RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Radiodagboek van 29 december

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1977: Een helikopter van de Belgische justitie cirkelt geruime tijd boven de ‘MV Mi Amigo’.

1979: Radio Gemini, voor de regio Kortrijk in de lucht van net over de taalgrens in Herseaux, zendt het allereerste Franstalige programma met Patrick Legrand uit. 

2003: Het netwerk Maeva FM breidt uit met Radio Del Sol in Ninove op 106,2 MHz en Radio Brouwer via 106,3 MHz in Oudenaarde.

2005: Radio 2 verliest één van de meest geliefde stemmen. Julien Put overlijdt op 67-jarige leeftijd aan kanker.

1972: Andy Archer meldt tijdens zijn middagprogramma op Radio Caroline het bezoek van het marineschip de ‘Limburg’ en de tender ‘Zeemeeuw’. Aan boord van dit laatste schip bevinden zich boze Caroline-dj’s. Als ze aan boord gaan, breken gevechten uit, het station gaat om 15:52 uur gedwongen uit de lucht. Na een poging om de ruzie bij te leggen worden rond 17:50 uur de Nederlandstalige uitzendingen van Radio Caroline hervat. Achteraf lekt uit dat de rellen deels geacteerd waren.

1988: Radio 3, dat tussen 1986 en 1987 het marktaandeel zag dalen, zit weer in de lift. Volgens de laatste luistercijfers van de kijk- en luisterdienst bij de ‘NOS’ scoort de publieke popzender nu 51%. Ook Cable One en Radio 10 doen het goed met 33% en 27%.

2003: Daphne Deckers neemt tijdens de vakantie van Gordon van 2 tot 9/1/2004, het ochtendprogramma van Noordzee FM van hem over. Volgens directeur Erik de Zwart moet haar gevoel voor droge humor, haar frisse, vrolijke stem plus het aanwezige talent voldoende zijn om de ochtendshow te kleuren.

1930: Groot Hertogdom Luxemburg

Radio Luxembourg zendt op korte en op de lange golf uit.

1963: Verenigd Koninkrijk

De ‘MV Mi Amigo’ verlaat Galveston Island en vaart via de Bahamas naar de Spaanse havenstad El Ferrol. 

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx