fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 29 september – 272 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1997

Op de twee televisienetten van de VRT zijn er geen programma’s te zien. Aanleiding voor de werkonderbreking is een meningsverschil over de CAO.

2001

De Vlaamse Mediamaatschappij onthult de datum waarop Qmusic zal starten. Het wordt 12 november aanstaande.

2002

– De Gentse afdeling van C-Dance zendt slechts een draaggolf uit. Dit is een gevolg van technische problemen.

– De Hasseltse Radio Contact laat via de RDS-tekst niet alleen de titels en de uitvoerders van de gedraaide songs zien, maar ook reclameboodschappen.

2003

De Oost-Brabantse regionale televisiezender ROB-TV werkt nu samen met Stadsradio Leuven (106.7 MHz). Er worden gemeenschappelijke programma’s gebracht.

2004

– De Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media vergadert voor de eerste keer in het Vlaams Parlement. De verkiezing van het bureau is het enige agendapunt. Sp.a-er Dany Vandenbossche wordt voorzitter, de liberaal Herman Schueremans, secretaris.

– Extra Gold verdwijnt uit de lucht omdat de zendmast op de watertoren van Koolskamp moet worden vervangen door een roestvrij exemplaar. De inspectie van de Vlaamse Watermaatschappij, die eigenaar is van het gebouw, had de eerdere antenneconstructie afgekeurd.

1968

De Fabeltjeskrant komt voor de eerste maal op televisie. Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar en andere figuren groeien pijlsnel uit tot Bekende Nederlanders. In vier jaar zullen er 1046 afleveringen gemaakt worden. Liefst 36 landen nemen de programma’s over. Ook songs als ‘Het Stoomlied’ verkopen uitstekend. In de jaren 80 keert de serie nog enkele malen terug. De laatste keer in 1990 als RTL Véronique nog een reeks Fabeltjeskranten uitzendt.

1999

Radio 538 neemt een eerste website in gebruik.

2001

De Eutelsat-satelliet, die door een technisch probleem een eigen leven was gaan leiden, bevindt zich opnieuw in de gewenste positie. Diverse commerciële stations zoals Radio 538, Sky Radio, Business Nieuwsradio en Classic FM kampten tijdens de voorbije dagen met gigantische ontvangstproblemen.

2003

Sky Radio, Radio 538 en Radio 2 vallen met 11,6%, 11% en 9,9% marktaandeel in de smaak van het publiek, aldus de conclusie van het luisteronderzoek van het bureau Intomart. Radio Veronica kan op een meer dan geslaagde terugkeer blikken. Met 4,2% haalt men een onverhoopt marktaandeel.

2004

Sky Radio krijgt volgende maand, na politiek overleg, een steunzender op 101.2 MHz. Op die manier moet de ontvangst rond Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Vught verbeteren.

2005 

Radio Veronica werft Colin Banks aan voor de weekendprogrammering. Zijn contract gaat in op 1 oktober. Voor zijn vertrek naar Radio 538 werkte hij bij C-Dance.

2006 

Mediatycoon John de Mol overweegt om met Mediaset, de onderneming van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi een bod op de televisiemaatschappij Endemol uit te brengen. Het Spaanse Telefonica, dat 75% van de aandelen bezit, wil het bedrijf van de hand doen.

1946

De BBC begint een derde radioprogramma waarbij de liefhebbers van klassieke muziek aan hun trekken komen.

1989

Radio Caroline, dat door de Nederlandse en Britse overheid tijdens een raid op 19 augustus 1989 het zwijgen was opgelegd, voert testuitzendingen op 558 kHz uit met een laag vermogen.

2000

De werken aan de LV18 in de haven van Harwich zijn voltooid. De eerste uitzendingen op het voormalige lichtschip zullen op 1 oktober aanstaande door Radio Caroline, kort na middernacht, verzorgd worden.

2006

News Talk 106 start als tweede landelijke zender via achttien FM-frequenties in Ierland. Het format bestaat uit gesproken woord.

1920

Het bedrijf Joseph Horne start de verkoop van radiotoestellen in de Verenigde Staten voor tien dollar per stuk. (Foto bovenaan – credits: Wired.com)

2005

Nog voor het definitieve afscheid van Howard Stern bij Infinity wordt er druk over zijn opvolger gespeculeerd. Voorzitter Joel Hollander belooft enkele verrassingen. De pers gokt op de komst van de voormalige rockzanger David Lee Roth van de band Van Halen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De Amerikaanse verkiezingen bij VRT Radio

Op dinsdag 3 november kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Wordt het opnieuw Donald Trump Lees verder

2009: RVi stopt uitzending via kortegolf (audio)

De respectievelijke Belgische publieke omroepen zijn in een eng besparingsstraatje gesukkeld. Eerder kon je al Lees verder

Het radiodagboek van 19 oktober – 291 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 18 oktober – 290 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 17 oktober – 289 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Radio 2 loodst u door de digitale revolutie

What's next: van maandag 19 tot en met vrijdag 23 oktober op Radio 2 We Lees verder

2011: Aangepaste vormgeving bij Studio Brussel

Alle toonaangevende radiostations ruilden inmiddels hun zomerse outfit voor een aangepaste herfst- en winter-inkadering. NRJ, Lees verder

Het radiodagboek van 15 oktober – 287 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, lokale radio, luistercijfers, middengolf, nederland, offshore, satelliet, tv, usa
Blad 613: Scout FM, Mi Amigo en Warren Durrett

De Hikation van de MNM Ochtendshow (video)

De party van Ben en Peter bij Isla 106 (audio)

Het is vandaag 28 september… 1999 (audio)

2009: Zoe fm maakt start van Zoe TV mogelijk

Het radiodagboek van 28 september – 271 (audio)

Sluiten