RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het Radiodagboek van 29 april

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1985: De bekende radio- en televisiepresentator Nand Baert (53) overlijdt in een Gents ziekenhuis aan een longaandoening. Buiten zijn medewerking aan Radio Luxemburg en aan Radio 2 oogstte hij bekendheid met de kwis ‘Van Pool Tot Evenaar’ en het ‘AVRO-spel ‘Wie van de Drie’.

1971: Chiel Montagne start met ‘Op Losse Groeven’ bij de ‘TROS’ waarbij de Nederlandstalige muziek gepromoot wordt. Corrie en de Rekels, Ronnie Tober en Vader Abraham zijn enkele van de optredende artiesten. Dit wordt in nauwelijks een half jaar de meest bekeken uitzending tijdens de vooravond.

1974: Bart van Leeuwen komt opnieuw aan boord van de ‘Norderney’ om er live zijn show te presenteren en om het nieuws te lezen.

1979: Het nieuwe zendschip van Radio Delmare, ‘Martina’ (‘Aegir II’), ontsnapt uit de haven en gaat in de buurt van Goeree voor anker.

1980: 6 Medewerkers van Radio Delmare, waaronder Gerard van Dam, Astrid de Jager en Steph Willemsen moeten voor de rechtbank vanwege van hun betrokkenheid bij het zendschip ‘Aegir I’ in 1978 verschijnen.

2020: 

– Na Radio 10 en Veronica wijzigt Radio 538 de weekendprogrammering. Opvallend zijn de terugkeer van het weekoverzicht van de ochtendshow met Frank Dance op zaterdagochtend en de non-stop hitlijst Top 50 op zondagmiddag.

– NPO Radio 2 herschikt het schema van zondag op maandag. Emmely de Wilt, die ook op zaterdagochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur werkt, stopt met ‘Motel De Wildt’. Shay Kreuger geeft ook een nacht op. Nieuw is ‘Wildgroei’ met Evert Duipmans en Jeroen Mulder.

1966: Radio Tower op het ex-Navyfort ‘Sunk Head’ test op AM 1282 kHz.

1973: Graham Gill start bij de Engelse service bij Radio Northsea International op de ‘Mebo II’.

1978: Noël Edmonds voltooit zijn laatste ontbijtshow bij BBC Radio 1. Dave Lee Travis, ooit op de ‘MV Mi Amigo’ bij Radio Caroline South, volgt hem vanaf 3/5/1978 op.  

2005: Neil Fox neemt afscheid van Capital FM waar hij de ‘drivetime’ deed. Hij wil zich op het televisiewerk richten. Neil Beacon wordt zijn opvolger.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx