fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 29 november – 332 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1999

Radio Flandria verlaat de kantoren in Zaventem. Er wordt een werk- en ontvangstruimte geopend in het Antwerpse Century Center, op de Meir.

2000

Radio Energy in Kampenhout herbegint met een zwak vermogen op 107.4 MHz.

2001

De directie van Chérie FM bevestigt het bericht dat men in Charleroi op 103.2 MHz is gestart.

2002

– De Vlaamse regering keurt het besluit van 25 oktober over de radio- en televisiedecreten goed. Zo komt er duidelijkheid over de erkenningsprocedure voor de verschillende categorieën, de aanvullende kwalificatiecriteria en de aanvragen voor de vergunningen.

– De West-Vlaamse editie van Het Laatste Nieuws onthult de plannen van de Regionale Mediamaatschappij voor een provinciale radio.

– De afdeling van C-Dance in Deinze wordt TOPradio. Er wordt in stereo uitgezonden en de RDS-tekst wordt aangepast.

– Francis Goffin, van wie gefluisterd werd dat hij in september bij Bel RTL aan de kant werd gezet, krijgt van RTL en de groep Rossel de opdracht om de groeimogelijkheden van de diverse RTL-radiostations te onderzoeken.

– Investeringsmaatschappij Déficom wordt voor 49% eigenaar van Ciel FM. Men verwacht in 2003 een algemene verandering van het format. Er wordt zelfs een nieuwe naam overwogen.

2003

Het Vlaamse dansmuziekstation TDPradio is als eerste gestart met DRM-uitzendingen. Ze zijn te beluisteren via de kortegolffrequentie 9850 kHz tussen 12:00 en 13:00 uur.

2005

De RTBF spreekt dreigende taal tegen Jazzy FM dat voor de Brusselse omgeving uitsluitend jazzmuziek uitzendt. De Franstalige publieke omroep verwijt het commerciële station de programma’s van Vivacité op 99.3 MHz te storen.

1967

Juul Geleick wordt na zijn militaire dienst, door Willem van Kooten en Karel van der Woerd als extra technicus bij de zeezender Radio Veronica aangeworven. Samen met Arnold Vis zal hij verantwoordelijk zijn voor de apparatuur in studio 1.

2002

Ferry Maat trekt naar Radio 192. Hij zal er elke werkdag, vanaf 2 december, tussen 14:00 en 16:00 uur het programma ‘Maat In De Middag’ presenteren.

2003 

De onderhandelingen tussen Adam Curry en Radio Veronica leveren een contractverlenging op. De semi-Amerikaan blijft na 1 januari 2004 de ochtendshow tussen 06:00 en 09:00 uur presenteren.

2005 

Sander Tinnemans van Music Matters, een verdeler van digitale radiotoestellen, start de Stichting Digitale Radio. Het is de bedoeling om alle betrokkenen bij elkaar te brengen om de marketing te verzorgen.

2007 

KXradio wordt in het digitale pakket van kabelexploitant @Home in de provincies Noord Brabant, Overijssel, Groningen, Friesland, Drenthe en Limburg opgenomen.

2003: Duitsland

Radio Free Europe, het station dat tijdens de koude oorlog Amerikaans nieuws naar het voormalige Oostblok verspreidde, stopt in zeven landen. De uitzendingen voor Moldavië, Bosnië en een aantal Aziatische landen blijven behouden.

2005: Verenigd Koninkrijk

De BBC wil 150 banen in de radioafdeling te schrappen. Onderhandelingen tussen de openbare omroep en de vakbonden leveren niets op. De medewerkers dreigen te gaan staken.

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018

RadioVisie op deze dag in 2017


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 700: Bier, Breaker, Jam (video)

Dit moet wel Belgisch zijn: een podcast over bier. Ook Twitter lijft een podcast-platform in. Lees verder

Blad 699: Qmusic, Joepie en S.I.S. (video)

En Vincent, die trok er zich allemaal niks van aan. De 'testaflevering' die toch nog Lees verder

Het radiodagboek van 31 december – 365 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 29 december – 362 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 december – 360 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Viva for Live haalde 7.061.534 euro euro op

Gedurende net geen volle week schakelde VivaCité een versnelling hoger om de schrijnende en de Lees verder

Het radiodagboek van 23 december – 356 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Veiling ‘Viva for Life’ goed voor € 36.200 (video)

Een glazen huis, drie presentatoren en een groep gedreven medewerkers, meer was er niet nodig Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 667: IJzer Radio, LRL en Audio Magazines

Groen Licht – 26b (audio)

Nederland luistert het meest op maandag

Sluiten