fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 3 augustus – 215 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

Na een onderbreking van twee dagen zendt Radio Atlantis weer uit via 229 meter of 1310 kHz en via de korte golffrequentie 6255 kHz.

2002

De Brusselse afdeling van NRJ, die op 2 augustus wegens technische moeilijkheden uit de lucht moest, keert terug.

2004 

Naar aanleiding van de begrafenis van de slachtoffers bij de gasramp in Gellingen wijzigen diverse radiostations hun programmering. Radio Contact brengt reclamevrije hits. C4 bij Radio 1 wordt uitzonderlijk tot 12:00 uur verlengd. Het Antwerpse Multipop, uitzendend op 100.2 MHz, brengt rustige muziek.

2005

– Volgens de net bekend gemaakte CIM-cijfers blijven Radio 2 en Radio Donna marktleiders met respectievelijk 32,7% en 19,7%. Studio Brussel verbetert zijn marktaandeel en haalt 6,3% terwijl Radio 1, liefst 5% verliest en nu 8,5% haalt. Qmusic en 4FM blijven hun stijgende trend verder zetten en halen respectievelijk 14% en 5%. Terwijl de meeste regionale stations rake klappen krijgen, gaat Antwerpen 1 er fors op vooruit. Het gemiddeld aantal luisteraars steeg van 38.400 naar 63.000. In Wallonië boeken Bel RTL, Contact en Vivacité, het tweede netwerk van de RTBF, lichte winst.

– De radiozenders in Egem, die voor de FM-ontvangst van de VRT in Oost- en in West-Vlaanderen zorgen, worden gedurende drie nachten voor grote onderhoudswerkzaamheden stilgelegd. Op 5, 9 en 10 augustus kunnen de onderbrekingen van een half uur tot enkele uren variëren.

1970

Nadat de Mebo II het anker voor de Nederlandse kust liet vallen, hervat Radio Northsea International om 06:00 uur de kortegolf-uitzendingen op 6205 kHz. De programma’s keren drie uur later ook op 216 meter middengolf terug. Dit keer ondervindt men echter storingen van de officiële Nederlandse popzender, Hilversum 3.

1995 

De testuitzendingen van het commerciële televisiestation Veronica beginnen. Tijdens een één uur durend programma wordt een vooruitblik gegeven van het aanbod dat vanaf 1 september zal te zien zijn.

2002 

Er breekt rond 08:20 uur een kleine brand uit in de noodstroomvoorziening van Sky Radio. De rookontwikkeling verplicht de medewerkers om het pand in Naarden te verlaten. De brandweer komt snel ter plaatse en kan het vuur blussen. Nieuwslezer Arend Langeberg (foto bovenaan) zorgt om 09:00 uur voor een verslag.

2003 

Radio Veronica kondigt de terugkeer van de legendarische ‘Soulshow’ met Ferry Maat aan vanaf 6 september.

2004 

Adam Curry kondigt zijn afscheid aan van Radio Veronica. Op 31 augustus wordt zijn laatste programma uitgezonden. De half-Amerikaan verhuist samen met zijn echtgenote Patricia Paay en dochter Christina naar Engeland. Jeroen van Inkel zal vanaf 1 september de ochtend overnemen.

2006

– Tijdens een interview met het weekblad Nieuwe Revue onthult Rob Stenders dat hij plannen had om Yorin FM te kopen. Het hoger bod van SBS maakte een einde aan het voornemen. 

– Mark van den Akker start bij KX Radio.

1964: Verenigd Koninkrijk

De dj’s van Radio Sutch verzoeken de luisteraars via de zender om hun kantoor te verwittigen dat men dringend zendbuizen nodig heeft.

1989: Ierland

De testuitzendingen van het Ierse/Luxemburgse Atlantic 252 beginnen op de lange golffrequentie 252 kHz, vanaf de zendersite in het Ierse plaatsje Clarkston.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Wie Roos Van Acker niet kent is niet van deze wereld. Ze loodste eerder haar
Evy Gruyaert (foto bovenaan) gaat vanaf het voorjaar van 2008 een prominente rol spelen in
Eric Hofman, dé stem van VTM keert terug naar zijn grote liefde, de radio. De
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Is dit nu radio of televisie??? In het jaar dat de radio honderd jaar bestaat
DVB-T, tot voor enkele weken een letterwoord dat totaal onbekend was voor de modale Vlaming,
Triest einde voor de man die een revolutie ontketendeSommige carrières zijn wat korter dan de
Deze rubriek biedt een blik op het radiogebeuren 'all over the world'. We piepen al

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Dimitri Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Dimitri
Gast
Dimitri

Het Brusselse NRJ met hun 103.7 storen hun eigen Vlaamse collega’s van Nostalgie sinds enkele maanden nog harder dan vroeger in de regio Dendermonde en Klein-Brabant.

Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 2 augustus – 214 (audio)

Het radiodagboek van 1 augustus – 213 (video)

Het radiodagboek van 31 juli – 212 (video)

Het radiodagboek van 30 juli – 211 (audio)

Het radiodagboek van 29 juli – 210 (audio)

Het radiodagboek van 28 juli – 209 (audio)

Sluiten