fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 3 augustus – 216 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

Na een onderbreking van twee dagen zendt Radio Atlantis weer uit via 229 meter of 1310 kHz en via de korte golffrequentie 6255 kHz.

2002

De Brusselse afdeling van NRJ, die op 2 augustus wegens technische moeilijkheden uit de lucht moest, keert terug.

2004 

Naar aanleiding van de begrafenis van de slachtoffers bij de gasramp in Gellingen wijzigen diverse radiostations hun programmering. Radio Contact brengt reclamevrije hits. C4 bij Radio 1 wordt uitzonderlijk tot 12:00 uur verlengd. Het Antwerpse Multipop, uitzendend op 100.2 MHz, brengt rustige muziek.

2005

– Volgens de net bekend gemaakte CIM-cijfers blijven Radio 2 en Radio Donna marktleiders met respectievelijk 32,7% en 19,7%. Studio Brussel verbetert zijn marktaandeel en haalt 6,3% terwijl Radio 1, liefst 5% verliest en nu 8,5% haalt. Qmusic en 4FM blijven hun stijgende trend verder zetten en halen respectievelijk 14% en 5%. Terwijl de meeste regionale stations rake klappen krijgen, gaat Antwerpen 1 er fors op vooruit. Het gemiddeld aantal luisteraars steeg van 38.400 naar 63.000. In Wallonië boeken Bel RTL, Contact en Vivacité, het tweede netwerk van de RTBF, lichte winst.

– De radiozenders in Egem, die voor de FM-ontvangst van de VRT in Oost- en in West-Vlaanderen zorgen, worden gedurende drie nachten voor grote onderhoudswerkzaamheden stilgelegd. Op 5, 9 en 10 augustus kunnen de onderbrekingen van een half uur tot enkele uren variëren.

1970

Nadat de Mebo II het anker voor de Nederlandse kust liet vallen, hervat Radio Northsea International om 06:00 uur de kortegolf-uitzendingen op 6205 kHz. De programma’s keren drie uur later ook op 216 meter middengolf terug. Dit keer ondervindt men echter storingen van de officiële Nederlandse popzender, Hilversum 3.

1995 

De testuitzendingen van het commerciële televisiestation Veronica beginnen. Tijdens een één uur durend programma wordt een vooruitblik gegeven van het aanbod dat vanaf 1 september zal te zien zijn.

2002 

Er breekt rond 08:20 uur een kleine brand uit in de noodstroomvoorziening van Sky Radio. De rookontwikkeling verplicht de medewerkers om het pand in Naarden te verlaten. De brandweer komt snel ter plaatse en kan het vuur blussen. Nieuwslezer Arend Langeberg (foto bovenaan) zorgt om 09:00 uur voor een verslag.

2003 

Radio Veronica kondigt de terugkeer van de legendarische ‘Soulshow’ met Ferry Maat aan vanaf 6 september.

2004 

Adam Curry kondigt zijn afscheid aan van Radio Veronica. Op 31 augustus wordt zijn laatste programma uitgezonden. De half-Amerikaan verhuist samen met zijn echtgenote Patricia Paay en dochter Christina naar Engeland. Jeroen van Inkel zal vanaf 1 september de ochtend overnemen.

2006

– Tijdens een interview met het weekblad Nieuwe Revue onthult Rob Stenders dat hij plannen had om Yorin FM te kopen. Het hoger bod van SBS maakte een einde aan het voornemen. 

– Mark van den Akker start bij KX Radio.

1964: Verenigd Koninkrijk

De dj’s van Radio Sutch verzoeken de luisteraars via de zender om hun kantoor te verwittigen dat men dringend zendbuizen nodig heeft.

1989: Ierland

De testuitzendingen van het Ierse/Luxemburgse Atlantic 252 beginnen op de lange golffrequentie 252 kHz, vanaf de zendersite in het Ierse plaatsje Clarkston.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Effect van radiospot meet- en optimaliseerbaar

Talpa Network innoveert direct response De direct response van een radiospot is vanaf nu goed Lees verder

Blad 636: Sixties, hitquiz en Wablieft? (video)

En wat hebt u gepland dit weekend? Eigenlijk had dit een super tweedaagse kunnen zijn Lees verder

Het radiodagboek van 24 oktober – 296 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Apple start met een live stream van muziekvideo’s

Maar hebben we echt een nieuwe MTV nodig? Om maar meteen het antwoord te geven Lees verder

Het radiodagboek van 21 oktober – 293 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Kicken op radio en zo – 108

Geld voor airplay, waarom niet? Ook al blijven we het allemaal massaal ontkennen, we zitten Lees verder

Nostalgische column Hans Knot – 138 (video)

Het 'Bartje-effect' bleef uit Ik neem je nog één keer mee naar 1974 en we Lees verder

Het radiodagboek van 19 oktober – 291 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
4 augustus 2019 - 10:44 10:44

Het Brusselse NRJ met hun 103.7 storen hun eigen Vlaamse collega’s van Nostalgie sinds enkele maanden nog harder dan vroeger in de regio Dendermonde en Klein-Brabant.

Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, luistercijfers, middengolf, nederland, offshore
En nu is Caraad FM helemaal uit ‘beeld’ (audio)

Radioreclame: Nood wordt deugd (audio)

2013: RadioVisie’s Tom de Graaf is niet meer (audio)

Het is vandaag 2 augustus… 1974 (audio)

2006: Bert Geenen terug naar de radio

Het radiodagboek van 2 augustus – 215 (audio)

Sluiten