fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 3 april – 094 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1980 

In Gent start de kritische stadsradio Toestel.

2002

Diverse bronnen melden een spoedige overname van Energy Vlaanderen. Men hoopt tegen 6 april de naam van de nieuwe eigenaar te onthullen.

2003

Cool FM start via 106.3 MHz in Oostende, ofwel Radio Middenkust.

2004 

– Radio Maeva voert onafgebroken testuitzendingen in DRM uit. Zo houdt men vandaag een langere proef tussen 15:00 en 17:00 uur op 5.975 kHz.

– De Antwerpse Radio NV benoemt Dirk Guldemont (foto bovenaan) tot de nieuwe verantwoordelijke voor de provinciale omroep. Hij vervangt Kris Borggraeve die naar Be One, het netwerk van de Amerikaanse mediamaatschappij Emmis, trok.

– TOPradio Kortrijk, dat testuitzendingen op 88.4 MHz uitvoerde, keert na de installatie van nieuwe antennes, terug op 106.0 MHz.

2005

– Be One hervat, na een korte onderbreking de uitzendingen in Antwerpen op 107.4 MHz.

– Nadat de Raad van State eerder besliste dat de VZW Nieuwsradio gelijk had in de zaak tegen de VZW 1FM, krijgt nu ook de VZW Sympathiek gelijk. De vereniging staat voor Radio Contact en werkt met een vermogen van 5.000 Watt, vanuit Egem.

1973 

Radio Noordzee Internationaal hervat om 01:15 uur, na een zware storm, de uitzendingen vanaf de Mebo II. Om 10:00 uur brengt de reddingsboot Bernard Van Leer de geredde bemanningsleden van de Norderney in de haven van Scheveningen aan land. De directie van Radio Noordzee Internationaal stelt het letterlijk gestrande Veronica voor om hun tweede zender tijdelijk te gebruiken. Maar Veronica veegt het idee meteen van tafel. Het aanbod van Radio Caroline om de MV Mi Amigo te huren, neemt men wel aan. Een groep technici reist dadelijk naar het zendschip om alles in gereedheid te brengen.

1995 

Corné Klijn start bij Radio 3. Hij vervangt Frits Spits die naar Radio 2 vertrok.

2001 

Radio Nationaal zal de middengolf-frequenties 1035 en 1332 kHz voorlopig niet meer gebruiken. Na het recent uitgesproken faillissement stopten een aantal kabelmaatschappijen bovendien met het doorgeven van het signaal.

2002

Radio 3FM krijgt een eigen nieuwsdienst. Om het uur, tussen 07:00 en 19:00 uur, komen er aangepaste journaals.

2004 

Tijdens een gesprek in het tv-programma RTL Boulevard kondigt Jeroen van Inkel zijn terugkeer op 5 april bij Radio Veronica aan. De lange afwezigheid was grotendeels aan persoonlijke problemen te wijten. Zijn vervanger Rob van Someren verhuist naar vrijdagavond tussen 19:00 en 22:00 uur als aanloop naar het programma met mixmaster Ben Liebrand.

1964

De MV Mi Amigo belandt in de haven van Greenore. Na een gigantische opknapbeurt wordt alle apparatuur voor het toekomstige radiostation geplaatst.

2007

De naar BBC Five Live vertrekkende Richard Bacon wordt als namiddagpresentator bij XFM in Londen door de komiek Paul Tonkinson opgevolgd. Hij werkte ooit als ochtenddj bij XFM in Manchester en verzorgde The Big Breakfast bij Channel 4.

1955

Europe 1 vindt eindelijk een storingvrije frequentie, LW 182 kHz.

1998

NRJ wordt door een Parijse rechtbank voor plagiaat veroordeeld en moet 100.000 francs boete betalen. Toen het netwerk in juli 1996 betere luistercijfers dan Europe 1 scoorde, had men tijdens een publiciteitscampagne slagzinnen van de concurrent ‘geleend’.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Terug naar de Noordzee (Top 50)

In juni 1974 lagen liefst vier radiozendschepen voor Nederlandse kust hun dagelijkse ding te doen. Lees verder

Het radiodagboek van 27 mei – 148 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het is vandaag 26 mei… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het radiodagboek van 26 mei – 147 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 503: Radio Report, ‘stemmen’ & Kicken (video)

De zeezender die nooit begon in... Hawaii en andere verrassende verhalenNiet de partijstandpunten maar de... Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Retro: De bewogen start van Laser 558 (audio)

De Britse offshore radioboom - 1964 - 1968 - de periode waarin een tiental radiostations Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio
Blad 458: Studies, Lipstick, STARFM en wijzelf

Frankrijk: Chérie FM even minder lief (audio)

2009: JOE fm met 1 druk op de groene knop (video)

Het is vandaag 2 april… 1977 (audio)

Het radiodagboek van 2 april – 093 (audio)

Blad 457: Adam & Jeroen, Nostalgie, Oorboekje en KL85

Sluiten