fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001

– Radio Roxy van Gust De Coster verdwijnt van de kabel bij de gemengde intercommunales. Bij de andere maatschappijen wordt de muziek nog steeds doorgegeven. Men verwacht dat het signaal door Radio Contact 2 zal worden vervangen.

– Qmusic start in West Vlaanderen op 98.2 MHz. Het station bestrijkt Brugge, Kortrijk en Roeselare.

2004 

Het Antwerpse radiomonument Piet Keizer, die samen met Antigoon tot een absoluut begrip in de Scheldestad uitgroeide, start bij Radio Minerva. Hij presenteert elke zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur een weekendprogramma.

2005 

De populairste vrije radio ooit, Maeva, keert via webstream terug. Er zijn non-stop muziek en authentieke jingles te horen. Men plant ook een heruitzending van de programma’s van weleer.

2006 

Bronnen bij het BIPT melden mogelijke controles bij onder meer Contact, Ciel FM, NRJ, en Fun. Diverse stations, zoals Nostalgie, zouden met een té hoog vermogen werken.

2007 

Siska Schoeters, Peter Van de Veire en Thomas Desoete trekken in kader van ‘Music For Life’ naar het Glazen Huis in Leuven. Tussen 21 en 24 december 2007 zullen ze zonder eten de klok rond uitzenden. De luisteraars kunnen tegen betaling platen aanvragen.

1985 

Frits Spits haalt tijdens de ‘Avondspits’ op Hilversum 3 uit naar de TROS die vanaf 5 december de ‘Nationale Hitparade Top 100’ zal uitzenden. Hij waarschuwt dat men het voortaan, ‘zonder de gedegen presentatie zal moeten doen’.

1986 

Veronica-directeur Rob Out is niet te spreken over het magazine ‘Nieuwslijn’. Hij vindt de inhoud ‘té negatief’ en dreigt in een interne memo met ontslag voor de hele ploeg onder leiding van eindredacteur Ruud Hendriks.

2002 

Radio 538 maakt het vertrek van Erik de Zwart naar Talpa, de mediagroep van John de Mol, bekend. Als programmadirecteur wist hij het hitstation tot fenomenale hoogten op te tillen. Om 16:00 uur vallen de namen van de opvolgers. Lex Harding en Nico Kreuning moeten Radio 538 naar de herverdeling van de etherfrequenties leiden.

2003 

– Radio 10FM gaat zich weer als de gouwe ouwe zender profileren en wordt op 1 december Radio 10 Gold.

– De keuring van de MV Communicator voor het vertrek naar Engeland verloopt zonder problemen. Na het uitreiken van de nodige papieren wil de organisatie ‘The Superstation’, het voormalige onderkomen van Holland FM en Hitradio Veronica opnieuw als zendschip uitrusten.

2005 

– RTL Nederland overweegt om RTLFM te verkopen. De lopende rechtszaak tegen 100%NL moet een mogelijke wisseling van de eigenaar uitstellen.

– Tom Mulder keert even terug bij Radio 10. Tijdens ’40 jaar Top 40’ vertelt hij uitgebreid over zijn revalidatie nadat hij op 1 augustus 2004 door een hersenbloeding werd getroffen. (Foto bovenaan – credits: Archief Freewave)

2007

De ontslagen Bert van Lent wordt door 100% NL weer aangeworven. Hij zal vier nachten per week tussen 01:00 en 04:00 uur een interactieve talkshow verzorgen.

2005

In Bradford starten de digitale uitzendingen van het eerste Islamitische radiostation. Behalve de religieuze thema’s voorziet men jeugdgerichte items. Het aanbod is ook in de grootste moskeeën van Mecca, Medina en Al-Quds te beluisteren.

2006

Virgin Radio kondigt aan de middengolfuitzendingen in 2010 te zullen stoppen.

1926: Verenigde Staten

KXL-AM in Portland start op de middengolf. 

2003: Ierland

De plannen om de Ierse publieke radiozender RTE1 op de voormalige frequentie van Atlantic 252 te laten uitzenden, worden opnieuw uitgesteld. Men verwacht einde april 2004 te starten.

2005: Frankrijk

Tweehonderd rechtse parlementariërs wekken verontwaardiging op. Ze willen als gevolg van de recente onlusten in de Parijse voorsteden een aantal rappers en diverse groepen vanwege hun opruiende teksten laten vervolgen. Het landelijke Skyrock reageert verbijsterd en neemt de geviseerde artiesten meteen in bescherming.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 508: Radiowebsites, Wonderland, Minerva (audio & video)

Lekker weer. Verlengd weekend. En de wereld die nog steeds enkele versnellingen trager draait. Soms Lees verder

Blad 507: Festivals, Radio 5 en Nostalgie (audio)

U kan niet naar het festival, dan komt het festival tot bij u (in Wallonië)Een Lees verder

NRJ: Online-reclame verschillend van FM-spots

Er wordt steeds meer digitaal geluisterd. Ook in Wallonië. Via DAB+ en online. Volgens de Lees verder

Het radiodagboek van 27 mei – 148 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Wallonië: online radio maakt enorme sprong door lockdown

Tijdens de lockdown nam in Franstalig België het online naar de radio luisteren, zowel naar Lees verder

Het radiodagboek van 25 mei (146)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, kabelradio, lokale radio, middengolf, nederland, offshore, usa, vrt
Blad 340: Een wedstrijd, jingles en een prijs (video)

Groen licht voor 8 nieuwe lokale radiozenders

Kicken op radio en zo (59)

Het is vandaag 26 november… 1977 (audio)

2000: Blauwe dolfijn gooit knuppel in VRT-hok

2013: KPMG radiostudie van Tom Evens

Sluiten