RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Radiodagboek van 29 oktober

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit is geschiedenis

2019: Radio Bingo (Roeselare 96,7 MHz) is terug als evenementenzender. Tot en met 11/11/2019 zendt men live vanop de Roeselaarse jaarbeurs uit.

2021: Radio 2 BeNe en StuBru De Tijdloze worden in de loop van de ochtend aan de DAB+ van de VRT via blok 12A toegevoegd. Dat brengt het aantal digitale kanalen in deze mux van 12 op 14. Hiervoor werd de capaciteit van de negen ‘basisproducten’ – Radio 1, de vijf versies van Radio 2, Studio Brussel, MNM en Klara – van 96 naar 88 kbp/s terug gebracht.

1991: De ‘VOO’ (‘Veronica Omroep Organisatie’) gaat met geïnteresseerden onderhandelen over commerciële radio en televisie.

2004: Radio 538 kondigt Juize FM via diverse kabelfrequenties aan. Vanaf 3/11/2004 zal het station op ‘REKAM’, de kabelmaatschappij voor Gouda verspreid worden. De geruchten als zou 538 interesse hebben in de overname van ID&T Radio worden meteen tegengesproken.

2020: Staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer (‘CDA’) wil de commerciële stations een noodverlenging van hun vergunning geven. Dit komt door een motie, die door Joba van den Berg (‘CDA’) was ingediend en gesteund werd door ‘VVD’, ‘PVV’, ‘PvdA’ en ‘D66’.

1951: De maatschappij, die Radio Andorra moet lanceren, wordt door ‘Sofirad’ gesticht.

2003: NRJ wordt door het ‘CSA’ gewaarschuwd vanwege de krasse uitspraken van Maurad in zijn programma ‘Accord Parents Indispensable’. Hij wordt zonder pardon ontslagen.

2006: De gitarist van The Who, Pete Townshend stapt zeer boos uit de show van Howard Stern op ‘Sirius Satellite XM’. Een van de sidekicks had een opmerking over het vermeend downloaden van kinderporno. De 61-jarige rockster, die nooit officieel van dergelijke zaken werd beschuldigd, kreeg excuses en toonde alle begrip voor de bedenking.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx