fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 28 april – 119 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1975

Op een openbare veiling wordt de Jeanine, ooit het zendschip van Radio Atlantis, aan de Nederlandse scheepswerfeigenaar Marcel Van Ouwerkerk verkocht. Net voor de regeling van de overeenkomst stelen onbekenden onder meer de dure studioapparatuur. Nadat de havenautoriteiten werden betaald, verdwijnt het resterende geld van de opbrengst naar de vorige eigenaar, Steph Willemsen en niet naar Adriaan Van Landschoot. (Foto bovenaan)

1981

Tijdens het monsterproces tegen 115 medewerkers, die ooit aan de uitzendingen van Radio Mi Amigo meewerkten, eist het Openbaar Ministerie forse geldboetes tegen een aantal hoofdverdachten waar onder Marcel Sieron en Patrick Van Accoleyen.

2000

– Radio Donna en 3FM gaan tijdens de duur van het Europese Kampioenschap Voetbal samenwerken. Zo zullen Leen Demaré en Wim Rigter vanuit diverse locaties, waaronder de Amsterdam Arena, programma’s presenteren.

– Carlo Gepts, de baas van VT4, meldt tijdens een interview in de krant De Morgen dat het commerciële televisiestation zich kandidaat stelt voor een landelijke FM-vergunning.

2003

– Francis Lemaire, grote baas van Radio Contact gaat in hoger beroep tegen de straf die op 18 april jl werd uitgesproken door het Vlaamse Commissariaat voor de Media. Een klacht van Radio Antigoon leidde tot een schorsing van drie dagen, die normaal op 12 mei zou moeten ingaan.

– Het signaal van Contact 2 uit Maldegem wordt voor de hits van Radio Contact omgeruild.

2004

– De geplande erkenningsronde levert 54 kandidaten voor enkele overgebleven frequenties op. Alle vzw’s van C-Dance vallen uit de boot wegens talrijke onjuistheden in de ingediende dossiers. Radio Contact en het tweede Nederlandstalige station van de groep rond de blauwe dolfijn hopen in Antwerpen en in Limburg een aantal erkenningen in de wacht te slepen.

– De Raad van State schorst het frequentieplan na een klacht van de nieuwszender BFM.

2005

– Tijdens een interview met de krant De Standaard bekent de directeur-generaal van de administratie media Paul Van De Velde dat het huidige frequentieplan voor de FM-band door de coördinatieproblemen met de Franstalige radiostations ‘met haken en ogen aaneen hangt’. Deze opmerkelijke uitspraak komt er naar aanleiding van de schorsing van de Antwerpse zender Radio Centraal.

– In de Gazet Van Antwerpen noemt een lid van de Raad van Bestuur van de VRT de relatie met baas Tony Mary ‘slecht’. Ook Vlaamse politici noemen de situatie onhoudbaar.

– Mediaminister Geert Bourgeois kondigt concrete acties aan tegen radiostations met te hoge zendvermogens. Zo krijgt het BIPT de toelating om meteen in te grijpen. In het verleden diende men eerst de goedkeuring langs Waalse zijde van het CSA af te wachten.

2006

Het Antwerpse parket eist de doorverwijzing van Think Media, de mediaholding van Maurice De Velder, en de twee dochterfirma’s De Vrije Pers en Business Panel naar de correctionele rechtbank. Volgens het parket is de beurskoers van een van de voormalige aandeelhouders van 4FM gemanipuleerd.

1964 

De geplande radio- en televisie-uitzendingen vanaf het REM-eiland starten pas na 1 augustus. Dit uitstel houdt verband met een vertraging in de voorbereiding.

1989 

Een Nederlands luisteronderzoek toont aan dat er dagelijks ongeveer 25.000 mensen op Radio 819 afstemmen. Een eerder gevoerde rondvraag leverde 15.000 luisteraars op.

2004

De geplande start van Radio Waddenzee, die op 1 mei was voorzien, wordt vanwege de aanvraag tot de bouw van twee 25 meter hoge zendmasten in Stiens, uitgesteld.

2005

Tien, de nieuwe televisiezender van Talpa zet kwaad bloed bij SBS. De maatschappij had twee dagen na de bekendmaking van de plannen van John de Mol ‘TV10’ als logo voor een nieuw digitaal station geïntroduceerd. Deze naam was, volgens woordvoerder Eric Oljon, al langer in het bezit van SBS.

1999

Het Parijse Oui FM ontkent de toenadering met het Engelse Virgin Radio. De geruchten kwamen een stroomversnelling terecht toen ex-Fun Radio topman Carl Watts, in opdracht van het rockstation, in Londen verbleef om aan de vormgeving te sleutelen.

2000

Sebastien Cauet, die nauwelijks vier maanden geleden tot nieuwe programmaleider bij NRJ was benoemd, neemt onmiddellijk ontslag. Zijn vertrek is het resultaat van onenigheid met de directie over de toekomst van het landelijke netwerk. 

1966: Verenigd Koninkrijk

Terwijl Vision Projects, de maatschappij van Radio Tower failliet gaat, verhogen technici de zendmast van Radio Essex. Daardoor zal de fortpiraat nog beter te ontvangen zijn.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 27 april – 118 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 26 april – 117 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 25 april – 116 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2008: Radiopionier Marc Moulin overleden (video)

Marc Moulin (66), begenadigd auteur, tv- en radiomaker en talentvol muzikant is vrijdag jongstleden overleden Lees verder

Het radiodagboek van 1 oktober – 274 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 615: Noordzee, DAB+ in Wallonië, Radio Streaming (video)

Daar is Noordzee Info, de Oostendse versie van VRT NWS (maar dan beter). Laat ze Lees verder

Het radiodagboek van 30 september – 273 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 614: Tipik, Sky Radio, Beste Buren

Er is altijd meer dan één koe die Blaar heet, zelfs in Wallonië. Niet zeker Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, frankrijk, groot-brittannië, lokale radio, offshore, tv, vrt
Blad 481: Westradio, Mi Amigo & Groot Hertogdom

Kortrijk: Sinksenradio op 92.2 FM

Radio in Vlaanderen tijdens de lockdown

Interne machtsstrijd bij Europe 1

Het is vandaag 27 april… 1975 (audio)

2000: En wat met de radio- en tv- taks?

Sluiten