RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Radiodagboek van 28 april

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1975: Tijdens een openbare veiling wordt de ‘Jeanine’, het zendschip van Radio Atlantis, aan de scheepswerfeigenaar Rinus van der Marel in Ouwerkerk verkocht. Net voor de overeenkomst stelen onbekenden de dure studioapparatuur. Na betaling van de havenautoriteiten verdwijnt de opbrengst naar de vorige eigenaar Steph Willemsen en niet naar Adriaan van Landschoot. 

1981: Tijdens het monsterproces tegen 115 medewerkers, die ooit aan de uitzendingen van Radio Mi Amigo meewerkten, eist het Openbaar Ministerie forse geldboetes tegen een aantal hoofdverdachten, onder anderen Marcel Sieron en Patrick Van Accoleyen.

2005: Tijdens een interview met de krant ‘De Standaard’ bekent de directeur generaal van de administratie Media Paul Van De Velde dat het actuele frequentieplan door de vervelende problemen qua coördinatie met de Waalse stations ‘met haken en ogen aaneen hangt’. Deze opmerkelijke uitspraak komt er naar aanleiding van de schorsing van het Antwerpse Radio Centraal.

1970: Rob Out laat de luisteraars van Radio Veronica kennis maken met het nieuwste jinglepakket, dat rond half april 1970 in de bekende Blaricumse ‘Soundpush Studios’ werd gemaakt. De dj’s Will Luikinga en Ad Bouman spraken alle teksten in. Patricia en Yvonne Paay waren de zangeressen van dienst.  

1989: Een onderzoek toont aan dat er dagelijks ongeveer 25.000 mensen op Radio 819 afstemmen. Een eerdere enquete leverde 15.000 luisteraars op.

2005: De nieuwe televisiezender voor ‘Talpa’ ‘10’ zet kwaad bloed bij ‘SBS’. De maatschappij had twee dagen na de bekendmaking van de plannen van John De Mol ‘TV10’ als logo voor een digitaal station geïntroduceerd. Deze naam was, volgens de woordvoerder Eric Oljon, al lang in het bezit van ‘SBS’.

2021:

– Manager Rob Stenders bij Radio Veronica wijzigt stap voor stap de programmering. Martijn Muijs verhuist naar het lunchblok tussen 12.00 uur en 14.00 uur.

-Bas Menting en Mart Meijer, die bij de samenstelling van de wekelijkse ‘Global Dance Chart Top 40’ op Radio 538 met Wessel van Diepen op vrijdagavond betrokken zijn, starten tussen 21.00 uur en middernacht. ‘Bas en Mart’ zullen de show van maandag tot en met donderdag verzorgen.

– Florent Luyckx trekt naar omroep PowNed. Hij concentreert zich op de continuïteit van verschillende radioprogramma’s. De nieuwe aanwinst zal PowNed bij de diverse NPO-zenderredacties vertegenwoordigen. 

1966: Vision Projects, de maatschappij van Radio Tower gaat failliet en daarom verlaat het personeel van Radio Tower het ex-Navyfort ‘Sunk Head’. Het geld is op.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx