RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Radiodagboek van 27 april

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De geschiedenis heeft haar rechten. Die van vroeger, maar ook de gebeurtenissen uit een recenter verleden. Daarom hebben we het Radiodagboek’ vernieuwd. Een hele stevige update. We gaan verder dan ooit terug in de tijd en sluiten zo dicht mogelijk aan bij het heden. Dit is de radiogeschiedenis zoals ze zich afspeelde tussen 1900 en 2022.

Ook dit had in jouw geschiedenisboek moeten staan

1975: ‘Voor of Tegen’ start als nieuw zondagse programma met Peter Van Dam en Joop Verhoof bij Radio Mi Amigo. 

1979: Terwijl Gerard Van Dam van Radio Delmare twee dertig meter hoge zendmasten aan boord van de ‘Martina’ brengt, houdt de politie een controle. Men vindt echter geen zendapparatuur waardoor men niets kan ondernemen.

2006: Schaarbeek krijgt een nieuw station. Na lange onderhandelingen begint Bel FM op 100.3 MHz, de frequentie van Gold FM. De initiatiefnemers richten zich op de lokale en op de multiculturele bevolking. Verschillende programma’s en een dynamische redactie moeten de diepe kloof tussen de gemeenschappen verkleinen.

2021: Tineke de Nooij (80) ontvangt tijdens haar verjaardagsshow bij Omroep Max bij NPO Radio 5 de ‘Media Oeuvre Award’. Deze onderscheiding, een initiatief van het vakplatform ‘Spreekbuis’ wordt door haar vriend en ex-radio Veronica medewerker Ad Bouman uitgereikt.

1964: De ‘MV Mi Amigo’ van Radio Atlanta dropt het anker nabij Frinton-On-Sea. Twee technici van Radio Caroline, Ove Sjöström en Jan Gunnarson, hadden echter geregeld dat de start opnieuw moest uitgesteld worden.

1966: De ‘MV Mi Amigo’ neemt Radio Caroline South over. Dezelfde shows zullen op de ‘Cheeta II’  tot 1/5/1966 duren.

1976: Abie Nathan, eigenaar van de Israëlische zeezender ‘The Voice of Peace’ zoekt in Londen naar adverteerders. Het station zit immers in financiële problemen waardoor er niet voldoende apparatuur aanwezig is om met vol vermogen te kunnen uitzenden.

1987: De krant ‘East Anglian Daily Times’ bevestigt de financiële strubbelingen bij Laser Hot Hits. ‘The Evening Star’, een dagblad uit Ipswich, spreekt met een woordvoerder van de zeezender. Die ontkent het verhaal van de ‘Sunday Times’ over de muitende medewerkers. 

1991: Israël

Om de vrede tussen Israël en Palestina af te dwingen, trekt Abie Nathan van ‘The Voice of Peace’ in hongerstaking. Hij wil dat alle betrokken partijen rond de onderhandelingstafel zitten om zo het vredesoverleg op gang te trekken.

1998: Israël

De ministeries van Landsverdediging en Justitie werken aan een wetsontwerp om Arutz Sheva een vergunning toe te kennen. Het station mag voor de streken Judea, Samaria en Gaza uitzenden. De woordvoerder van Arutz 7, Yaakov Katzeleh, noemt het idee een stap in de goede richting maar toont zich niet geïnteresseerd omdat men mikt op een landelijk bereik.

RadioVisie op deze dag in de voorbije jaren


Blikvangers op deze dag

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx