fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het radiodagboek van 27 december – 360 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2001

Een technicus van de Vlaamse Mediamaatschappij lost in de late namiddag de problemen bij de Genkse afdeling van Qmusic (94.7 MHz) op. De muziek wordt hervat.

2003

Radio Del Sol in Ninove neemt de uitzendingen van Maeva FM over.

2005

Rudi Van Vlaanderen, Mike Piteljon, Danny Scherpenberg, Peter Van den Bossche en Yves Van Ooteghem stoppen op 1 januari 2006 bij Radio Contact.

2006 

– Een luisteronderzoek van de VRT bevestigt het succes van ‘Music For Life’ van Studio Brussel. Tussen 19 en 24 december luisterden 1.500.000 Vlamingen gedurende minstens een kwartier. Zaterdag was de absolute topdag met 838.000 luisteraars tussen 06:00 en 24:00 uur (66,6 % meer dan gemiddeld).

– De Belgische afdeling van BFM brengt vanaf 1 januari 2007 meer lokale items en start de namiddagprogramma’s al om 16:30 uur.


2002

Wessel van Diepen uit Delft wordt tijdens het afscheidsprogramma van Erik de Zwart bij Radio 538 als dé nieuwe presentator van de ‘Top 40’ voorgesteld.

2003

De krant De Telegraaf bevestigt het vermoeden van RadioVisie dat John de Mol meer dan gewone interesse voor de frequenties van RTLFM vertoont. De pas aangestelde topman van RTL Nederland, Fons van Westerloo, onthult de pogingen van Talpa Radio om Radio 10, dat tijdens de toekenning van de FM-frequenties buiten de prijzen viel, onder de hoede van de Holland Mediagroep te brengen.

2004
 
Alex Oosterveen, Rob Spijker van Hot Radio en Jente Kater (ex-Veronica) stappen naar ID&T Radio over.

2006

Na ‘All The Good Things Must Come To An End’ van Nelly Furtado valt het doek definitief over RTLFM. Nikki Plessen start om 12:00 uur in de noodstudio van Radio Veronica de uitzendingen van TMFradio voor de doelgroep tussen 12 en 25 jaar.1960: Zweden

Het zwaar beschadigde zendschip van Radio Nord, de MV Bon Jour (foto bovenaan), belandt via de havenstad Sandhamn in het Finse Abo waar men de scheepswerf Crichton Fulcan opzoekt. Onder druk van de regering, die liever niks te maken heeft met ‘illegale zendschepen’, wijkt men nadien uit naar Chalk.

1983: Verenigd Koninkrijk

Nadat de geruchten over een mogelijk ingrijpen van de Britse justitie steeds hardnekkiger werden, gaat de MV Communicator, het zendschip van Laser Hot Hits, op acht mijl buiten de kust van Margate en in de onmiddellijke nabijheid van de MV Ross Revenge (van Radio Caroline) voor anker.

2006: Denemarken

Radio 100FM Soft start als nieuw station op DAB en is in de omgeving van Kopenhagen ook op 95.0 MHz te beluisteren. 100FM Soft is trouwens de opvolger van het kerstmisstation Radio100FM Jul, dat sinds 20 november enkel kerstmismuziek uitzond.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie

Twee jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 10 augustus – 223 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 9 augustus – 222 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 8 augustus – 221 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 567: Sport, Eric en Annemie (video)

De 'sporzamannen' van de radio kunnen het ook op televisie Eerbetoon: radiostudio werd opgedragen aan Lees verder

Blad 562: Radiopiraat, radiojournalist & radiojingles (audio & video)

Wat dacht u van een rapport over ‘illegale radio’ uit 1988, als vakantielectuur?Hij werkte voor Lees verder

2008: Bourgeois tevreden over optreden BIPT

Vlaams minister van Media Geert Bourgeois is tevreden dat het Belgische Instituut voor Postdiensten en Lees verder

Het radiodagboek van 29 juli – 211 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 557: Webradio, offshore radio en AM-radio

Steun voor webradio's en een prima zoekplaats voor muziekliefhebbersEr gaat nog meer schoon radiovolk naar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, deejays, groot-brittannië, hitlijst, lokale radio, nederland, netwerkradio, offshore, vrt
Blad 368: Offshore, piraten, MNM en Musica FM

Het is vandaag nog steeds 26 december… 1982 (audio)

De ‘1000 Klassiekers’ van Radio 2 zijn bekend

Het is vandaag 26 december… 1973 (audio)

2004: Erik de Zwart wikt 4FM

Het radiodagboek van 26 december – 359 (video)

Sluiten