fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 29 juni – 181 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

Door de goedkeuring van de anti-zeezenderswet in Nederland staakt de eigenaar van Radio Atlantis, Adriaan Van Landschoot alle reclame tijdens de Nederlandstalige uitzendingen.

1981 

Op het monsterproces rond Radio Mi Amigo stelt de verdediging van 141 adverteerders onder meer dat de reclamespots zonder hun toestemming werden uitgezonden. De rechter veroordeelt dertig onder hen tot het betalen van boetes vanwege duidelijke bewijzen dat ze wel degelijk reclamecampagnes hadden geboekt.

1994 

Het Franse netwerk NRJ start een eerste zender in Brussel.

1998

Het Vlaamse parlement keurt vandaag het nieuwe mediadecreet goed. Hierdoor wordt het bestaande radiolandschap grondig herschikt. Lokale stations mogen voortaan netwerken vormen, in stereo uitzenden en een kabelfrequentie aanvragen. Ze moeten dan wel een eigen naam hebben, dagelijks gedurende 4,5 uur een ‘eigen’ programmering en minstens drie nieuwsuitzendingen verzorgen.

2000 

Op Tijdnet, de website van de uitgeverij De Tijd kondigt Roularta topman Rik De Nolf de komst van VTM-radio aan.

2002 

KANAALTWEE, het tweede televisiestation van de VMMa, ruilt om middernacht de muziek van TOPradio bij het testbeeld om voor de hits van Qmusic.

2004 

Radio Ypsilon, het project van de VZW Nieuwsradio, dat een vergunning kreeg om met een zender van 2 kW uit te zenden, stelt de presentatoren voor. Het station zal z’n naam wijzigen in 94 Extra Gold en testuitzendingen beginnen op 5 juli. Programmaleider wordt ex Mi Amigo-dj Ron van der Plas (foto bovenaan), hij zal daarvoor samenwerken met Luc Degroot (ex Contact) en Ronny Vangelder (Ex Maeva). 

2006 

Mediaminister Geert Bourgeois reageert op de aanhoudende kritiek van SBS dat bepaalde mediamaatschappijen zoals de VMMa mogelijkheden krijgen om een tweede landelijke radiostation op te richten. De privatisering van Radio Donna waarop de maatschappij achter VT4 en VIJFtv had gehoopt, komt er niet.

1970

Op de King David van Radio Capital ontstaat brand in de antenne. Een poging van derde officier Ari van der Brent om het vuur te blussen, eindigt om 11:25 uur met  een zware val. Een reddingshelikopter brengt het zwaargewonde bemanningslid naar het ziekenhuis waar zijn linkerbeen moet geamputeerd worden.

1976 

Een Amsterdamse rechtbank dagvaart zeven personen wegens het overtreden van de Nederlandse anti-zeezenderwet. Slechts drie beklaagden komen opdagen. Leuins T., die in november 1975 op de MV Mi Amigo was toen er niet werd uitgezonden en Koos van D., die toegeeft de zenders te hebben hersteld. Ze krijgen elk achtduizend gulden boete en een gevangenisstraf van acht weken met uitstel. De derde persoon, Jan van der V. wordt tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken en een boete van duizend gulden veroordeeld wegens het opzetten van een radioverbinding tussen het vasteland en het schip.

2005 

– De NCRV heeft twijfels over de haalbaarheid van de nieuwe plannen met de betrekking tot het publieke omroepbestel. Men vreest voor de reclame-opbrengsten.

– De evenementenorganisatie Q Dance daagt uitgeverij de Persgroep, de nieuwe eigenaar van Noordzee FM voor de rechter. Het bedrijf uit Landsmeer heeft immers bezwaar tegen het gebruik van de naam Qmusic.

2007 

– Erik Jan Rosendahl, de sidekick van Rick van Velthuyzen van het programma ‘Middenindenacht Rick’ op Radio 538 wordt onmiddellijk ontslagen. Normaal had hij nog tot in september een contract maar dat wordt niet verlengd. Een reden voor zijn plotselinge, gedwongen vertrek wordt niet gegeven.

– Kort na het nieuws van 21:00 uur kondigt de nieuwslezer van CAZ! een speciaal moment aan.  Bij wijze van test gaat Arrow op de FM-frequenties van start. Na 22:00 uur worden de programma’s van het SBS-station normaal vervolgd.

2003

De bekende Britse entertainer Chris Evans verliest de rechtszaak die hij tegen Virgin Radio had aangespannen. De echtgenoot van zangeres Billie Piper werd in 2002 door het rockstation op straat gezet omdat hij gedurende een aantal dagen niet was komen opdagen.

2007

Capital Disney beëindigt de uitzendingen van het gelijknamige radiostation dat zich op de doelgroep 8- tot 15- jarigen richtte. Tijdens de vijfjarige overeenkomst haalde men gemiddeld 175.000 luisteraars. 

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 28 juni – 180 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 juni – 179 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 26 juni – 178 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 25 juni – 177 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 juni – 176 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 juni – 175 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Column Hans Knot – 130 (audio & video)

Reclamespot inclusief ploppende microfoon en schurende tape De vakantie zit er op, tijd voor een Lees verder

Radio Expres: De 100 van ’t Stad

Met de actie 'De 100 van ’t Stad' biedt Radio Expres de Antwerpse handelaars gratis Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore
Linde Merckpoel versterkt vanaf dit najaar Eén

A.J.: ‘Mijn leven is eigenlijk op 31 augustus 1974 beëindigd’ (audio)

Isla 106 verwelkomde Edo Peters

Elodie legt het uit aan Evi bij Joe (video)

Het is vandaag 28 juni… 1978 (audio)

2008: ClubFM gestart in De Haan

Sluiten