RadioVisie

  • .
    .

Het Radiodagboek van 27 december

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2020.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1985: 162 Waalse en Brusselse vrije radio’s ontvangen een erkenning. Op basis van hun vermogen ontstaan er vier categorieën: De agglomeratieradio’s (1 kW), de stations grenzend aan de agglomeratie (500 W), lokale (160 W) en wijkradio’s (20 W). Het zal echter tot 1987 duren eer men een passende frequentie toegewezen krijgt. 

2005: Rudi Van Vlaanderen, Mike Piteljon, Danny Scherpenberg, Peter Van den Bossche en Yves Van Ooteghem nemen op 1/1/2006 afscheid bij Radio Contact.

2013: Twizz Radio stopt na een lange aflevering van het humoristische item ‘Flingueurs de l’info’. Na een lange lijdensweg wordt de start van DH Radio op 13/1/2014 voorbereid.

2002: Wessel van Diepen uit Delft wordt tijdens het afscheid van Erik de Zwart bij Radio 538 als dé nieuwe presentator van de ‘Top 40’ voorgesteld.

2003: De krant ‘De Telegraaf’ bevestigt het vermoeden van ‘Radiovisie’ dat John de Mol interesse voor de frequenties van RTL FM had. De topman van ‘RTL’ Fons Van Westerloo, verklapte de pogingen van ‘Talpa’ om Radio 10, dat tijdens de toekenning van de FM-frequenties buiten de prijzen viel, onder de hoede van de ‘HMG’ (‘Holland Media Groep’) te brengen.

2004: Alex Oosterveen, Rob Spijker van Hot Radio en Jente Kater (ex-Veronica) stappen over naar ID&T Radio. Wellicht wordt de huidige naam in (toen nog) SLAM!FM veranderd. 

2013: Radio KBC, dat in 1983 door een samensmelting van in beslag genomen illegale projecten ontstond, start via de kortegolf. Men zendt met een vermogen van 100 kW via 6095 kHz uit. Dankzij een degelijk organigram kwam een organisatie tot stand die zich niet enkel op het exploiteren van een radiostation toelegde maar ook op het verspreiden van verschillende producties.

1983: Nadat de geruchten over een mogelijk ingrijpen van de Britse justitie steeds hardnekkiger werden, gaat de ‘MV Communicator’, het zendschip van Laser Hot Hits, op 8 mijl buiten de kust van Margate en in de onmiddellijke nabijheid van de ‘MV Ross Revenge’ (van Radio Caroline) voor anker.

2011: Smooth Radio opent drie themakanalen: Smooth Soul, Smooth ’80″s en Smooth ’70’s. Het laatste station vervangt de op 1/11/2011 door de ‘GMG Radio’ (Guardian Media Group’) gestarte Kerstmuziek.

1960: Zweden

Het zwaar beschadigde zendschip van Radio Nord, de ‘MV Magda Maria’ belandt via de Zweedse havenstad Sandhamn in het Finse Abo waar men de scheepswerf ‘Crichton Fulcan’ opzoekt. Onder druk van de regering wijkt men uit naar de haven van Chalk. 

RadioVisie op deze dag in 2021

RadioVisie op deze dag in 2020

RadioVisie op deze dag in 2019

RadioVisie op deze dag in 2018

RadioVisie op deze dag in 2017


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Radiodagboek van 29 december

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 28 december

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 26 december

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 25 december

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter Lees verder

Het Radiodagboek van 25 mei

Vandaag in 1968: Studenten, medewerkers en leraren aan de Brusselse vrije universiteit van Brussel zenden Lees verder

Het Radiodagboek van 24 mei

Vandaag in 1984: Ric Harris opent na een woelige voorbereiding om 6.00 uur Laser 558 Lees verder

Het Radiodagboek van 23 mei

Vandaag in 1969: Joost den Draaijer (Willem van Kooten) presenteert de eerste hitparade, de 'VPRO Lees verder

“Dat Is Het Oog Van De Duivel!” (video)

Een bijdrage dit keer waarin ik ruimte maak voor lezer Henk Kruize die het stukje Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x