fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 29 augustus – 241 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1974

De MV Mi Amigo, het zendschip van Radio Mi Amigo en Radio Caroline wordt door de Dolfijn naar de internationale wateren net voor de Thames-monding gesleept. Dit ter voorbereiding om ook na 31 augustus door te kunnen gaan.

2001

Bel RTL wordt volgens het recente luisteronderzoek van Radiométrie de populairste radio in Wallonië. Met een marktaandeel van 22,2% of gemiddeld 772.000 luisteraars scoort het station beter dan Radio Contact dat 22% behaalt. Met 722.000 fans wordt de Blauwe Dolfijn de eerste achtervolger.

2002

Het rommelt bij Contact Vlaanderen. Het netwerk overweegt om vanaf 21 september de regionale en lokale ontkoppelingen voor de tweede keer dit jaar te schrappen. Enkel de Oost-Vlaamse stations blijven eigen programma’s verzorgen.

2003 

– In het vooruitzicht van de algemene verdeling van de FM-frequenties profileert Radio Contact zich als lokaal station. Men wil dit met streekgebonden nieuws benadrukken.

– Volgens het nieuwste luisteronderzoek van het Centrum voor Informatie over de media, dat tussen 15 maart en 15 juni werd gehouden, gaan Qmusic en 4FM er op vooruit. Met een winst van 1,1% haalt het commerciële radiobroertje van VTM nu 4,7%, terwijl 4FM met 0,4% tot 1,5% oprukt. Radio 2 blijft marktleider, maar verliest 2% en belandt op 33,2%.

1970

De bemanning op de Mebo II en de presentatoren van Radio Northsea International krijgen het bezoek van nachtclubeigenaar Kees Manders (foto bovenaan – credits: ANP), die op 12 augustus tot commercieel directeur was benoemd. Zijn eis om het zendschip naar Scheveningen te laten verslepen, wordt verworpen. De Nederlander dreigt vervolgens om de ankerketting door te branden. Wanneer men vanaf de sleepboot de Husky een waterkanon op de zendmast richt, snellen het personeel van de tender Eurotrip en van het fregat Van Nest ter hulp. De bezetters maken zich uit de voeten. De gebeurtenissen worden door de Britse DJ’s rechtstreeks verslagen.

2001 

De initiatiefnemers van Crossed, een feest dat op 14 september in de Heineken Music Hall in Amsterdam zou georganiseerd worden, moeten noodgedwongen de grootscheepse promotiecampagne open breken. Jeroen van Inkel had via Radio 538 immers aandacht aan het evenement geschonken terwijl het in de bedoeling lag om alles tot op het laatste ogenblik te verzwijgen.

2003 

Business Nieuwsradio test voor de provincie Limburg op 91.5 MHz met een laag vermogen. Enkele uren later wordt de ontvangst al opgevoerd.

2006 

De ontvangstproblemen van de publieke zenders in West-Friesland zijn opgelost. Radio 1 krijgt 98.6 MHz als extra frequentie. Radio 2 zendt nu uit op 105.1 MHz en op 96.5 MHz.

1958: Denemarken

Door het intrekken van de Panamese registratie zit het zendschip van Radio Mercur, de Cheeta, zonder vlag.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2008: Radiopionier Marc Moulin overleden (video)

Marc Moulin (66), begenadigd auteur, tv- en radiomaker en talentvol muzikant is vrijdag jongstleden overleden Lees verder

Het radiodagboek van 1 oktober – 274 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 615: Noordzee, DAB+ in Wallonië, Radio Streaming (video)

Daar is Noordzee Info, de Oostendse versie van VRT NWS (maar dan beter). Laat ze Lees verder

Het radiodagboek van 30 september – 273 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 614: Tipik, Sky Radio, Beste Buren

Er is altijd meer dan één koe die Blaar heet, zelfs in Wallonië. Niet zeker Lees verder

Het radiodagboek van 28 september – 271 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 september – 270 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 26 september – 269 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, lokale radio, luistercijfers, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore
Blad 587: Nostalgie, muziekcomputer, woonwagen (video)

De ‘kickstart’ van NRJ

Radio 1 najaar: podcasts, duiding, sport en vaste waarden

MNM zocht en vond ‘klavertje 4’

De Joepie Top 50 van 1 September 1974 (audio)

Kick-off online TrapLab Radio

Sluiten