RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het Radiodagboek van 28 december

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1973: De testuitzendingen van Radio Mi Amigo starten op de ‘MV Mi Amigo’.

2005: Radio Contact blijft vernieuwen. De inlijving van het Antwerpse Multipop en een nieuw jingle-pakket, geïnspireerd op het Duitse Megaradio, moeten 2006 krachtig inzetten.

2007: Radio Basic Gold zal vanaf begin 2008 niet enkel in Eeklo op 102.6 MHz maar ook in de omgeving van Aalter op 107.8 MHz te beluisteren zijn. Deze frequentie zal de eerste zijn die start na de erkenningsronde.

1972: Wanneer Kapitein van der Kamp op de ‘MV Mi Amigo’ waar vandaan Radio Caroline uitzendt, de Nederlandse bemanning informeert dat de Engelse medewerkers toch een deel van hun salaris ontvingen, komt het ’s nachts tot een ware muiterij waarbij een aantal medewerkers de olietoevoer naar de generator afsluit. Hierdoor komt men zonder licht te zitten. Andy Archer, Crispian St. John, Paul Dubois en Peter Chicago slagen er in om dit te herstellen.  

1975: De ‘V.O.O.’ opent, na een kort overzicht van de periode als zeezender, het nieuwe Radio 4 met Tineke, Lex Harding en Hans Mondt. André van Duin zorgt als Tom Stom en Simon Somber voor een vrolijk ontbijt. 

1993: Zangeres Astrid Nijgh van de hit in 1973 ‘Ik Doe Wat Ik Doe’ start bij Radio Noordzee Nationaal.

2003: Yorin FM blijft jong talent aanwerven. Nadat Timo Kanst en Frank Dane, de broer van Robert Jensen, Radio 538 voor de Holland Mediagroep ruilden, wordt nu ook de komst van Maurice Verschuuren bevestigd. Coen Swijnenberg wordt zijn vervanger bij 3FM.

1984: Terry Wogan stopt de ‘Breakfast Show’ bij BBC Radio 2. Hij keert vanaf januari 1993 terug en zal tot en met januari 2009 de ochtend verzorgen.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx