fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 27 juni – 178 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.


1977 

De eerste editie van het gedrukte maandblad RadioVisie verschijnt. Het magazine is de opvolger van Baffle, het tijdschrift dat door de Vereniging Voor Vrije Radio werd uitgegeven. 

2001 

Radio Contact maakt bekend een dossier voor een nationale licentie te zullen indienen. Om het prijskaartje in te vullen werden een aantal investeerders aangetrokken.

2002 

Radio Donna blijft het Belgische zangtalent promoten. Zo ontvangt Kate Ryan, dankzij de massale steun van de luisteraars in de Hasseltse Grenslandhallen, de Award voor de beste doorbraak van het voorbije jaar. Een onderscheiding die ze vooral te danken heeft aan het succes van ‘Desenchante’, origineel een nummer van de Franse zangeres Mylne Farmer (uit 1991).

2003 

Cool FM begint onderhandelingen met een Genks radiostation om bij het netwerk aan te sluiten.

2005 

Het Waalse CSA onderzoekt het illegale gebruik van diverse frequenties. Het gaat om NRJ Verviers (106.5 MHz), Contact Plus Brussel (104.3 MHz), Sud Radio Spa (107.1 MHz), Sud Radio Theux (88.9 MHz), Sud Radio Malmédy (105.1 MHz) en Nostalgie Waremme (91.9 MHz). De eigenaren van Mélodie FM (Nivelles, 88.9 MHz), Beho FM (Vielsalm,100.5 MHz en 103.8 MHz in Bastogne), Contact 2 en Net FM moeten tijdens een hoorzitting meer uitleg geven. 

1998

De Nederlandse niet landelijke commerciële radiostations richten de vereniging NLCR (Niet Landelijke Commerciële Radio omroep) op. Zij vertegenwoordigen de belangen van de lokale en regionale commerciële zenders. Rebecca Radio, Happy Radio, HOT Radio, Radio 8FM, Sun FM en City maken deel uit van deze groep.

1999 

Na 37 jaar neemt Willem Duys (foto bovenaan) bij de AVRO afscheid van het ochtendprogramma ‘Muziekmozaïek’, op zondag bij Radio 2

2001 

Sky Radio blijft het populairste station in Nederland, aldus de nieuwste luistercijfers van het onderzoekbureau Intomart. Met 17,7% doet het non-stop muziekstation 2% beter dan 3FM. Radio 538 staat op nummer 3 met 13,4%.

2005 

Onder een enorme belangstelling van pers en adverteerders wordt in Studio 21 van het Hilversumse Mediapark, Talpa TV voorgesteld. Zowat 35.000 personen bezochten de site van het televisiestation om er de onthulling van de plannen bij te wonen.

2006 

De Telegraaf meldt dat Lex Harding en Ruud Hendriks zich zwaar bedrogen voelen door Duncan Stutterheim, de baas van het danceconcern ID&T. Eind 2005 kocht het tweetal, samen met Marcel Dijkhuizen, SLAM!FM van ID&T. Met de overname was ruim vier miljoen euro gemoeid. Binnen enkele weken ging het station echter bijna failliet. 

1966

De eerste zitting in verband met de moord op Radio City-directeur Reginald Calvert duurt nauwelijks vijf minuten. De zaak wordt meteen tot 26 september verdaagd.

1970

Om de stoorzender van de Navy te ontlopen wijkt Radio Northsea International uit naar 217 meter of 1382 kHz.

2005

Alice Cooper begint bij Virgin Radio Classic Rock. De Amerikaanse rockzanger, die vooral in de jaren 70 met hits als ‘Halo Of Flies’ en ‘How You Gonna See Me Now’ scoorde, is elke dag tussen 18:00 en 22:00 uur te beluisteren. 

2006

The Guardian meldt dat de voormalige baas van Capital Radio en GCap Media bij zijn vertrek een gouden handdruk van 1,13 miljoen pond kreeg. David Mansfield voerde enige tijd de groep GCap aan maar interne ruzies en meningsverschillen leidden tot zijn plots vertrek. Ook andere topfiguren namen onder gelijkaardige omstandigheden ontslag.

1979: Italië

Radio Nova International start in het Italiaanse Ventimiglia. Dit station, opgericht door onder meer ex-Radio Noordzee Internationaal medewerker A.J. Beirens en Danny Thomas (ex ABC Europe), brengt voortaan culturele, informatieve en muzikale programma’s voor de toeristen.

2006: Bahrein

De overheid van  het staatje  gelegen tussen Saoedi-Arabi en Qatar, legde op zaterdag 17 juni de enige commerciële zender Radio Sawt Al Ghad (De Stem van Morgen) het zwijgen op. De krant Gulf News die het nieuws onthulde, voegde er aan toe dat het station zich niet aan de financiële afspraken hield.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 2 april – 093 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 457: Adam & Jeroen, Nostalgie, Oorboekje en KL85

1 april is niet enkel 'verzenderkesdag', maar blijkbaar ook dé datum om nieuwe radioprojecten te Lees verder

Blad 456: Satelliet, Nostalgie en podcasts

Vroeg begonnen is half gewonnen. Anders raken we ons nieuws niet kwijt vandaag. Ook vanavond Lees verder

Het radiodagboek van 1 april – 092 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 31 maart – 091 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 30 maart – 090 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 28 maart – 088 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 26 maart – 086 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, luistercijfers, middengolf, muziek, nederland, netwerkradio, pers, tv, vrt
Blad 188: Caroline, Radionomy en Klara (audio)

Vlaamse CIM-luistercijfers (januari – april 2019)

CIM publiceerde de nieuwe radioluistercijfers

Hallo. Dit is Mi Amigo. Mijn naam is Joop (audio)

2008: Radio Scorpio is voorlopig gered

Het radiodagboek van 26 juni – 177 (audio)

Sluiten