fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 28 januari – 028 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2003

– De Haachtse Mango wordt om 18:00 uur door een blikseminslag getroffen. Nader onderzoek wijst uit dat het elektriciteitsnet aan de basis van de moeilijkheden ligt. Men dient een klacht in tegen de bewuste maatschappij. Het onweer haalt ook Lorali in Lummen, Tempo FM in Kampenhout, RGR in Overijse, de Gentse TOPradio, Qmusic in de Arteveldestad, Mango in Lier en de Genkse GRK uit de lucht.

– Het Kortrijkse Voltage schrapt de uur- en de Cool FM- jingles. Er is enkel nog nonstop muziek te horen van onder meer Madonna, Rene Froger en Elton John.

2004

Het Vlaamse parlement roept via een motie de Vlaamse deelregering op om de billijke vergoeding voor de lokale radio’s met de bevoegde federale minister Fientje Moerman te bespreken. Men hoopt zo tot een aanvaardbaar bedrag te komen. Een motie om de billijke vergoeding en de verhoogde Sabamtarieven bij te sturen, wordt verworpen. De vraag van het Vlaams Blok om de hele erkenningsronde over te doen en de lokale verankering zwaarder te laten doorwegen, krijgt geen positief gevolg.

1971

Nadat de Zwitserse eigenaren van de Mebo II door een list op 5 januari hun schip terug in handen kregen, starten er opnieuw testuitzendingen van Radio Noordzee Internationaal die enkel uit non-stop muziek bestaan.

1994

Radio 10 Gold begint om 20:00 uur op AM 675 kHz uit te zenden. Minister van WVC d’Ancona verricht de opening gevolgd door het nummer ‘Night Fever’ van The Bee Gees.

2000

Het openbaar ministerie overweegt om Jeroen van Inkel te vervolgen. Hij had de luisteraars via Veronica FM aangespoord om de flitspalen langs de weg te vernielen. Bovendien had de F1-fanaat de vrijdagavond tot ‘antiflitspaalavond’ uitgeroepen.

2002

Door de harde wind verdwijnen de zenders in Arnhem van Radio 538 en Noordzee FM uit de lucht. De antennes die op het dak van een 117 meter hoge toren staan, liepen schade op. Het mankement wordt snel hersteld.

2004

Directeur Ad Ossendrijver kondigt de start van Arrow Jazz FM binnen tien dagen aan. Het station dat bij de verdeling van de etherfrequenties het resterende kavel voor ‘klassieke muziek’ en ‘jazz’ veroverde, richt zich met de hulp van het Londense station Jazz FM op de jongere luisteraar.

2005 

Radio 538 spreekt dreigende taal tegen ID&T Radio omdat men zich, volgens de marktleider, niet houdt aan de gemaakte afspraken inzake het format. Indien het dancestation niet de nodige wijzigingen uitvoert, volgen er juridische stappen.

1977

De Mebo II en het bevoorradingsschip Angela verlaten de haven van Brest en reizen naar Libië.

1982

Onder impuls van André Holleaux wordt een organisatie opgericht die de belangen van de onafhankelijke radiostations behartigt.

1987

Laser Hot Hits test vanaf 05:45 uur op 576 kHz. Na een korte onderbreking tussen 16:00 en 16:56 uur wordt de non-stop muziek om 19:00 uur afgerond met de boodschap dat men morgen terug keert.

2004


De Sunday Express meldt een mogelijke fusie tussen de twee grootste radiogroepen GWR en Capital. De geruchten worden voorlopig ontkend. Capital meldt echter dat er ‘dit jaar zeker nog iets gaat gebeuren’.

2005

Magic 105.4 wordt met 6,1% of een winst van 1,3% een bedreiging voor marktleider Capital FM, dat 6,2% behoudt. Heart FM valt naar 5,3% terug. BBC Radio 2 blijft de best beluisterde radiozender met 16,4%. BBC Radio 4 is tweede met 11,5%. BBC Radio One ging met 0,5% vooruit en staat op 8,2%.

1968: Nieuw Zeeland

De MV Tiri van Radio Hauraki (foto bovenaan) verzeilt in een zware storm. Wanneer de motor ook nog eens sneuvelt, belandt het zendschip met een klap op de rotsige kust bij Wangaparapara Harbour. Paul Lineham was de laatste presentator die te horen was. Men vermoedt dat het doek over de zender is gevallen.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het is vandaag 28 oktober… 1988 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 28 oktober – 300 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 638: Dictee, Koers en Radio Report (video)

Ook het Groot Dictee der Nederlandse Taal gaat digitaal. Radio Singjaal's Kanaal Koers neemt een Lees verder

Het is vandaag 26 oktober… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 25 oktober… 1988 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 24 oktober – 296 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het is vandaag 23 oktober… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 23 oktober – 295 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, lokale radio, luistercijfers, middengolf, muziek, nederland
Blad 394: Mi Amigo, Singjaal & ACR (audio)

Het is vandaag 27 januari… 1970 (audio)

2001: Bert Geenen hertekent TOPradio (audio)

Het radiodagboek van 27 januari – 027 (video)

UK: Tony Prince veilt memorabilia voor United DJ’s

Het is vandaag 26 januari… 1977 (audio)

Sluiten