fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het radiodagboek van 27 september – 270 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2000

– Volgens het onderzoek van Radioscan blijft Radio 2 de absolute marktleider met 37,2% (een winst met 2%). Radio Donna daalt met 1,9% en staat op 19%. Studio Brussel scoort 10,5% of een stijging met 1,4%. Radio Contact blijft de populairste privé zender met 7,3%. TOPradio haalt 3,5%. Mango volgt met 2,4%.

– Peter Hoogland presenteert bij TOPradio en via Kanaal 2 de allerlaatste aflevering van ‘Het Land Van Hoogland’.

– De Kortrijkse afdelingen van Contact en Family Radio moeten het zonder de gebruikelijke nationale programma’s stellen. Er is uitsluitend non stop muziek te horen. Om 16:00 uur wordt zelfs een fout tijdsein gestart.

2001

De op drift geslagen Eutelsat-satelliet brengt de lokale afdelingen van TOPradio en Mango in moeilijkheden. De gebruikelijke nationale programma’s worden door lokale presentatoren verzorgd.

2002

– Radio Voltage uit Harelbeke, het voormalige NRJ Kortrijk, neemt de muziek van Cool FM over.

– Het Waalse radiostation Ciel FM is plotseling op 97.8 MHz, in grote delen van Vlaanderen tot vlakbij Antwerpen, te ontvangen. Dat veroorzaakt onder meer storingen met Radio 2 Antwerpen.

– Jan Vanvinckenroye (foto bovenaan) verlaat Radio Contact 2 en trekt naar 4FM. Koen Vervremd van Radio Contact Kempen wordt zijn vervanger.

2003 

– De RTBF staakt vanwege de aanhoudende politieke onduidelijkheid over het Magellaenplan, dat voor bezuinigingen pleit. La Première, Fréquence Wallonie en Bruxelles Capitale brengen een muziekprogramma. Musique 3 en Radio 21 zenden een apart non-stop aanbod uit. Er zijn korte nieuwsuitzendingen om 07:00, 08:00, 09:00, 13:00, 17:00, 18:00 en 23:00 uur.

– Radio VRL uit Leuven, dat de inzet is van een juridisch dispuut tussen TOPradio en Emmis, verdwijnt uit de lucht.

– Technische problemen bij Radio Contact 2 in Halen zorgen voor een tijdelijke onderbreking van de programma’s.

2004

Radio Bruxelles, de nieuwe krachtige stadsradio voor de hoofdstad en de wijde omgeving, begint met de officiële uitzendingen op 101.4 MHz.

2005 

Cool FM is in Bree te ontvangen via twee frequenties; 103.0 en 105.9 MHz.

1989 

Het Commissariaat voor de Media bepaalt dat RTL-Véronique wel en TV10 niet op de kabel mag komen. Dit station werd als niet genoeg buitenlands omschreven.

1999 

‘De Avondspits’ wordt tot het programma van de eeuw gekozen. Tijdens de jaren 70 en 80 was de uitzending van Frits Spits op Hilversum 3 en later Radio 3 enorm populair.

2000 

Het besluit van Rob Stenders om met het ochtendblok bij 3FM te stoppen, versnelt de jacht naar een geschikte opvolger. In het centrum van Hilversum duiken er ludieke posters op met de boodschap ‘3FM wordt wakker, wij willen Ochtendrick’. Rick van Velthuyzen ontkent elke betrokkenheid en meldt dat hij het bij Radio 538 naar zijn zin heeft.

2001 

– De Holland Mediagroep wint het hoger beroep tegen het vonnis van de Utrechtse rechtbank van 23 maart. Dat bepaalde dat de merknaam ‘Me’ wegens merkinbreuk niet mocht gebruikt worden. De voormalige Veronica radio- en tv-stations behouden de naam Yorin maar de mediagroep is verheugd dat het verdict vernietigd is.

– Een probleem met de satelliet Eutelsat haalt de meeste commerciële radiostations uit de lucht. Sky Radio, Noordzee FM en Radio 538 gebruiken vanaf 01:00 uur een noodverbinding naar de steunzenders. Yorin FM en Kink FM ondervinden geen problemen. Diverse zenders van Radio 10, Classic FM, Business Nieuws Radio en kabelstations zoals Country FM en Love Radio zijn uit de lucht.

2004

Radio 538, Sky Radio en Radio 1 zijn volgens de laatste resultaten van het marktonderzoek door het bureau Intomart de drie best beluisterde stations. Vooral de nieuwszender van de publieke omroep, Noordzee FM en Radio 10 Gold boekten vooruitgang.

2006 

– Ongeveer 1,4 miljoen families in Midden-Nederland en in het westen van het land kampen, als gevolg van werkzaamheden door het NOB, met een storing. Volgens kabelexploitant Casema zijn de publieke zenders Radio 1 en 2 sinds 07:10 uur niet te ontvangen. Radio 3 was van 07:10 tot 10:00 uur uit de lucht. De moeilijkheden waren om 12:30 uur opgelost.

– De 24 jarige Robin Veldeman, die bij Yorin FM en bij Slam!Fm werkte, trekt naar Radio Dolfijn op Curaçao. Hij zal Sem Chouika als presentator van ‘Semmertime!’ (15:00 – 18:00 uur) opvolgen.

1985

Drie personen; Howard Beer, Graham Bushell en Donald Hill, verschijnen voor de Britse rechtbank in Southend-on-Sea wegens het illegaal bevoorraden van de MV Ross Revenge. Ze krijgen een boete van 500 pond en moeten 50 pond gerechtskosten betalen. Het trio had in maart met de Alibe 1600 gallon brandstof aan boord van het zendschip gebracht.

2006

De groep Saga overweegt om de volledige radiotak te verkopen. Het gaat om drie regionale en één lokale zender.

1980

WHOT start als piratenstation in Brooklyn op AM 1620 en op 92.5 MHz.

2004

De mediagigant Clear Channel gaat het aantal Spaanse radiostations van 18 tot 25 opdrijven. Alfredo Alfonso krijgt de opdracht om de marktmogelijkheden te onderzoeken. Het talkstation Real Radio 105.3 in Miami, schakelt over naar het Spaanstalige Hitradio Viva.

2005

Het bureau Arbitron maakt de resultaten van de eerste luisteronderzoeken met de elektronische meettoestellen bekend. De keuze viel op de multiculturele stad Houston. Het soft popstation Sunny 99.1 (KODA) en de hot AC-zender Mix 96.5 (KHMX) halen een schitterend weekbereik. Andere verrassende conclusies zijn de kortere luistertijd en het minder aantal vaste luisteraars.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 24 oktober – 296 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 oktober – 295 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 22 oktober – 294 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 oktober – 292 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 18 oktober – 290 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 17 oktober – 289 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2009: RTBF International staakt de uitzendingen

De RTBF kondigde zopas aan te stoppen met de kortegolfuitzendingen van RTBF International, die vooral Lees verder

Het radiodagboek van 15 oktober – 287 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, lokale radio, luistercijfers, middengolf, nederland, netwerkradio, offshore, satelliet, tv, usa
Blad 612: NRJ, Radio 1 & Jabra (video)

(Het) Paradijs is op YouTube te zien (video)

StuBru: Eva & Max presenteren de vooravond

Het is vandaag 26 september… 1976 (audio)

2008: Donna’s David wil naar StuBru

Het radiodagboek van 26 september – 269 (audio)

Sluiten