RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het Radiodagboek van 28 oktober

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit is geschiedenis

2002:

– De Mechelse Radio Nostalgie op 105,5 MHz wordt Cool FM. Een exacte startdatum is nog niet bekend.

– Radio Contact Diest, dat door de grote stormschade in mono uitzond, hervat om 16:00 uur de uitzendingen in stereo.

– C-Dance in Kortrijk herbegint op 105.3 MHz.

2003:

– Er komt een 50 kW zender in Egem voor 4FM. Dit moet de landelijke zenders de beloofde krachtige vermogens geven.

– Radio 2 en Radio Donna, die in Leuven door technische problemen met de straalverbinding uit de lucht verdwenen, keren om 10.21 uur via 88.7 MHz en 94.8 MHz terug.

2004: ”CD&V’-politicus Carl De Caluwé interpelleert Geert Bourgeois (‘N-VA’) in het Vlaamse parlement over de vele storingen die de Waalse stations in Vlaanderen veroorzaken en over de procedures van een aantal niet erkende radio’s bij de Raad van State. De mediaminister antwoordt dat hij deze kwesties ondermeer met zijn Waalse opponent zal bespreken.

1973: Radio Northsea International op de ‘Mebo II’ brengt voor de laatste keer live ‘Zondagnamiddagtoestanden’. Nico Steenbergen en Peter Holland presenteren.

1987: Het vertrek van Adam Curry naar Manhattan zorgt voor verschuivingen. Simone Walraven volgt hem voor het tv-programma ‘Countdown’ op.

2002: De programmaleider van Yorin FM, Roland Snoeijer, vertrekt naar Radio 2. Hij zal bij de ‘AVRO’ het mediaprogramma ‘Antenne 2’ samenstellen.

2004:  DJ Tiësto wordt door de lezers van ‘DJ Mag’ opnieuw tot ‘Beste DJ van het jaar’ verkozen. Zijn indrukwekkende set tijdens de opening van de Olympische Zomerspelen in Athene speelde een belangrijke rol bij dit succes. 

2005: In een poging om de dalende luistercijfers af te remmen, schakelt Sky Radio naar een rustige muziekmix over. Via diverse aanpassingen wil de ex-marktleider het aandeel opkrikken. 

2016: Ruud de Wild verlaat na enkele weken Business Nieuwsradio. NPO Radio 2 wordt de volgende bestemming.

1966:  Er breekt enorme paniek uit bij de organisatie van Radio 270 wanneer een anonieme beller meldt dat er aan boord hun zendschip, de ‘Ocean 7’, een bom is geplaatst. Achteraf blijkt het om een flauwe grap te gaan. 

1975: Het lokale onafhankelijke Radio Orwell start voor de wijde omgeving van Ipswich.

1985: Na een onderbreking van 9 dagen keert Laser 558 terug. Men start commercials zoals een album van Jethro Tull, ‘Pleasure Box Fashion Fair’, ‘Home Security’, ‘Curtain and Carpet Cleaning’, ‘Blepper Key Ring’, ‘Personal Hi-Fi’ en ‘Furniture Stretch Covers’.

2005: De actuele luistercijfers laten uitstekende resultaten voor de BBC zien. Met 54,6% bereiken de radiostations het hoogste marktaandeel. BBC Radio 2 blijft met 15,6% het populairst terwijl BBC Radio 4 en BBC Radio 1 met 11,4% en 9,4% vooruit gaan. Capital FM is met 5,1% niet langer de commerciële nummer één in Londen. Heart FM neemt immers met 6,4% de fakkel over. Ook Magic FM doet goede zaken en stijgt naar 5,4%.

2020: Eigenaar ‘Bauer’ breidt de ontvangst op FM van Greatest Hits Radio uit. Men start vanaf november in Ipswich en nadien in Plymouth. De groep kocht trouwens ook Revolution 96.2 in Oldham nabij Manchester.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx