fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 28 juli – 210 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1978

Radio Mi Amigo verdwijnt wegens generatorproblemen uit de lucht. De waarheid is evenwel dat technicus Peter Chicago (foto bovenaan) nog een bedrag van 12.000 gulden van de Caroline-organisatie te goed heeft. Vermits het geld uitblijft, schakelt hij uit protest de zenders uit.

1979

Omdat het maandelijks magazine RadioVisie de lezers sneller het allerlaatste radionieuws wil bezorgen, start men de Radio Infoon als test. Via een Belgisch telefoonnummer kan men een op voorhand opgenomen cassette met de actueelste info beluisteren. De uiteindelijke wekelijkse Radio Infoon zal op 19 augustus starten.

1999 

Mediaminister Dirk Van Mechelen wil snel een totaal hertekend radiolandschap. Daarin zou er ruimte moeten komen voor diverse landelijke stations, regionale radio’s en lokale omroepen die elkaar niet storen.

2000 

Radio Nostalgie start een nieuwe afdeling in Kruibeke. Via Radio Scheldestad op 107.2 MHz worden de programma’s doorgegeven.

2003 

– Bert Geenen en Jan Verheyen worden de nieuwe programmadirecteuren van VTM. Het duo volgt Jan Huyse op die de VMMa verlaat. Door de verschuivingen in het organigram wordt Erwin Deckers nu de topman van Qmusic.

– In een poging om de luistercijfers op te krikken, kondigt Radio Contact een nieuwe programma-herschikking aan. Johan Gooyvaerts en Dee Willems, de voormalige muzieksamensteller worden aangeworven. Didier Van Malder, Peter De Cordier en Jan Molenaar verdwijnen uit de planning.

2004 

– Rado Donna kondigt een verjonging aan, die zal ingaan in oktober. Het voormiddagblok ‘Vrouwentongen’ verdwijnt, maar Yasmine en Leen Demaré blijven. Er komt tevens een totaal nieuw namiddagprogramma inclusief een gloednieuw logo.

– Eén van de oudste stations in de Kempen, Radio Noorderkempen bestaat 22 jaar. Men ging van start in 1982 als Radio Mi Amigo en werd later een onderdeel van het Brusselse netwerk SIS. In 1992 koos men opnieuw voor een onafhankelijke koers. 

2005

De kranten La Dernière Heure en La Libre Belgique nemen het digitale radiostation van het Vlaams Belang flink onder vuur. Er zou geen toestemming zijn om uit te zenden, maar een reactie van het Vlaamse Commissariaat voor Media komt er niet. Volgens de Waalse tegenhanger, het CSA (Conseil supérieur de l’ audiovisuel) bepaalt artikel 35 van het Franstalige decreet bovendien dat radiomedewerkers onafhankelijk moeten zijn en er dus geen banden met een regering, een politieke partij, een vakbond of een beroepsorganisatie mogen zijn.

1940 

De BBC verleent dagelijks vijftien minuten zendtijd aan Radio Oranje. Het programma wordt met een toespraak van Koningin Wilhelmina ingezet.

2003 

Diverse betrouwbare bronnen melden dat Jeroen van Inkel naar Radio Veronica vertrekt. Radio 538, zijn actuele werkgever en de Skygroep onthouden zich van alle commentaar.

2006 

Julia Samuel en Menno Vroom verlaten RTLFM. Het station is, na de gedwongen teruggave van de FM-frequenties, enkel nog via kabel en satelliet te horen. Stefan Brau, Edwin Ouwehand en Koen Huygevoort blijven de enige presentatoren.


1967

– De anti-zeezenderwet, die een einde moet maken aan offshore radio, wordt onder de naam ‘The Marine Broadcasting Offences Bill’ gepubliceerd.

– Na een aantal rechtszaken valt het verdict dat Radio 390, in de lucht vanaf het zeefort Red Sands, illegaal is. Om 17:10 uur rondt Edward Cole de uitzendingen met het Engelse volkslied definitief af.

– Directeur Philip Birch verrast met de uitspraak dat Radio London ook na 15 augustus 1967, de datum waarop alle Engelse zeezenders moeten zwijgen, zal doorgaan.

1987

Om 05:30 uur wordt de MV Sarah van Radio New York International door de kustwacht en door de medewerkers van de FCC, de organisatie die de radio- en televisie- licenties uitreikt, geënterd. De politie slaat eigenaar Alan Weiner, Ivan Rothstein en een journalist van de Village Voice in de boeien. De studio’s en de zender worden volledig ontmanteld. 

2006

KFI (een AM-zender) wordt tegen alle verwachtingen in marktleider in Los Angeles en stijgt van 4,0% naar 4,8%. Het station deelt wel de eerste plaats met KLVE. De voormalige nummer 1, Kiis FM is samen met het Mexicaanse La Nueva derde met 4,6%.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het radiodagboek van 30 november – 333 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 26 november – 329 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 november – 327 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 november -323 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 659: OmniPlayer, MENT & Brandy (audio)

DPG Media zet in op OmniPlayer voor z'n radiostations. Isabel en Lou van Put strijden Lees verder

VS: 103.5 WTOP verdiende het meest

BIA Advisory heeft een overzicht gepubliceerd van de Amerikaanse radiostations met de hoogste omzet in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Blad 557: Webradio, offshore radio en AM-radio

Tweede KG-zender tijdens Offshore Days’ (video)

Radio Star: live vanaf de… huifkar

Sluiten