uur een kleine brand uit in de noodstroomvoorziening van Sky Radio. De rookontwikkeling verplicht de medewerkers om het pand in Naarden te verlaten. De brandweer komt snel ter plaatse en kan het vuur blussen. Nieuwslezer Arend Langeberg (foto bovenaan) zorgt om 09:00 uur voor een verslag.

2003 

Radio Veronica kondigt de terugkeer van de legendarische ‘Soulshow’ met Ferry Maat aan vanaf 6 september.

2004 

Adam Curry kondigt zijn afscheid aan van Radio Veronica. Op 31 augustus wordt zijn laatste programma uitgezonden. De half-Amerikaan verhuist samen met zijn echtgenote Patricia Paay en dochter Christina naar Engeland. Jeroen van Inkel zal vanaf 1 september de ochtend overnemen.

2006

– Tijdens een interview met het weekblad Nieuwe Revue onthult Rob Stenders dat hij plannen had om Yorin FM te kopen. Het hoger bod van SBS maakte een einde aan het voornemen. 

– Mark van den Akker start bij KX Radio.

1964: Verenigd Koninkrijk

De dj’s van Radio Sutch verzoeken de luisteraars via de zender om hun kantoor te verwittigen dat men dringend zendbuizen nodig heeft.

1989: Ierland

De testuitzendingen van het Ierse/Luxemburgse Atlantic 252 beginnen op de lange golffrequentie 252 kHz, vanaf de zendersite in het Ierse plaatsje Clarkston.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VRM trekt streep onder vaudeville rond kanaal 10

De Vlaamse Regulator voor de Media heeft de licentie van Norkring ingetrokken voor het exploiteren Lees verder

Nostalgische column Hans Knot – 147 (video)

TT, dure telefoon en het naakt van de NOS Laten we eens kijken wat ik Lees verder

Het radiodagboek van 30 december – 364 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

MNM: gloednieuwe webreeks ‘Bathroom Stories’

MNM lanceert met ‘Bathroom Stories’ een gloednieuwe webreeks voor jongeren. De tragikomische fictiereeks brengt heel Lees verder

Bart Peeters en Siska Schoeters sluiten De Warmste Week af

Met zowat alle VRT-zenders als motor, werd het in Vlaanderen een behoorlijk hartverwarmende week, waarin Lees verder

Blad 687: Felix, VOP, Veronica, Qmusic (audio & video)

Na 30 jaar hoort een gepast (jingle-)afscheid van Felix Meurders bij NPO Radio 2. Kijk Lees verder

L1 begint aan z’n jubileumjaar

Oudste regionale omroep in Nederland begon in 1945 In Vlaams Limburg wordt er naar geluisterd. Lees verder

Het radiodagboek van 16 december – 349 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
4 augustus 2019 - 10:44 10:44

Het Brusselse NRJ met hun 103.7 storen hun eigen Vlaamse collega’s van Nostalgie sinds enkele maanden nog harder dan vroeger in de regio Dendermonde en Klein-Brabant.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Dit was RadioVisie’s week 31 in 2020

En nu is Caraad FM helemaal uit ‘beeld’ (audio)

Radioreclame: Nood wordt deugd (audio)

Sluiten