fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het radiodagboek van 26 oktober – 298 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen uit de wereld van de vrije, de publieke, de commerciële en de zeezenderradio (en af en toe een vleugje tv) terugvindt. Uit binnen- en buitenland. Het cijfer in de ‘kop’ verwijst naar de actuele dag van het jaar. Zij die deze reeks willen bijhouden, kunnen ze bijgevolg op nummer klasseren.

1978

Enkele honderden luisteraars verijdelen een poging tot inbeslagname van de vrije Radio Louvain-la-Neuve.

1979

In Antwerpen starten de uitzendingen van Radio Arena op 103.5 MHz. Het station is een initiatief van het Arena Actiecomité, dat voor het behoud van de groene Arenaweide bij het Deurnse Boelaartpark strijdt.

1998 

Een blikseminslag in de hoge zendmast van de VRT in Sint-Pieters-Leeuw, even na 18:00 uur, onderbreekt de uitzendingen van Studio Brussel.

2002

Er is een gedeeltelijke staking bij de radiostations van de RTBF aan de gang. Dit keer uit protest tegen het herstructureringsplan Magellan. De socialistische vakbond ligt aan de basis van de actie.

2006

– De woordvoerder van mediaminister Geert Bourgeois meldt dat de Belgische Moslimpartij ten vroegste in 2010 zendtijd kan bekomen. De uiteindelijke beslissing voor de toelating ligt in handen van de Vlaamse regering, op voorstel van de bevoegde politicus.

– De presentatrice van het ochtendblok van Radio 1 (06:00 – 09:00 uur), Machteld Libert stapt van Radio 1 naar de VRT-nieuwsdienst over. Ze zal zich hoofdzakelijk op redactionele bijdragen over justitie concentreren.

1970 

Minister van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk Marga Klompé pleit voor een werkgroep op basis van de adviesraden van de NOS om te bepalen hoe Hilversum 3 als popzender een meer volwassen gezicht kan krijgen. Ze vraagt tevens om de verdere ontwikkeling van Radio Veronica te volgen zodat men een alternatief bij de publieke omroepen kan uitwerken.

1989 

Het Commissariaat voor de Media verbiedt de kabelexploitanten om Cable One door te geven. 

2004

De BBC maakt het overlijden van de DJ-veteraan John Peel bekend. De man die in 1962, na zijn legerdienst, naar de VS uitweek om vervolgens bij een lokaal station in Dallas te werken, stierf in Peru aan de gevolgen van een hartaanval. In het verleden werkte hij ook voor Radio London (foto bovenaan) en stond hij aan de wieg van de Britse publieke popzender BBC Radio One.

2005

Door het uitblijven van goede resultaten, een gevolg van de kwakkelende reclamemarkt, nemen de geruchten toe als zou het Britse mediaconcern GCap in grote moeilijkheden verkeren. Daardoor dreigt het spookbeeld van een nieuwe overname.

2006

– De OFCOM, verantwoordelijk voor de media, overweegt om de vergunningen voor de AM-frequenties voor Virgin Radio en Talksport in 2012 te veilen. Men wil deze vervolgens voor de uitbouw van DRM gebruiken. Beide stations reageren verontwaardigd en kondigen stappen aan.

– Heart FM in Londen en BBC Radio 2 blijven volgens de laatste luisteronderzoeken de populairste stations in Engeland. Magic 105,4, en Radio Capital verliezen in Londen veel terrein. Op landelijk vlak krijgt BBC Radio One rake klappen.

1924

WGBS start op 950 kHz met officiële uitzendingen. Op 15 januari zal de naam in WINS veranderen

2001

Internet-radiopionier NetRadio stopt wegens geldgebrek. De meeste medewerkers staan op straat. Een eerder geplande investering van het New Yorkse mediabedrijf The Advisory Board Inc. wordt afgeblazen omdat het niet mogelijk is op korte termijn voldoende kapitaal vrij te maken.

1957: Vaticaanstad 

De officiële uitzendingen van Radio Vaticaan starten.

2006: Frankrijk 

De achtste uitgave van de NRJ Awards wordt op 20 januari 2007 in Cannes gehouden. Vermits Anthony Kavanagh het commerciële TF1 verlaten heeft, krijgt Europe 2-presentator en televisievedette Arthur, de rol van ceremoniemeester toegeschoven. Op de gigantische lijst van genomineerden prijken namen als Nelly Furtado, Puff Daddy, Christina Aguilera, Bob Sinclair, Ndiya, Yannick Noah en Madonna.

Eén jaar geleden vandaag bij RadioVisie


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2000: Radio 3: de lappenmand of de strijkplank?

Tijdens de plenaire bespreking van de beleidsnota media in het Vlaams Parlement kreeg Radio 3 Lees verder

Het radiodagboek van 31 maart – 091 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2007: Johan Roggen laat ze reeds 30 jaar vliegen

Zondag 1 april begint Johan Roggen om 07.55 uur bij Radio 1 aan z'n dertigste Lees verder

2001: De kanaries van Radio 2 vliegen in de prijzen

Promax is een professionele vereniging van Amerikaanse en Europese marketeers, die vooral met televisie bezig Lees verder

Het radiodagboek van 30 maart – 090 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 29 maart – 089 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 28 maart – 088 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Vanaf morgen extra veel Vlaamse muziek op VRT-radio’s

'Steun Vlaamse artiesten en speel hun muziek'. Die oproep van de muzieksector viel bij de Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, commercieel, deejays, frankrijk, groot-brittannië, internetradio, kabelradio, lokale radio, luistercijfers, nederland
Blad 307: 70’s, covers en een weervrouw (audio)

UK: commerciële radio op recordkoers met digitale strategie

Reclameplafond voor VRT, maar commerciële radio ziet nog groei

Opgepoetste Mi Amigo Top 50 op FouteMuziekRadio

Nostalgische column Hans Knot – 94 (video)

Het is vandaag 25 oktober… 1992 (audio)

Sluiten