fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het radiodagboek van 27 april – 117 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in kop verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

2000

BEL-RTL in Ath (103.6 MHz), La Louvière (103.0 MHz) en in Mons (103.4 MHz) zenden vanaf nu in stereo uit.

2002

Luisteraars in de wijde omgeving van Sterrebeek kunnen op 87.5 MHz van Radio Veronica genieten. Het gaat om een piratenzender die de programma’s van de Nederlandse commerciële omroep doorgeeft.

2003

Het voormalige Mango-filiaal uit Zottegem wordt Maeva FM. Er zijn testuitzendingen aan de gang.

2004

Na Ron van der Plas verlaat Luc De Groot Maeva FM. Zijn naam wordt in verband met Extra Gold gebracht.

2006

– De voormalige baas van de VRT, Cas Goossens (foto bovenaan), presenteert een nieuwe reeks afleveringen van ‘Het Huis van Bewaring’. Hij zal uit het rijke archief van de Openbare Omroep grappige, ontroerende en cynische momenten toelichten.

– Na lange onderhandelingen starten in Schaarbeek op 100.3 MHz, de frequentie van Gold FM, de programma’s van Bel FM. De initiatiefnemers willen zich in de eerste plaats op de lokale, multiculturele bevolking richten. Aangepaste programma’s, verzorgd door een jonge en dynamische redactie moeten de kloof tussen de diverse gemeenschappen verkleinen.

2007

Na Crazy FM dat naar een erkenning in De Haan zoekt, worden er in Gent en in Nieuwpoort enkele VZW’s, met het oog op een vergunning, opgericht.

1979

Terwijl Gerard van Dam, de man achter Radio Delmare twee dertig meter hoge zendmasten aan boord van de Martina brengt, houdt de politie een controle. Men vindt echter geen zendapparatuur waardoor men niets kan ondernemen.

1997

Menno Vroom start bij Radio 10. Hij werkte ooit bij de ziekenomroep, West Friesland Radio en bij Radio Hoorn. Hij volgde ook de opleiding internationale radiotechniek in Amsterdam.

2000

André van Duin en Ferry de Groot keren met de ‘Dikvoormekaarshow’ bij 3FM terug. Het duo zal vanaf september elke zaterdag tussen 11:00 en 12:00 uur de meest hilarische sketches brengen.

2005

De New Yorkse DJ en producer Roger Sanchez start bij Slam!FM. Hij scoorde in 2000 wereldwijd een nummer 1 hit met ‘Another Chance’.

2007

De Persgroep, de eigenaar van Qmusic toont zich tevreden over de reclame-inkomsten en het gunstige marktaandeel. 2006 was een positief jaar en vooral in de doelgroep tussen 20 en 49 jaar scoort de opvolger van Noordzee FM uitstekend.

1966

De MV Mi Amigo neemt het signaal van Radio Caroline South weer over. Vanaf de Cheeta II worden dezelfde programma’s nog tot 1 mei uitgezonden.

1987

De krant East Anglian Daily Times bevestigt de financiële strubbelingen bij Laser Hot Hits. Een woordvoerder van de zeezender ontkent in The Evening Star het verhaal van de muitende medewerkers zoals het in de Sunday Times was verschenen.

2004

De voorzitter van Radio France, Jean Marie Cavada neemt ontslag. Hij komt voor de Franse partij UDF op bij de komende Europese verkiezingen.

1976

Abie Nathan, de eigenaar van zeezender The Voice Of Peace zoekt in Londen naar adverteerders. De financiële problemen beletten het station om met een degelijk vermogen uit te zenden.

1991

Om vrede tussen Israël en Palestina af te dwingen, gaat eigenaar Abie Nathan van The Voice Of Peace, onverwacht in hongerstaking. Hij eist dat alle betrokken partijen eindelijk het vredesoverleg op gang trekken.

1998

De ministeries van Landsverdediging en Justitie werken aan een wetsontwerp om Arutz Sheva een vergunning toe te kennen. Het station mag voor de streken Judea, Samaria en Gaza uitzenden. De woordvoerder van Arutz 7, Yaakov Katzeleh, noemt het idee een stap in de goede richting maar toont zich niet geïnteresseerd omdat men mikt op een landelijk bereik.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Net nu ze een degelijke wedstrijd konden bedenken, doen ze het niet! Omdat we het
De Raad van State schort in hoogdringendheid een reeks beslissingen van de Waalse Conseil supérieur
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Chérie FM is als eerste nieuw erkende Waalse radio toegevoegd aan de Waalse landelijke mux

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Radiodagboek
Het radiodagboek van 26 april – 116 (video)

Het radiodagboek van 25 april – 115 (video)

Het radiodagboek van 24 april – 114 (video)

Het radiodagboek van 23 april – 113 (video)

Het radiodagboek van 22 april – 112 (audio)

Het radiodagboek van 21 april – 111 (video)

Sluiten