fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het radiodagboek van 29 juli – 210 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2003

– Bij Radio Contact nemen de geruchten toe over nakende ontslagen. Een maatregel die met de aanhoudende onzekerheid over de komende herschikking van het Vlaamse radiolandschap te maken heeft.

– Na VRM, Radio Ring en Radio Souvenir in Antwerpen neemt de Amerikaanse mediagroep Emmis, via de BVBA Interclub van Jan D’haese ook TOPradio Leuven of VRL over.

– In het Belgisch Staatsblad verschijnt de oproep voor de kandidaten voor de regionale licenties. Het bericht bevat een uittreksel van het frequentieplan en een modelformulier dat in een handiger formaat beschikbaar is op de website van het Vlaams Commissariaat voor de Media. Naast het formulier van tien pagina’s zijn ook veertien verschillende bijlagen voorzien.

2004

FG DJ Radio stopt in Brussel de testuitzendingen op 99.6 MHz. De organisatie stelt dat de onderbreking tijdelijk is. De waarheid is evenwel dat de RTBF een klacht heeft ingediend vanwege het storen van Vivacité op 99.3 MHz.

2005

De populaire avondjock Dirk Moerman (foto bovenaan) die Radio Contact verliet, gaat aan het werk bij TOPradio. Hij zal op 3 augustus debuteren tussen 22:00 en 01:00 uur.

1964 

De officiële uitzendingen van Radio Noordzee, op 214 meter, gaan van start vanaf het REM-eiland.

1981

Diverse kranten pakken uit met foto’s van de Magda Maria, het toekomstige zendschip van Radio Paradijs. Grote haspels met tuidraden voor de mast zijn te zien, maar de pers interpreteert ze als satellietschotels. De Nederlandse autoriteiten tonen zich argwanend. Men stuurt de HMS Jaguar van de zeemacht en enkele politiemensen voor een uitgebreide controle de zee op.

1999

Naar aanleiding van de korte comeback van Radio Veronica krijgt men waarschijnlijk de AM-frequentie 585 kHz ter beschikking. In het verleden zond hierop een Oostenrijks radiostation uit, met een vermogen van 240 kW.

2002 

Yorin FM, het hitradiostation van de Holland Mediagroep krijgt vanaf 1 september een nieuwe programmering. Opvallende wijzigingen zijn de uitbreiding voor ‘Jensen in de Ochtend’ (06:00 – 10:00 uur), Van 10:00 tot 12:00 uur keert Michal Pilarczyck met 80’s en 90’s terug. Timur, Beau van Erven Dorens, Gijs Staverman en F1-journalist Olav Mol vullen de resterende daguren op.

2003

Minister Brinkhorst van Economische Zaken houdt een pleidooi voor de terugkeer van Radio 1, de nieuws- en sportzender van de publieke omroep, op de middengolf. Hij wil, na het ontvangen van talrijke klachten over het de gebrekkige ontvangst op FM, een debat over de kwestie in de Tweede Kamer voeren.

2004 

Talpa, de eigenaar van Radio 10 Gold start een campagne om de nieuwe frequentie van het station, de 1008 AM, onder de aandacht van truckers en de vakantiegangers te brengen. Honderd vrachtwagens doorkruisen gedurende een volle maand België, Frankrijk en Luxembourg met levensgrote reclameborden.

2005

De telecommunicatiemaatschappij KPN krijgt van de kartelwaakhond NMA de toelating om de 59% aandelen van zenderbedrijf Nozema van de Nederlandse Staat over te nemen. De NOS en de Nederlandse Wereldomroep blijven met 40% en 1% mede-aandeelhouders.

1945

Het BBC radiostation dat sinds 1940 uitzendingen voor de Britse soldaten verzorgde, wordt op lange golf door een zogenaamde Light Service vervangen.

2003

De Ross Revenge, het oud-zendschip van Radio Caroline, wordt naar de haven van Rochester versleept. 

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 507: Festivals, Radio 5 en Nostalgie (audio)

U kan niet naar het festival, dan komt het festival tot bij u (in Wallonië)Een Lees verder

NRJ: Online-reclame verschillend van FM-spots

Er wordt steeds meer digitaal geluisterd. Ook in Wallonië. Via DAB+ en online. Volgens de Lees verder

Het radiodagboek van 27 mei – 148 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Wallonië: online radio maakt enorme sprong door lockdown

Tijdens de lockdown nam in Franstalig België het online naar de radio luisteren, zowel naar Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 mei – 142 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, erkenningen, groot-brittannië, lokale radio, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore, pers
Blad 219: Edu, NAVO, Louis & Daddy (audio & video)

Eén eeuw radio, 100 jaar geschiedenis – 5 (audio)

Ferry kreeg onverwachte herrie bij Monique (audio)

Hallo. Ik ben Marc Jacobs bij… Radio Gemini (audio)

2012: Nederland heeft last van (te)veel ‘piraten’

Het radiodagboek van 28 juli – 209 (audio)

Sluiten